Flaška vs kojení

530
18.4.13 08:53

flaska vs kojeni

Mam 3tydeni holcicku z duvodu zdrav komplikaci jsem cca 12dni nekojila a jen dokrmovala flaskou UM a MM.
Chtela bych se vratit zpet ke kojeni ale nevim jak na to :-
Nemate holky nejake rady???
Da se to jeste zachrani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3780
18.4.13 08:57

@13majda13 Měla jsem to taky tak a k prsu se vrátila ráda bez problémů… Ona ti to prso nechce? Nebo málo tahá? Nevím, v čem je problémek :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
530
18.4.13 09:07

No moc mi ho nechce vzteka se a place.
Nechci ji to moc znechutit nebo ji trapit, tak nez ji to prso zacnu cpat aktivne tak se chci poradit jestli to uz neni pozde prejit zas na prso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
18.4.13 09:08

Chytne se ti malá k prsu? To je celkem zásadní informace…pro rozjetí laktace je nejdůležitější co nejčastěji miminko k prsu přikládat, přes den bych se nebála i po 2 hodinách a v noci aspoň 3× taky, to se tvoří mléko nejvíc. Po kojení ještě můžeš zkusit chvilku odsávat. Čím větší bude poptávka, měla by se zvýšit i nabídka :) Jinak samozřejmě musíš dostatečně pít a jíst, můžeš zkusit čaje pro kojící matky, Gravimilk, homeopatika apod. UM bych podávala jen stříkačkou ale vždy prvně nabídnout prso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
18.4.13 09:09

@13majda13 pokud jsi přikrmovala z flašky, tak problém bude tam, zvykla si, že jí mléko teče celkem samo bez velké snahy a proto u prsa vyvádí, tam se přece jen snažit musí. Možná bych uvažovala i nad tím, zkusit suplementor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
18.4.13 09:40

Co zkusit laktační poradkyni?
Jinak si s malou vlez nahá pod deku a klidně tam buďte celej den a zkoušej jí prso pořád nabízet. Záleží, jestli se ti vůbec přisaje, nebo už nechce vůbec. Nejlepší je zkoušet v polospánku, děti nad tím moc nepřemýšlí a zafunguje reflex, takže by se měla chytnout.
Zkoušet můžeš dát, ale nikdo ti neřekne jestli se povede nebo ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
18.4.13 09:41

Jinak bych zahodila lahev a dokrmovala přes prst ze stříkačky. Přeci jen je to tomu kojení víc podobný a malá se bude muset trochu snažit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
530
18.4.13 09:47

Dekuji holky vyzkousim, jen jsem chtela vedet jestli je moznost abychom se vratili ke kojeni.
Nechci ji trapit, k prsu se mi prisaje ale jen dvakrat potahne a zacne brecet…
Tak snad se zas rozkojime. Znama mi doporucovala kojit prez kloboucky ze je to nejvice podobne flasce co na to rikate vy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
18.4.13 10:00

@13majda13 pokud nemáš problémy s bradavkama, tak bych kloboučky nezkoušela. Je dobré, že se malá alespoň zkouší přisát, nejlepší asi bude, když před kojením zkusíš trochu mléka odsát/odstříkat, ono se pak lépe spustí, když začne malá tahat, třeba ji to namotivuje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1325
18.4.13 10:11

Ahojky, já syna kojím a ještě dokrmuji UM z lahve, používám i dudlíky(jinak bych se zbláznila)…aby se dobře chytil k prsu musím ho svázat do pleny(ručičky) a používám kojící polštář. Ze začátku aby nebyl vzteklý dala jsem mu trochu UM a pak prso…zkoušet, zkoušet a zkoušet :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
18.4.13 11:03

No mezi náma to odtrhávání a pláč může souviset i s třítýdenním spurtem. Prostě pořád zkus přikládat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
18.4.13 13:11
@poppaea píše:
No mezi náma to odtrhávání a pláč může souviset i s třítýdenním spurtem. Prostě pořád zkus přikládat.

jojo to je pravda :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
530
18.4.13 13:27

Helky dekuji az se vzbudi tak to vyzkousim doufam ze to bude v pohode a neni uz naucena na flasku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1655
23.4.13 16:04

Ahoj holky, tohle mam taky. nespustilo se mi mlicko v porodnici a tak sme zacali dokrmovat. pak se mi doma rozjelo ale pomalu o nej prichazim, tak po kazdem kojeni dokrmujeme ale dala sem se psychicky dohromady a chci zkusit plne kojit. taky se mi vzteka tak si sem chodim pro rady a diky vam mam do toho chut opet jit a proste pres den ji trapit aby se to rozjelo aby se snazila. je porad lina tahat. je nam dnes 4 tydny takze snad jeste neni pomoci. mela jsem uplne znicene bradavky jak sme se snazili rozjet mlicko a pak taky jak sme dlouho kojili… kojili sme treba i hodinu a nekdy i dele. byla sem uplne vystavena a ve finale sme zjistili ze mala temer vypije to samy do pul hodky a pak uz me ma jako dudlik…proste prvorodicka tak se stale ucim a diky vam to snad i pujde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová