Foto: Dceři se dělají fleky po těle – setkal se s tím někdo?

9.5.26 14:39

Fleky dítěte po těle

Dobry den, dceři se pořad dělají po těle tyhle fleky, setkal jste se s tím někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65096
9.5.26 14:43

Řešila jsi to s dětskou? Jinak teda nadpis super :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.5.26 14:45

@vokishka no chceme jít až v týdnu. Jinak nadpis jsem fakt nevěděla 🫣 😃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11808
9.5.26 15:34

Mě to přijde jako petechie… určitě řešit s lekarem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1098
9.5.26 15:47

Taky mi to pripada jako petechie. Z fotek to neni tak jednoznacny, ale existuje na to test se sklenickou viz google. Pokud to petechie jsou, tak treba jit k dr. muze to stejne byt i na organech..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5625
9.5.26 16:14

A má nějaké obtíže? Nevolnost, bolesti hlavy, únava, teplota? Pokud cokoliv z toho, pohotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.5.26 16:17

@Veveří nemá žádné obtíže, test se skleničkou zkusíme. Pak napisu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5625
9.5.26 16:52

@zabickazelena dceři se kdysi nadělaly petechie, když ji svědila kůže a škrábala se. Je alergik, pyly. A jednou, mnohem později, když přišla z rande…na krku :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.5.26 17:29

Tak test se skleničkou vyšel na petechie, plus bych řekla, že ji má na oku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5625
9.5.26 17:42

Pokud to nemá od alergie, vnitřního tlaku (třeba silný pláč nebo kašel), určitě jít k dr. na krevní obraz. Takhle to nikdo neřekne. Pokud by se dceři nějak přitížilo, viz co jsem psala v prvním příspěvku, jeďte na pohotovost. Petechie mají vždycky nějakou příčinu, někdy je to banalita, někdy ale ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1098
9.5.26 17:46

@zabickazelena tak s ni jed radeji na pohotovost. At se vylouci ty zavazny veci typu leukemie. Dceri se delavaly petechie ze zvraceni, ale byly kolem oci a na krku, ne tak nizko, ty nebyly zavazne a vznikly tlakem. Dej nam vedet :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.5.26 17:49

@Grety já to nechám na pondělí. Jakoby ono ji v podstatě nic neni. Dneska dokonce byla na soutěži…. Taky začala “zdravě” jíst a může to mít i po tom…. Nebo já nevim no. Zase mi to úplně nepřijde jako věc pro pohotovost… 🤔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5625
9.5.26 17:53
@zabickazelena píše: Více

Kolik má roků? Nesnaží se třeba nějak hubnout, nezvrací? Nebo nezvracela z nervů ze soutěže? Dělá sport, kde se bazíruje na váze? Zapřemýšlela bych i nad tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65096
9.5.26 17:53
@zabickazelena píše: Více

to se jí dělá už delší dobu, pokud dobře chápu. To stačí v pondělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1098
9.5.26 17:55

@zabickazelena jasne jestli se ti zda uplne ok, tak bych asi taky pockala do pondeli. Pokud by, ale pribyvaly tak bych radeji jela. Muze to byt od tlaku nejakeho - v cem soutezila? Taky to muze delat mononukleoza (jak to vypada v krku?).
U petechii se to ma tak, ze kdyz vis pricinu, tal netreba resit. Kdyz se objevi z niceho nic, tak to chce rychle vysetreni. Je to v podstate krvaceni z kapilar a muze takhle krvacet i ve vnitr tela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek