Fixace na matku 7 let

2
26.9.12 21:27

fixace na matku 7 let

Ahoj všem,

potřebovala bych poradit jak zbavit dceru náhlé fixace na matku. Je jí 7 let a před pár měsíci mě začala u všeho vyžadovat. A to i u usínání, jinak pláče, bojí se tmy, stínů a několikrát za sebou chodí kakat, což se jí za večer i 2–3× podaří. Nemohu jít ani ke kamarádce na kávu, i když ji hlídá tatínek nebo děda. O prázdninách byla s otcem i dědou na dovolené a to nebyl v zásadě problém, jen sem tam pobreknutí. Mám strach, abychom jí nezpůsobili nějakou neurozu (to kakání), přijde mi na toto však již dost velká (2. třída). Vždy měla mírný problém být beze mne, ale nikdy takto velký.

Není s ní řeč, vždy to končí „ale mami“ a pláčem, říká pak o sobě, že je nemožná a blbá, že nechce brečet. Někdy to ustojím a nakonec jí v klidu přesvědčím a ona usne, někdy to končí křikem.

nemáte někdo podobnou zkušenost díky, Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
26.9.12 21:31

Nestalo se něco zásadního. Známí měli problém se synkem, měl záchvaty pláče ve škole, odmítal se od mámy jen vzdálit. Objevilo se to po prázdninách ve 4. třídě. Nakonec ze známé vylezlo, že měla o prázdninách menší autonehodu (nic se jí nestalo), kluk se ale vyděsil.
Nakonec s ním šli k psychologovi a postupně se to spravilo.

• Citovat
  • Upravit
1304
26.9.12 22:10

Holčička hledá pocit bezpečí a ten jíseš evidentně schopná zajistit v této chvíli jen Ty - ne táta ne děda.. domlouváním a přes rozumový argumenty se to nezlomí, protože je to o emocích. Už to, že si vyčítá, že se bojí a volá Tě to naznačuje..
Nestalo se něco o prázdninách? Třeba z dospělýho pohledu zcela nevinnýho a nepodstatnýho, ale pro dítě šok? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.9.12 00:11

Já mám doma 9 letou dcerku a mám to podobné, už jsem si myslela, že bude samostatná a najednou zlom a pořád za mnou, jen když jdu vyhodit smetí a to mám popelnicu 2m od baráku. Když bych chtěla jít na chvilku pryč, jen skočit do obchodu, začne brečet. Prostě pořád se mnou. V noci, i když má nový pokojíček, nechce tam a spí se mnou v ložnici. Taky nevím, co to je.

• Citovat
  • Upravit
17221
27.9.12 12:12
@Anonymní píše:
V noci, i když má nový pokojíček, nechce tam a spí se mnou v ložnici.

Prostě je raději s tebou než sama. :nevim: Já jsem dospělá, a taky nechci spát v místnosti sama. :mrgreen: Když manžel odjede na služebku, šupajdí děti povinně spát ke mně - a spokojená jsem já i děti. (A nemyslím si, že mám nějaký problém.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
4.10.12 19:28

Moc díky za rady. Obávám se, že to budu muset vydržet. Nejhorší je, že když spí u dědy, tak je v pohodě. Max. kníkne. jak tam nejsem tak to jde. Horší když jsem :lol: Probírala jsem to horem dolem a nepřišla na nic co by jí mohlo nějak vyděsit. Ale jak píše Sisulík, může to být něco co si my dospělí ani neuvědomíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí