Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No, jasně, tím chci říct, že kdykoliv bude tělo oslabené, tak to prostě buď znovu propukne nebo se ekzém prostě zhorší.
@pampalin paradoxně když měl angínu a salmonelu zároveň, měl průjem po antb, 40tkx horečky, 4 dny nejedl, a exem zmizel
@xsaleen píše:
@pampalin nn má to už od prvního očkování.. ale nikdo v rodině to nemá..
@Zizalka mléčné výrobky nezabrali… to nevim jak bych mu vysvětlila, že si třeba nedá rohlík..jinak lepku moc nemá, jen to pečivo k snídani
A zkoušeli jste třeba krevní testy na alergie?
Syn taky nemůže lepek, tak vím, že to není jednoduché. Ale u něj je výhoda to, že jsme vlastně s rohlíkem ani nezačali. Přišli jsme na to už když byl malý (zhruba kolem šesti měsíců), tak je zvyklý.
Buď budete muset nějakou dobu zatnout zuby a zkusit to, nebo se holt smířit s ekzémem. Příp. zkusit ty testy… U nich je ale riziko, že nemusí být stoprocentně průkazné.
Aha. Tak to já to mám naopak, stačí sebemenší oslabení - a nemusí to být zrovna jen fyzické, tak se mi atopák pěkně zhorší.
@pampalin píše:
Aha. Tak to já to mám naopak, stačí sebemenší oslabení - a nemusí to být zrovna jen fyzické, tak se mi atopák pěkně zhorší.
Příčiny můžou být různé.
U syna (v kojeneckém věku) se ekzém taky při horečce kupodivu zlepšil.
@xsaleen píše:
@Zizalka kde se o testy žádá? je třeba mít žádanku?
My jsme začali chodit na alergo bez žádanky (ale je to známá „rodinná alergoložka“), tak nás vzala, i když normálně malé děti nebere.
Jinak nevím, jestli je nutné mít doporučení od lékaře. O některé testy může zažádat i pediatr, ale nejsem si úplně jistá do jaké míry.
Ve třech letech se ještě nemusí alergie v krvi projevit. Ale taky bych to zkusila.