Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Mam 3tydeni holcicku z duvodu zdrav komplikaci jsem cca 12dni nekojila a jen dokrmovala flaskou UM a MM.
Chtela bych se vratit zpet ke kojeni ale nevim jak na to :-
Nemate holky nejake rady???
Da se to jeste zachrani
@13majda13 Měla jsem to taky tak a k prsu se vrátila ráda bez problémů… Ona ti to prso nechce? Nebo málo tahá? Nevím, v čem je problémek ![]()
No moc mi ho nechce vzteka se a place.
Nechci ji to moc znechutit nebo ji trapit, tak nez ji to prso zacnu cpat aktivne tak se chci poradit jestli to uz neni pozde prejit zas na prso.
Chytne se ti malá k prsu? To je celkem zásadní informace…pro rozjetí laktace je nejdůležitější co nejčastěji miminko k prsu přikládat, přes den bych se nebála i po 2 hodinách a v noci aspoň 3× taky, to se tvoří mléko nejvíc. Po kojení ještě můžeš zkusit chvilku odsávat. Čím větší bude poptávka, měla by se zvýšit i nabídka
Jinak samozřejmě musíš dostatečně pít a jíst, můžeš zkusit čaje pro kojící matky, Gravimilk, homeopatika apod. UM bych podávala jen stříkačkou ale vždy prvně nabídnout prso.
@13majda13 pokud jsi přikrmovala z flašky, tak problém bude tam, zvykla si, že jí mléko teče celkem samo bez velké snahy a proto u prsa vyvádí, tam se přece jen snažit musí. Možná bych uvažovala i nad tím, zkusit suplementor
Co zkusit laktační poradkyni?
Jinak si s malou vlez nahá pod deku a klidně tam buďte celej den a zkoušej jí prso pořád nabízet. Záleží, jestli se ti vůbec přisaje, nebo už nechce vůbec. Nejlepší je zkoušet v polospánku, děti nad tím moc nepřemýšlí a zafunguje reflex, takže by se měla chytnout.
Zkoušet můžeš dát, ale nikdo ti neřekne jestli se povede nebo ne
Jinak bych zahodila lahev a dokrmovala přes prst ze stříkačky. Přeci jen je to tomu kojení víc podobný a malá se bude muset trochu snažit ![]()
Dekuji holky vyzkousim, jen jsem chtela vedet jestli je moznost abychom se vratili ke kojeni.
Nechci ji trapit, k prsu se mi prisaje ale jen dvakrat potahne a zacne brecet…
Tak snad se zas rozkojime. Znama mi doporucovala kojit prez kloboucky ze je to nejvice podobne flasce co na to rikate vy..
@13majda13 pokud nemáš problémy s bradavkama, tak bych kloboučky nezkoušela. Je dobré, že se malá alespoň zkouší přisát, nejlepší asi bude, když před kojením zkusíš trochu mléka odsát/odstříkat, ono se pak lépe spustí, když začne malá tahat, třeba ji to namotivuje ![]()
Ahojky, já syna kojím a ještě dokrmuji UM z lahve, používám i dudlíky(jinak bych se zbláznila)…aby se dobře chytil k prsu musím ho svázat do pleny(ručičky) a používám kojící polštář. Ze začátku aby nebyl vzteklý dala jsem mu trochu UM a pak prso…zkoušet, zkoušet a zkoušet ![]()
No mezi náma to odtrhávání a pláč může souviset i s třítýdenním spurtem. Prostě pořád zkus přikládat.
@poppaea píše:
No mezi náma to odtrhávání a pláč může souviset i s třítýdenním spurtem. Prostě pořád zkus přikládat.
jojo to je pravda ![]()
Helky dekuji az se vzbudi tak to vyzkousim doufam ze to bude v pohode a neni uz naucena na flasku
Ahoj holky, tohle mam taky. nespustilo se mi mlicko v porodnici a tak sme zacali dokrmovat. pak se mi doma rozjelo ale pomalu o nej prichazim, tak po kazdem kojeni dokrmujeme ale dala sem se psychicky dohromady a chci zkusit plne kojit. taky se mi vzteka tak si sem chodim pro rady a diky vam mam do toho chut opet jit a proste pres den ji trapit aby se to rozjelo aby se snazila. je porad lina tahat. je nam dnes 4 tydny takze snad jeste neni pomoci. mela jsem uplne znicene bradavky jak sme se snazili rozjet mlicko a pak taky jak sme dlouho kojili… kojili sme treba i hodinu a nekdy i dele. byla sem uplne vystavena a ve finale sme zjistili ze mala temer vypije to samy do pul hodky a pak uz me ma jako dudlik…proste prvorodicka tak se stale ucim a diky vam to snad i pujde…