Fixátor na nohu do auta?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
690
12.5.13 21:28

Fixátor na nohu do auta ?

Ahoj, mám asi hodně hloupý dotaz, ale někde jsem četla, ( už to ale nemůžu najít )že existuje nějaký popruh na levou nohu do auta s automatem, který zabrání její použití a tím nechtěné sešlápnutí brzdy. Jde o to, že přítel dcery řídí 10 let profesionálně manuál, v automatu nikdy neseděl a v létě nás má vézt dlouhou cestu s naším autem, co je automat, a tak si to chce " zkusit " předem, což je jasné, ale to jeho zkoušení pobrali tak, že chtějí jet spolu na výlet..a já mám strach, aby v krizové situaci nepoužil levou nohu, když je jinak profík. Pod zadkem jí mít nemůže, tak čím jí zafixovat? Bohužel tohle je silné auto a brzdový pedál je dost široký a vlastně končí tam, kde je normálně jinak spojka, tak splést se je snadné. Omlouvám se za blbý dotaz, ale někdo s tím má třeba zkušenost. ( ale jinou, než letět na přední sklo )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
K-Black
12.5.13 21:41

@lenulik chápu, z čeho máš strach ;) ale neboj, on na to nehamtne najednou, maximálně trošku, když bude připoutaný tak to s ním jenom škubne ;) a udělá to tak 2×-3× :lol: nejsem profi řidič ale takhle to mám já ;) to máš jako když měníš auta s manuálem, každá spojka zabírá jinak, takže to člověku občas chcípne :lol:

• Citovat
  • Upravit
917
12.5.13 21:41

Přeju mu pevný nervy :) já sem minule popojížděla s automatem kámošce a nikdy víc :) nějak sem šlápla levou nohou na brzdu a skončila nalepená na předním skle :D švára střídá automat s manuálem a v pohodě, takže navyknout se dá, prý bez problémů, ale mě už do automatu nikdo nedostane :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35754
12.5.13 21:47

Ze zkušenosti můžu říct, že já si šlápla dvakrát, manžel jednou a pak už nikdy ;) Dobré je si dát nohu pod sedačku, či jinak z dosahu pedálu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
690
12.5.13 21:50

Díky. Já právě zase naopak utekla od manuálu :) těch úkonů najednou bylo na mně nějak moc :) já jsem na automat zvyklá, ale do zahraničí si netroufnu, moc nejezdím, proto musí řídit on. Jenže tam se jede po dálnici dost rychle, tak to by byl totální průšvih. Učit se to teda bude v Praze, ale stejně…ještě ke všemu to má řazení pod volantem, takže bude hrabat rukou bůh ví kam a bůh ví na co :) Mně už ze všeho hrabe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
12.5.13 21:54

Ježiš, no už vidím chlapa, jak si fixuje nohu kvůli automatu 8o přechod je naprosto normální, určitě mu nebude dělat problém, aby si musel přehazovat nohu, hamstne si jednou a víckrát ne :mrgreen: jen se všichni řádně připoutejte, přecházím z automatu na manuál a zpět běžně, záleží, do jakého auta sednu a není sebemenší problém, myslím, že chlap to zvládne a nemusí si sedět na noze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
12.5.13 21:57

No na dálnici při větší rychlosti ale nikdo nešlape na spojku ne? Na brzdu, ale ne na spojku, takže není důvod, proč by tou levou nohou někam hamstal při velkých rychlostech. Na jízdě s automatem se není čemu učit 8o sedneš, osaháš auto a jedš, zkus mu trochu věřit a hodit se do klidu, průměrný řidič to zvládne bez komplikací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
12.5.13 22:01

Já přecházím celkem běžně z jednoho typu auta do druhého, ale v případě, co popisuje zakladatelka úplně chápu ty obavy, známý se takhle málem zabil, dlouhodobě řídil manuál a pak si koupil automat a omylem sešlápl levou nohou pedál. Blbý je, že spojku člověk promáčkne až na podlahu, takže když tak omylem sešlápne brzdu, hrozí průšvih. Radu ale nemám, netuším, jestli něco existuje. :nevim: Každopádně bych ho nechala párkrát projet, než bych s ním jela na dlouhou cestu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
15.5.24 10:46

A co pruh sucháče kolem boty a protikus někde na podlaze nebo pod sedačkou? Možná by ty zoubky mohly chytat i na něco chlupatého, co tam vedle gumové podložky bude. Nemusí to držet fest. I slabé trhnutí by mohlo trknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3016
15.5.24 10:57

@TamTenTom Po 11 letech to už asi nějak ošéfoval :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
15.5.24 11:43

Tak jasný, já to psal pro další, co to vyhledávají teď, jako já, protože bych chtěl svěřit auto někomu jinému a při tom mě tohle napadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová