Fleky na oblečení od mrkve

187
3.11.11 12:23

fleky na oblečení od mrkve

Ahojky, nemáte prosím zkušenost s tím jak odstranit fleky na oblečení od příkrmů? (od mrkvičky, brokolic atd..?)Skoušela jsem to prát na dětský program 95stupnů s předpírkou a nepustilo, tak jestli nemáte nejakou babskou radu. děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29436
3.11.11 12:27

Příspěvek upraven 03.05.16 v 21:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703

Babskou radu nemám, ale fleky od mrkve mi zmizly po arielu na skvrny. a peru max na 50.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631

Mám, dcera byla hrozný prasítko, když jsme začínali.. prvně jsem zkoušela Vanish - ale lezlo to do peněz.Takže nakonec jsem koupila obyč. žlučové mýdlo - v DM drogerii za 14 Kč.A vždycky po jídle jí vyslíkla mikču nebo co měla pokydané - u nás hodně kolem krku a rukávky od bodyčka v ruce přeprala a pořádně namydlila žluč. mýdlem.
Pak to hodila do lavóru v komoře - 1×za 3 dny jsem všechno naházela do pračky a normálně vyprala na 60C. Na ničem fleky nemám a všechno krásně pustilo - po čase i to co bylo již zaprané.
Jen je potřeba to nenechat zaschnout… sice jsem hodně prala, ale ty dva měsíce to zvládneš a pak už bude líp - navíc ti oblečení vydrží pěkné. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
3.11.11 12:32

žlučovým mýdlem z Dmka.
Po jídle vyslíct, namočit, potřít mýdlem.
Pak už peru normál na 40 a fleky nebyly.

• Citovat
  • Upravit
4415
3.11.11 12:34

já používám CODI ENERGIC, je to s rosprašovečem, nastříkám na skvrny a krásně pustí. I zaschlé mi to pustilo ale je lepší nenechat zaschnout. A lze použít i běžně v domácnosti na odmašťování třeba v kuchyni. Pužívám ho již hodně dlouho a moc se nám osvědčil (teta,mamka,tchýně,já) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
3.11.11 12:36

Babskou radu mám, ale teď v zimě je hůř uskutečnitelná, skvěle funguje šťáva z citronu, vypereš prádlo, necháš uschnout na sluníčku, postříkáš(nejlíp z rozprašovače) nebo pokapeš šťávou z citronu, zase to necháš uschnout na sluníčku, znovu vypereš - u nás to funguje, jen teď už toho sluníčka asi moc nebude :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8683
3.11.11 12:37

potřít dětským olejíčkem, karoten je rozpustný v oleji, takže skvrna jde pak pěkně vyprat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
3.11.11 12:38

děkuju za rady holky, DM drogerii tady máme tak vyzkouším to mýdlo :palec:
děkujem :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
3.11.11 12:39
lulushka píše:
Babskou radu mám, ale teď v zimě je hůř uskutečnitelná, skvěle funguje šťáva z citronu, vypereš prádlo, necháš uschnout na sluníčku, postříkáš(nejlíp z rozprašovače) nebo pokapeš šťávou z citronu, zase to necháš uschnout na sluníčku, znovu vypereš - u nás to funguje, jen teď už toho sluníčka asi moc nebude :-?

Jojo, to s tím citronem jsem taky dělala a vždy to zafungovalo. Hlavně na tu mrkev, která nejde vyprat. Teď dávám od arielu ten odstraňovač skvr a peru na 60st.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
3.11.11 12:39
lokofa píše: žlučovým mýdlem z Dmka.
Po jídle vyslíct, namočit, potřít mýdlem.
Pak už peru normál na 40 a fleky nebyly.
Žlučák ale funguje jen na čerstvé skvrny - jak píšeš ty - po jídle hned přetřít. Zaprané už mi nešly žlučákem dolu. Nasypala jsem na to Perkarbonát (sůl na skvrny) a většina šla dolu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
3.11.11 12:41
lulushka píše:
Babskou radu mám, ale teď v zimě je hůř uskutečnitelná, skvěle funguje šťáva z citronu, vypereš prádlo, necháš uschnout na sluníčku, postříkáš(nejlíp z rozprašovače) nebo pokapeš šťávou z citronu, zase to necháš uschnout na sluníčku, znovu vypereš - u nás to funguje, jen teď už toho sluníčka asi moc nebude :-?

skusíme i ten citron. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1192
3.11.11 12:41

Spray Pre-Wash od Amway,nedám na něj dopustit!
Dokonce vypral po pár praních i skvrny,které byly na zděděném oblečení :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
3.11.11 12:43

Já peru v klasickym Arielu na 40°C nejvíc a fleky nemám :think: . Je fakt, že když byla ze začátku hodně zaprasená, tak jsem jí tričko sundala a promáchla v ruce. U nás se totiž neujaly žádný bryndáky, natož plena :roll: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1192
3.11.11 12:43
Hasky píše:
já používám CODI ENERGIC, je to s rosprašovečem, nastříkám na skvrny a krásně pustí. I zaschlé mi to pustilo ale je lepší nenechat zaschnout. A lze použít i běžně v domácnosti na odmašťování třeba v kuchyni. Pužívám ho již hodně dlouho a moc se nám osvědčil (teta,mamka,tchýně,já) :lol:

Codi,mám také a též nemůžu vynachválit!! Super..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný