Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
6. nemoc byva par dni horecka a pak vyrazka. U pate to muze byt uplne bez teploty a projevit se to jen vyrazkou. U pate jsme tu vyrazku meli snad 14 dni a jakoby se slevala dolu, jedno dite melo i takoveho typickeho motylka pres oblicej. Druhe to melo jen lehoucce
Dcera měla 6. nemoc v prosinci a to měla i puchýřky na rukou a nohou. Syn nic.
Oba měli minulý týden rýmu a nic víc, žádná teplota. Teď se synovi objevila ta vyrážka. U dcery to podle netu na 5. nemoc určitě nevypadá a vyleze jí to trochu víc po sprše. Syn to má viz. foto a je to různé intenzity přes den. Včera měl červené tvářičky, ale to mohlo být od zubů (rostou mu trojky nahoře i dole) nebo od sluníčka, protože si pořád sundával čapku. Každopádně děkuji. Ještě uvidím, jak to bude vypadat ráno.
@Anonymní píše: Více
U nas ta pata nekdy hodne vybledla a pak se zas zvyraznila. Pokud mel cervene tvaricky, tak by to byt mohlo. Obema to prvne zacalo na tele a na nohach to meli uplne nakonec, kdy uz trup atd byl cistej. Dokonce jsem to chytla i ja
. Nemeli sme to tedy zaroven, ale tak ob 14-21 dni od sebe. No uvidite
Zdravím. K doktorce je syn objednaný za týden na očkování, takže to budu řešit. Zajímalo by mě, jestli se s tím někdo nesetkal a co to může být. Strava stejná, prací přípravky také. Neuvědomuju si, že by se něco změnilo. Maximálně víc leze venku po zemi na hřištích a hrabě se v písku.
Udělala se mu taková červená vyrážka na bříšku a zádech. Po sprše mju to vždy vyleze a zčervená víc. Dcera i syn mají po těle taková malé suché lehce do hněda flíčky. Ty jim po sprše také víc vylezou. Někdo nějaký nápad nebo zkušenost?
Dle fotek to inpetigo není. Je to opravdu jen sucha a lehce ztvrdlá kůže. To mají pár dní. Synovi jsem tu červenou vyrážku objevila dnes. Jestli to mohou být třeba potničky?
Syn 16 měsíců a dcera 5 let.