Záclona na střešní okno, lze?

1054
3.11.11 07:55

Záclona na střešní okno, lze????

Ahoj,
chci se zeptat, namáte někdo zkušenost zda lze nějak přidělat klasickou záclonu na střešní okno? Popř. jak? Tenkrát jsme to někde viděla, že to nechali jakoby viset dolů, ale nemůžu teď nikde nic najít, tak pokud by jste měli nějaký odkaz či vlastní fotografii, budu ráda, když poradíte. Děkuju, hezký den :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15054
3.11.11 08:04

na netu jsem našla toto :think:
my máme ve střešních oknech jen žaluzie a segra roletky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
3.11.11 08:23

jé tak to jsem vůbec netušila, že se tam dá takto připevnit záclona 8-o
my jsme pořídili toto - http://www.obrazky.cz/detail?…

snad bude odkaz funkční.. pravda bylo to sice dražší, ale vydrží to dlouho a vypadá to hezky. Fotka je tedy nekvalitní, ale jinou jsem na netu nenašla, ale mají velký výběr různých barev roletek :wink:

• Citovat
  • Upravit
14079
3.11.11 08:34

My máme klasickou roletku, ale ty záclonky s tyčí nahoře i dole jsou fakt moc pěkné!
Nedovedu si představit, že by to někdo nechal jen tak viset :think: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
3.11.11 08:43

Díky :-) My právě máme taky jen ty klasické roletky, ale včera jsem viděla krásnou záclonu s dětským motivem,co by se nám hodila, tak mě zamrzelo, že ji nemůžu dát mimískovi do pokojíčku. Byla to ale klasická doel vykrajovaná a na tom spodku medvídek Pú. No uvidím, budu doma laborovat a když něco vymyslím tak ji pak koupím, když ne, nedá se nic dělat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
3.11.11 08:48

Ahoj, my jsme před lety řešili záclony na veluxech zakoupením 2 sad lanek k věšení záclon (tuším, že Ikea), namontovali jsme to na okno 1-sadu navrch na to se pověsila záclona a 2.sadu pod okno a ta záclona se pod tím provlékla a vzdušně to viselo dolů pouze přidržené tím dolním lankem. Foto bohužel nemám. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4716
3.11.11 09:06

Ahojky, tak my to řešili velice jednoduše, koupili jsme ty malé bílé teleskopické tyčky, které mají na koncích dírku a ty se nasazují na takové lepící háčky. Používá se to na oknech kam nelze namontovat garnýž, takže se to vlastně připevňuje k rámu okna. Jako když má někdo záclonu na dvakrát v okně, jako nahoře i dole volánek. Nevím jestli jsem to vysvětlila dobře :lol: . Na to střešní se koupí ty tyčky dvě, nahoru i dolů, aby ta záclonka nevysela kolmo dolů, ale pokrývala šikmo okno. Ta záclona musí mít samozřejmě očka, aby se ta tyčka na to navlíkla :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
3.11.11 09:10
Ájinka85 píše:
Ahojky, tak my to řešili velice jednoduše, koupili jsme ty malé bílé teleskopické tyčky, které mají na koncích dírku a ty se nasazují na takové lepící háčky. Používá se to na oknech kam nelze namontovat garnýž, takže se to vlastně připevňuje k rámu okna. Jako když má někdo záclonu na dvakrát v okně, jako nahoře i dole volánek. Nevím jestli jsem to vysvětlila dobře :lol: . Na to střešní se koupí ty tyčky dvě, nahoru i dolů, aby ta záclonka nevysela kolmo dolů, ale pokrývala šikmo okno. Ta záclona musí mít samozřejmě očka, aby se ta tyčka na to navlíkla :palec:

Takže by se jako navlékla na tu tyčku nahoře i dole? Nebo myslíš, že by mohla být třeba k té spodní jenom, přistehlá a dolů nechat videt vlastně jakoby po zdi ty ozdobné okraje, jestli mi rozumíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4716
3.11.11 09:16

nahoře určo navlečená a dole pokud je záclonka delší než okno, že je ten motiv až dole, tak bych to klidně řešila dvěma úchyty do zdi a tam ji pak připevnila, jako když je na okně zatažený závěs a ty ho upevníš ke stěně tím, že ho dá na dvě půlky a jen svážeš uprostřed a ten prostředek připevníš ke stěně jak jsou ty boční úchyty. No asi by to chtělo nějakou fotku, ale z baráčku jsme už pryč, takže nic nemám. A víš jaké myslím tyčky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
3.11.11 09:21
Ájinka85 píše:
nahoře určo navlečená a dole pokud je záclonka delší než okno, že je ten motiv až dole, tak bych to klidně řešila dvěma úchyty do zdi a tam ji pak připevnila, jako když je na okně zatažený závěs a ty ho upevníš ke stěně tím, že ho dá na dvě půlky a jen svážeš uprostřed a ten prostředek připevníš ke stěně jak jsou ty boční úchyty. No asi by to chtělo nějakou fotku, ale z baráčku jsme už pryč, takže nic nemám. A víš jaké myslím tyčky?

Jo jo, vím. Měla jsem je taky doma, když jsem něco chtěla vymyslet už dřív, jenže pak jsem je dala bráchovi, s tím že mi tu jen ležely, ale to nevadí, kdyžtak koupím jiný, to není zase tak drahý. tak díky za radu ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4716
3.11.11 09:23

ty tyčky stojí pár korun a měly by snad být u toho i ty lepíky s háčkem, pokud ne, musí se koupit zvlášť, ale myslím, že když to budeš mít doma, vymyslíš to levou zadní. tak hodně štěstí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2811
3.11.11 09:37

My to mame u deti takhle, provesene je to schvalne..
lanko Ikea nahore i dole

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
3.11.11 09:40

No my to máme právě takhle zkosené

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4025
3.11.11 09:43

Díky za téma právě také řeším :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4716
3.11.11 09:47

Ale ta lanka jak má na okně Luca, vypadají také dobře a určo to okno mají také zkosené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný