Flek a osypaná noha

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4586
21.6.18 20:00

Flek a osypaná noha

Ahoj, syn přišel ze školy a měl na noze menší flek s opuchem, jako po bodnutí hmyzem, dala jsem mu lék, aby otok splasknul a nesvědil. Ovšem teď večer jak se vyslékl na koupání vidím, že se otok zvětšil a vyskočila vyrážka. Vepředu na noze má jeden flek a kolem vyrážku, vzadu další a vyrážku. Vypadá to hrozivě, snad je to jen alergická reakce.
Co s tím? Dávám jen studený obklad :think:
Foto přikládám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20767
21.6.18 20:03

Já si beru prášek na alergii a mám pokoj. Vždy mám hroznou reakci :zed: A mám nějakou mast dělanou v lékárně, netuším, jak se jmenuje, smrdí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
21.6.18 20:09

Podej ještě hystaminika a leduj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
21.6.18 20:14

@radkka mast by mohla být phlegmoton, ta vytahuje zánět. @Dovesilke vypadá to docela hrozivě, radši bych zašla na pohotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4586
21.6.18 20:17

Dala jsem mu další lék / Dasseltu/ a dávám ty obklady a budu čekat,doufám že to splaskne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
21.6.18 20:22
@Dovesilke píše:
Ahoj, syn přišel ze školy a měl na noze menší flek s opuchem, jako po bodnutí hmyzem, dala jsem mu lék, aby otok splasknul a nesvědil. Ovšem teď večer jak se vyslékl na koupání vidím, že se otok zvětšil a vyskočila vyrážka. Vepředu na noze má jeden flek a kolem vyrážku, vzadu další a vyrážku. Vypadá to hrozivě, snad je to jen alergická reakce.
Co s tím? Dávám jen studený obklad :think:
Foto přikládám.

Jestli lék na alergie nezabírá a zhoršuje se rychle, šla bych na pohotovost na injekci proti alergii. Případně vás pošlou na infuzi. Každopádně pokud nepůjdete ho hlídej, aby neměl problém s dýcháním. Záleží jak to bude pokračovat. Velký štípanec má hodně lidí po štípnutí třeba vosou, ale ta rozšiřující se vyrážka mi znepokojila kvůli celkové alergické reakci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4586
21.6.18 20:26

@meduzza Neznám právě tu vyrážku,štípanec ještě,to je pravda,ta vyrážka mě znepokojuje,hlídám to,pokud by se to horšilo zajedeme k lékaři,ale snad to zvládneme doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4256
21.6.18 20:53

Já takhle otecu kdyz me stipne nějaká mrcha a ani o tom nevim…teta tomu říká „tipka“ vždy kuze otece , zcervena a zvrasnise a hřeje. Bud ibalgin mast nebo k dr a ta vám da recept na spesl mast a zavazany to musí mít 3dny. Samo to nesplaskne…ja mela otok 30cm prez cele stehno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4256
21.6.18 20:56

Ledovani uprimne moc nepomůže… Dle me do zítra vydrží…ja tohle mela na kotniku jeste pak a to az po týdnu co jsem to neřešila (slity kotnik s lytkem…neboli sloni nohu)…jinak to vypadlo uplne stejne. Dle dr alergicka reakce no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.6.18 07:45

@Dovesilke kluk má alergii na komáry, zabírá fenistil kapky a mazat fenistilem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4586
22.6.18 07:51

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4586
22.6.18 07:54

@martina.se Děkuji,mažeme,nezabírá.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.6.18 08:07

@Dovesilke kapky jsou nejlepší, koupíš už bez předpisu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4586
22.6.18 08:16

@martina.se Včera jsem mu dala 2× 5mg desloratadinu/ např.Aerius,Dasselta/ plus mažeme.
Teď ráno už to má o dost lepší ale flek pořád velký horký,tak ale hlavně že vyrážka trochu ustoupila a že se to zlepšilo. Nejlepší je že na alergo mají teď 14 dní dovolenou a zjistila jsem že ani nemá zástup tak to je teda dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.6.18 08:18

@Dovesilke alergo Ti poradí to samé.. jak říkám, můj kluk je alergický na komáry, vtipná záležitost.. bez tohoto je celé léto nateklý.. ale stačí kapky a je to.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí