Jak na velmi živé dítě?

Anonymní
24.9.12 21:09

Jak na velmi živé dítě?

Mám velmi živého skoro 7 letého syna. Už ve školce byl v ped.-psych. poradně, protože si na něho stěžovali rodiče dětí. Výsledek od psycholožky však byl, že je velmi společenský, živý a nejeví známky agrese. Měl se ale odnaučit se dotýkat dětí, protože některé děti to prý nechtějí ani od svých rodičů natož od cizích lidí a proto si na něho stěžovali. Teď v první třídě si první den sedl až dozadu, sám a zůstal tam. Vzkázala jsem však paní učitelce, že vzhledem k tomu že syn má 6 – 7 dioptrií, tak jestli by mohl sedět někde ve předu. Učinila tak, ale bohužel už první den ho přesadila zpět, protože všechny vyrušoval. Prý je velmi rušivý element, pošťuchuje, vyrušuje, neposlouchá. To samé i v družině, kde je navíc se stějně živým spolužákem a neustále lítají a skáčou. Už nám pohrozili vyloučením z družiny… domlouvám mu každý den, měl i zaracha, musel být celé odpo v pokojíčku sám (má o 1,5 roku mladšího bráchu), žádné pohádky. Teď si dokonce vybral dárek k narozeninám, který má mít za měsíc, ale ten dostane pouze když už nebudou stížnosti…plácli jsme si na to. Uvažuji i o ped. psych poradně opět… já s ním doma problém nemám. Doma je zlatý, hrozně rád si hraje, pomáhá mi, dělá úkoly, maluje, uklidí si po sobě, sprostě nemluví. Dnes dostal poznámku ve škole, že obtěžuje spolužáka na WC, prý ho tam hladil(i stím druhým stejně živým kamarádem) po hlavě. Minule se prý zasej bránil a rozbil druhákovi brýle, které teď po nás chtějí uhradit… no furt něco. Tak proč se předvádí před cizími lidmi??? poraďte prosím… :nevim: :cert:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
24.9.12 21:56

Nepíšeš o mém žákovi??? :-) Mám to samé a bohujeme, od první třídy.. :-) Už je ve druhé. Nechci být za zlou, ale s takovými dětmi je to velmi těžké, opravdu nepomáhá nic, za každou cenu se snaží být středem pozornosti.Ano doma je zlatý, prtože má veškerou pozornost upřenu na sebe, ale ve škole a družině je dětí ke 30, takže se prostě na sebe snaží strhnout pozornost, asi není extra oblíbený, tak se projevuje takto. Také mi vždy naslibuje, že už nic neudělá, není agresivní, ale hned vzápětí má v ruce zase věci od ostatních, sahá na ně.
Jediné, co opravdu zabralo byla medikace, prostě prášky pro děti s ADHD. Není se čeho bát. Chlapec byl úžasný, soustředil se, super pracoval, prostě se zklidnil, a přitom nebyl utlumený. Bohužel se projevila kopřivka na nějakou látku, takže zatím je od počátku roku bez… a já šííííííííííííílííííííím. :-) Asi bych se zeptala psycholožky, co navrhuje a poradnu navštívila znovu. Popřípadě ke mě přišla paní z PPP do třídy to okouknout. :-) Přeji hodně sil. :-)

• Citovat
  • Upravit
2616
25.9.12 00:19

.

Příspěvek upraven 30.03.15 v 00:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
25.9.12 00:59

.

Příspěvek upraven 30.03.15 v 00:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.12 08:50

Týnko, já Tě chápu. Já s dětmi opravdu nebojuju, ale pracuji, jak píšeš a děti mě milují. Nesuď mě, nevíš o mě nic. Navíc jde vidět, že neznáš léky. Nejde o to, že jsou pecky nebo ruší. Prostě jen podpoří činnost mozku na správném místě, což u některých dětí jinak nejde. Taky je rozdíl zda jde o živé dítě nebo už nezvladatelné dítě, podle toho, co píšeš jsi očividně nebyla takový případ, jako mám já.
V každém případě přeji zakladatelce, aŤ dobře vyřeší.

• Citovat
  • Upravit
17221
25.9.12 10:10

Anonymní učitelko. Máš zatraceně zkreslené představy o tom, jak jsou léky bezpečné a jak působí pouze na správném místě.

Úplně mě vytáčí, když slyším, že divoké dítě za trest v tělocviku pošle učitelka sedět na lavičku. A myslí si, že ho vychovává. Místo aby mu naordinovala navíc nějakou fyzickou zátěž, tak ho posadí na lavičku, dítě tam akorát vymýšlí další kraviny a pro další zlobení je hezky odpočaté. :twisted:

Divoké děti potřebují mít mysl zaměřenou na nějakou činnost, aby nezlobily! A když si dítě „nezávadnou“ zábavu neumí najít samo, tak je potřeba mu ji naorganizovat dřív, než začne zlobit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.12 10:52

Holky, ale vy jste mě nepochopily, já netvrdím, že musí mít každé dítě léky!! A jsou léky a léky. To ani náhodou, jen jsem napsala, že někdy je to vhodné, když už vše selže a nic nepomáhá. Taky píšu, že je třeba to konzultovat s PPP, ne že je musí dát a to natvrdo a zrovna v tomto případě. Taky netvrdím, že dítě musí sedět na lavičce při TV to je nesmysl. Nevím jak je to u Vás, ale u nás jsou děti v lavivi minimálně- na psaní a tak.Do školy se těší a v pátek jsou smutné, že bude víkend.
To je jedno, myslete si co chcete, já jsem jen napsala svůj názor, že někdy to je prostě vhodné a to se tady doufám ještě může.
Nemám potřebu se tady obhajovat..končím jdeme s dětmi do přírody ukazovat si učivo na živo a ne jen v lavici a učebnici. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
2616
25.9.12 14:09

Anonymní uč., ty jsi ale napsala, že s dotyčným BOJUJEŠ a z tvého příspěvku vyplývá, že léky jsou pro zdravé, ale nezvládnuté (pozor, nepíšu záměrně nezvladatelné) dítě ok- tak, jak jsi radila konkrétní zakladatelce s konkrétním dítětem. Ani s jedním prohlášením nesouhlasím a proto jsem psala, co jsem psala. A léky jsou jen pro nemocné, nikoliv pro děti vyžadující náročnější přístup a zvýšenou kreativitu pedagoga. Navíc je ordinuje lékař, nikoliv PPP. Zakladatelčin syn mi podle popisu jako adept na farmakoterapii nepřijde ani omylem. 8o

Nijak se ospravedlňovat nemusíš, nehodnotím tebe jako pedagoga (jak správně píšeš, neznám tě ani tvůj způsob výuky), ale pouze to, co a jak jsi napsala… :kytka:

ps. můj nejmladší brácha byl mnoho let opakovaně mylně diagnostikován, několikrát mylně medikován, neměl tudíž ani vhodný přístup ve škole. Teprve v 18letech konečně správná dg., léků netřeba, stačí chápat jeho poruchu (PAS) a uzpůsobit tomu přístup, komunikaci a nemít na něho nároky tam, kde jeho možnosti končí. Ale vytrpěl si do té doby tolik, že se mi chce ještě dnes brečet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
29.9.12 10:02

Já jsem v tomhle striktní, takže napíšu jen pořádně na prdel a vysvětlit, že se takhle prostě nechová. Já bych si tohle jako malá nikdy nedovolila. Dneska je podle mě problém že spousta rodičů se bojí svoje dítě i plácnout aby to jakože nenarušilo osobnost dítěte. Já říkám že je to hloupost a pak to taky tak vypadá. Minule jsem byla na pískovišti a jeden malej klučík se na mě podíval a řekl mi, „co čumíš ty krávo?“, potom začal mlátit bagrem dětí kolem a jeho maminka jen koukala. Tak jsem tak přemýšlela jestli většinou není problém ve výchově rodičů. Řešit to prášky a podobně je podle mě hloupost, je to jen další americká debilizace (promiňte mi to slovo) a dítě to jen utlumí. Myslím, že zrovna tady na emiminu někdo nedávno posílal super odkaz na video, který se těmi prášky zabýval. Zkusím to najít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
29.9.12 11:43
@Rendyska píše:
Já jsem v tomhle striktní, takže napíšu jen pořádně na prdel a vysvětlit, že se takhle prostě nechová.

Tak to jsi opravdu optimistka. Mého syna bys tímhle způsobem nejspíš už ve věku tří let umlátila k smrti, protože bys ho musela tlouct od rána do večera. :evil: Na některé děti výprask nezabírá!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
29.9.12 16:14

.

Příspěvek upraven 30.03.15 v 00:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
29.9.12 20:29

@Rendyska ale zrovna tahle matka z pískoviště může kluka doma řezat jak žito, možná právě proto je i agresivní a hlavně je z toho důvodu, že matka vůbec nereaguje. A ty nadávky, no kde to asi slyšel, je možný že doma a opět jsme u nevýchovy. Jenže výchova není jen „dávání na prdel“.

To umí skoro každý a skoro každý to taky dělá, alespoň já mám takovou zkušenost a děti estejně chovají tak jak se chovají. To, že se spousta rodičů bojí dítě plácnout je jen internetová bublina a opakuje se to v každé diskuzi, ale já osobně neznám v realitě nikoho, kdo dětem nedává na zadek. A těch, kteří to přiznají je i v těch diskuzích jen pár.

Ale radu pro zakladatelku nemám, hodně bych s ním mluvila, snažila se zjistit příčinu toho chování, zašla do poradny a zkoušela bych asi tu pozitivní motivaci, to je nějaká odměna za to, když se bude krotit. Ale jestli je toho schopný úplně, toť otázka.

• Citovat
  • Upravit
1
5.10.12 17:42

Ahoj ženský, mám doma osmiletého syna, který má poslední dobou ve škole problémy s chováním. Bezdůvodně ubližuje dětem a předvádí se tak, že ani učitelky ho nedokáží usměrnit. Doma je přitom jak andílek, ale to bude tím že je jedináček… Tím bych chtěla říct že strašně obdivuju vás, které máte s takovými dětmi trpělivost, protoýe mě zž asi nadobro došla :,( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
5.10.12 20:20
@Anonymní píše:
Nepíšeš o mém žákovi??? :-) Mám to samé a bohujeme, od první třídy.. :-) Už je ve druhé. Nechci být za zlou, ale s takovými dětmi je to velmi těžké, opravdu nepomáhá nic, za každou cenu se snaží být středem pozornosti.Ano doma je zlatý, prtože má veškerou pozornost upřenu na sebe, ale ve škole a družině je dětí ke 30, takže se prostě na sebe snaží strhnout pozornost, asi není extra oblíbený, tak se projevuje takto. Také mi vždy naslibuje, že už nic neudělá, není agresivní, ale hned vzápětí má v ruce zase věci od ostatních, sahá na ně.
Jediné, co opravdu zabralo byla medikace, prostě prášky pro děti s ADHD. Není se čeho bát. Chlapec byl úžasný, soustředil se, super pracoval, prostě se zklidnil, a přitom nebyl utlumený. Bohužel se projevila kopřivka na nějakou látku, takže zatím je od počátku roku bez… a já šííííííííííííílííííííím. :-) Asi bych se zeptala psycholožky, co navrhuje a poradnu navštívila znovu. Popřípadě ke mě přišla paní z PPP do třídy to okouknout. :-) Přeji hodně sil. :-)

Nejsem si úplně jistá, ale dítě které je doma zlaté a ve škole na sebe více strhává pozornost určitě není na léky, na ty jsou děti nezvladatelné a to takovým stylem, že i doma sobě nebo jiným ubližují, devastují byt atd. to jsou podle mě děti, které potřebují nějaké prášky, mám doma dcerku v uvozovkách taky nezvladatelnou, neškodí, úmyslně se nesebepoškozuje, ale je nezvladatelná v jiném směru, psychyatrička jí taky psala hned léky, protože s ADHD se přece nedá žít bez nich, není to pravda, jsou to děti hodně temperamentní a rodiče potřebují hodně hodně pevné nervy aby to dítko nepřetrhli, ale určitě nejsem zastánce pilulek, dokonce i učitelka mi řekla, že ač je to velmi těžké, nemá s práškama dobré zkušenosti a určitě to k duševní pohodě dítěte nijak nepřispěje.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi