Neštovice v létě, pár dotazů

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1107
21.6.18 08:51

Neštovice v létě,pár dotazů

Malý 3 roky, přinesl neštovice, v úterý zvýšená teplota a první pupínek, další přibývají, na léto jsem je tedy fakt nechtěla, ale co člověk nadělá. Mohu vás zkušených které je máte už za sebou poprosit o zodpovězení pár dotazů, předem děkuji
1.Kdy mohu očekávat nejhorší průběh, která fáze neštovic je nejnáročnější? Zatím je zvládá velmi dobře
2.Jak nejlépe zabránit škrábání, mám strach, že minimálně v noci to prostě neuhlídám a nerada bych aby měl jizvy
3.Kdy můžeme ven aspoň na procházku a musí se pokožka šetřit na sluníčku, zakrývat?
4.Kdy můžeme začít normálně fungovat naplno, myslím potom ten prázdninový provoz-výlety, koupaliště, návševa babičky a tak
5.Ted používám Vira soothe gel, až se začnou tvořit krustičky, doporučila mi kamarádka mandlové mléko na promazávání, myslela jsem tedy že s krůstami se nic nedělá :nevim:
6.Jak dlouho po prodělání neštovic je oslabená imunita, ze školky už jsem ho rovnou odhlásila úplně, protože jednou jen do půlky července, ale pak má ke konci července plavecký tábor
7.jak vysoká je pravděpodobnost že to od něj chytne roční sestřička a jestli chytne, bude on už bude skoro zdravý že? A tím pádem to celé znovu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12651
21.6.18 08:58

Každý průběh je jiný, moje děti měly do sta pupínků oba moc je to nesvědilo. nejlepší je nemazat vůbec, jen když svědí. Takže jsme mazali minimálně, a to klasickým pudrem. Někdo ho nedoporučuje, někdo naopak ano, nám vyhovoval. jedné kamarádce se po tom syn zanítil, druhé kamarádce právě po Vira gelu.
Každé z dětí mělo jednu horší noc, ale neškrabaly se, volaly, že svědí, tak jsme mazali mentolovým pudrem a spaly dál. Po vyloupání jsme myslím ničím nemazali.
Na sluníčko rozhodně až po kompletním vyloupání a i pak několik týdnů před sluncem chránit, jinan zůstanou jizvy.
Do kolektivu - to je otázka. Ono to hodně oslabuje organizmus, doporučuje se být doma tak tři týdny od prvního pupínku. Moje děti pak lehce chytaly virozy, byly hodně unavené ještě několik týdnů. Pokud nemusíš, zbytečně bych ho do školky nebo do kolektivy nehnala a co to půjde vydržela v mírnějším režimu.
A ano, je vysoce pravděpodobné, že se ti děti prostřídají. Moje to měly najednou, protože to chytily ve školce.

Příspěvek upraven 21.06.18 v 08:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
21.6.18 08:58

nejhorší průběh asi první tři dny
děti to nesvědilo tak se neškrábali..pokud svědí tak fenistil a virasoothe gel
na procházku až po 10 dnech a dítě nebo pokožka nesmí na sluníčko, takže zakrýt - dlouhé rukávy, klobouk atd.
jinak doma jsme byli tři týdny, pak šel do školy ( ale imunita se dává do kupy až tři měsíce - takže po tu dobu je náchylnější na nemoce )
s krustama jsem nic nedělala padali sami..dávala jsem akorát po dobu nemoci a pak delší čas vitamín B - hojí se tím lépe pokožka a velké pupeny jsem pak mazala olejem na strie ( aby nezůstali jízvy )
Po dobu co bude mít prostě krusty by neměl na sluníčko..a určitě ne do veřejného bazénu..doma jsem děti koupala v hypermanganu
chytnout může a nemusí, záleží na imunitě malé..mě to chytli obě děti naráz..

• Citovat
  • Upravit
21.6.18 08:59

Malá měla neštovice nedávno. První den dva pupínky, druhý den tak deset, teploty žádné, pak ještě dva, tři dny ji přibývaly. Celkem měla na celém těle tak 60 pupínků, na obličeji dva, vůbec se neškrabala, stačil tekutý pudr, pupínky tím vysychaly a do dvou týdnů měla skoro vše pryč. Fungovala naplno celou dobu, jen nechodila 10 dní do školky, ale jinak jsme chodily ven atd, imunitu oslabenou neměla vůbec a před slunkem jsem jí chránila, aby ty vyschlé pupínky nějak nezpigmentovaly nebo něco podobného, krusty neměla.

Příspěvek upraven 21.06.18 v 09:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498
21.6.18 09:00

1.syn zvládal dobře celou dobu
2.nedrbal se
3.je lepší zakrýt. chodili jsme od začátku každý den ven, ne přes poledne
4.fungovali jsme hned
5.dětský zásyp
6.neměl oslabenou,na tábor bych poslala
7.vysoká

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
21.6.18 09:05

@Teruška85
1.Kdy mohu očekávat nejhorší průběh, která fáze neštovic je nejnáročnější?
Záleží. Moje dítě třeba bylo v pohodě celou dobu.
2.Jak nejlépe zabránit škrábání, mám strach, že minimálně v noci to prostě neuhlídám a nerada bych aby měl jizvy
Moje dítě se neškrábalo. Pokud by Tvoje jo, dej nějaká antihistaminika (fenistil apod.).
3.Kdy můžeme ven aspoň na procházku a musí se pokožka šetřit na sluníčku, zakrývat?
Ano, pokožku zakrývej a s procházkou jen přiměřeně.
4.Kdy můžeme začít normálně fungovat naplno, myslím potom ten prázdninový provoz-výlety, koupaliště, návševa babičky a tak
Já teda měla dceru (osypala se koncem června) v útlumovém programu celý červenec. Ne na koupaliště, žádné túry, u babičky spíš klid než lítání atd.
5.Ted používám Vira soothe gel, až se začnou tvořit krustičky, doporučila mi kamarádka mandlové mléko na promazávání, myslela jsem tedy že s krůstami se nic nedělá :nevim:
Já nemazala nic, ale myslím, že tím mlékem se nic nezkazí
6.Jak dlouho po prodělání neštovic je oslabená imunita, ze školky už jsem ho rovnou odhlásila úplně, protože jednou jen do půlky července, ale pak má ke konci července plavecký tábor
Myslím, že ten tábor by už mohl dát. Do té doby bych se ho ale snažila hodně šetřit. Nějaká angína nebo jiná lahůdka by opravdu nebyla nic moc.
7.jak vysoká je pravděpodobnost že to od něj chytne roční sestřička a jestli chytne, bude on už bude skoro zdravý že? A tím pádem to celé znovu…
Tato pravděpodobnost je dost vysoká. Je malá kojená? To někdy pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
21.6.18 09:24

U nás nejhorší průběh 2- 5. den, synovi pomohl fenistil a koupel v hypermanganu. Dcera té bylo v zimě 1,5 roku a té fenistil nepomáhal vůbec, tak nám Dr doporučil Tanno hermal a ulevilo se nám oběma :D. Ten Viralsoothie nám vůbec nepomohl. Koupali jsme ob den v hypermanganu. Dcera bez jizev malý má jizvy na zádech, ale to bude mít po mě. My se dostali ven až po 5 týdnech. Starší děti je měli též v létě a tam jsme ven vylezli až to měli zahojené, protože si nedovedu představit je v 30 stupních oblékat do dlouhého rukávu, nohavic a na hlavu klobouk a tuším, že to bylo tak po 6 týdnech. No a jak to tu už někdo psal po neštovicích byla u nás imunita téměř nulová a trvalo to ty tři měsíce než se děti daly dohromady. Tobě trochu pomůže to léto. Přeji hladký průběh

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
21.6.18 09:44

Moje dcera chytla neštovice ve 2 měsících u neteře, když jsme tam byli na týdení návětěvě. Můj syn měl neštovice v květnu a to si myslím, že je chytl v ordinaci u Dr. při preventivní prohlídce. Tuto ordinaci Dr. používá k těm preventivkám a když vyšetřuje infekční dítě. A myslím si, že tam měl před naší preventivkou někoho s neštovicemi. Ve školce je od syna nikdo nedostal, protože žijeme v oblasti, kde děti očkují na neštovice s Priorixem. Takže u tvé dcery je pravděpodobnost chycení velká.

Na škrábání je nejlepší dávat dítěti kapky Fenistilu. A na zaschnutí mi přišlo nejlepší Tanno Hermal - zkoušela jsem teď u syna i spoustu jiných osvědčených rad - nedávat nic, Tea Tree oil, Betadine, šťávu ze zázvoru Vira soothe + další, na které si teď nevzpomenu. Hypermangan jsem bohužel nesehnala, ale ten je taky dobrý na hojení jako koupele.

Jinak mi paradoxně příjde, že se synovi po neštovicích imunita zlepšila. Dcera už byla 2× za tu dobu co je po nich nemocná. Nemocní jsme byli i já a muž a syn je od neštovic zdravý.

Prádninový provoz jsme se synem měli cca 2 dny po zaschnutí poslední neštovice (to bylo po týdnu od prvního výsevu a měl kolem 200 pupínků), protože jsme letěli do ČR a v ČR už syn fungoval jako zdravý. Jen se mu pomalu odlupovaly ty větší krusty.

Na sluníčku ho jen klasicky mažu opalovacím krémem a jinak jsem mu nic extra nezakrývala a zahojilo se mu to moc hezky bez jizviček.

Ji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
21.6.18 09:52

Na většinu otázek dostaneš sto různých odpovědí, neštovice mají různý průběh a děti je snáší každý jinak.
Můžu říct za syna:
1.Kdy mohu očekávat nejhorší průběh, která fáze neštovic je nejnáročnější? Zatím je zvládá velmi dobře
Nejhorší to bylo cca třetí až šestý den, teploty, únava, nechutenství.
POmůže fenistil v kapkách, ale pokud se bude chtít škrábat, tuplem v noci, nezabráníš tomu. Takže spíš pak promazávat ty seškrábané něčím hojivým.
3.Kdy můžeme ven aspoň na procházku a musí se pokožka šetřit na sluníčku, zakrývat? DO zmizení stroupků, byli sme mimo slunce nějaký měsíc.
mnooo…dřív než za měsíc bych to neviděla.
můžeš to promazat třeba bepanthenem, když má rozškrábaný strupy, jinak nechat být, za mě.
Syn měl neštovice v půlce května a pořád se v tom plácáme (už prodělal virový zánět spojivek, teď pokašlává).
7.jak vysoká je pravděpodobnost že to od něj chytne roční sestřička a jestli chytne, bude on už bude skoro zdravý že? A tím pádem to celé znovu…
Jestli to chytí od něj, tak čekej dvou až třítýdenní inkubační dobu, takže jo, teoreticky to budeš mít tak, že sotva z toho jeden vyleze, druhej do toho vleze.

Takže každopádně, letošní léto opatrně, žádné rožnění na plném slunci, na pláž brát slunečník, na hlavy kloboučky a když se nebude zrovna koupat (až se uzdraví), tak klidně lehké triko, já už sháním něco ve stylu takový tý slaboučký tuniky, co se nosívá (kdybyste náhodou někdo věděl název materiálu, tak dííííík), jak je to skoro průhlednej materiál lehoučkej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1107
21.6.18 19:04

Jak dlouho prosím trvá výsev vyrážky,když to počítám od prvních příznaků,tak jsme ted 3 den a zatím jich má asi kolem 100,což by bylo super,co myslíte,přibude jich jestě hodně.Jinak se začíná škrábat,asi to uplně neuhlídám,tak doufám,že nebude samá jizva :( Koukám,že se hodně doporučuje hypermangan ale přitom mi doktorka zatrhla koupání,takže udělat roztok a přikládat na pupínky?Ještě má neštovici velkou na plosce nohy tak ani nemůže pořádně chodit chudák

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
21.6.18 19:09

Udelala jsem vanu s roztokem deti postavila, polivala vodou i vlasy- pozor na oci . Neutirat, nechat uschnout

• Citovat
  • Upravit
1107
21.6.18 19:10

@smurfka nebude to barvit, i když to bude slaboučké, ten roztok?
A mohu používat už ted při výsevu nebo ještě počkat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
21.6.18 19:15

Musí být slabounký, jinak poleptá sliznice! Já na sedací koupel do lavoru (dcera je měla na genitáliích) dávala tak 5 zrníček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
21.6.18 19:24
@Teruška85 píše:
@smurfka nebude to barvit, i když to bude slaboučké, ten roztok?
A mohu používat už ted při výsevu nebo ještě počkat?

Nebude, ja koupala od prvniho dne

• Citovat
  • Upravit
22.6.18 10:59
@Teruška85 píše:
Jak dlouho prosím trvá výsev vyrážky,když to počítám od prvních příznaků,tak jsme ted 3 den a zatím jich má asi kolem 100,což by bylo super,co myslíte,přibude jich jestě hodně.Jinak se začíná škrábat,asi to uplně neuhlídám,tak doufám,že nebude samá jizva :( Koukám,že se hodně doporučuje hypermangan ale přitom mi doktorka zatrhla koupání,takže udělat roztok a přikládat na pupínky?Ještě má neštovici velkou na plosce nohy tak ani nemůže pořádně chodit chudák

Podle mě to je vrchol, u nás posledních pár pupínků přibylo čtvrtý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí