Fleky od borůvek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29730
23.8.10 19:41

No tohle treba ne, ale to, v cem peru, ovlivnim celkem snadno :)
Hm, idealni kombinace dneska- jahodovy nanuk v cokolade :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
23.8.10 19:45
verenika píše:
Adam to měl jednou na teplákách.Nalila jsem vanish,vyprala na 40st. a bylo to pryč.Jde asi taky o to co to je za matroš?Tepláky byly bavlněný.No zkusial bych ten Vanish nebo víckrát vyprat :nevim:

Já když jednou zkusila vanish tak mi to odbarvilo 3 trička a dvoje tepláky, no rpostě tam kde byly skrvny to vypralo i barvu!! Takže vanish za mě nikdy nepoužívej!!! :cert:
nevím jak by zabralo žlučové mýdlo?

• Citovat
  • Upravit
17310
23.8.10 19:48
Michaelakkk píše:
verenika píše:
Adam to měl jednou na teplákách.Nalila jsem vanish,vyprala na 40st. a bylo to pryč.Jde asi taky o to co to je za matroš?Tepláky byly bavlněný.No zkusial bych ten Vanish nebo víckrát vyprat :nevim:
Já když jednou zkusila vanish tak mi to odbarvilo 3 trička a dvoje tepláky, no rpostě tam kde byly skrvny to vypralo i barvu!! Takže vanish za mě nikdy nepoužívej!!! :cert:
nevím jak by zabralo žlučové mýdlo?

žlučové mýdlo použila-tím to pokazila :mrgreen: :mrgreen: Vidíš,já vanish používám už dlouho a nic mi to neodbarvilo :nevim: Nepoužívám ho taky každé praní,prostě na zaručeně nevypratelný fleky.Někdy pomůže a někdy ne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
23.8.10 19:49

četla jsem v nějakém článku že fleky od borůvek odstranili práškem na praní qalt excel,sama to ale vyzkoušené nemám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
23.8.10 20:27
:oops:
verenika píše:žlučové mýdlo použila-tím to pokazila :mrgreen: :mrgreen:

Aha jsem to nečetla celé :oops:
Nokaždý má jiné zkušenosti, já jdu na fleky kartáčkem a jarem!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.8.10 21:29

Ovoce

skvrny čistíme studenou vodou se saponátem, dočistíme kys. citrónovou. Nebo citrónem, který potom odstraníme lihem. Borůvky čistíme kyselým mlékem, které potom lehce vypereme. Skvrny od ovoce z vlněných látek odstraníme studenou vodou s mýdlem nebo látku přes noc namočíme do kyselého mléka, vypereme a dobře vymácháme. Jinak: Skvrny od ovoce, zvláště staré, patří k nejobtížněji odstranitelným skvrnám. Musíme se je proto snažit odstranit ihned po jejich vzniku, např. čpavkovou vodou, zředěným roztokem sody, roztokem pracího prostředku nebo i vodou. Staré barevné skvrny musíme nejdříve rozrušit bělicími prostředky - např. směsí lihu, 3%ního peroxidu vodíku a čpavkové vody v poměru 1:1:1 nebo teplým lihem. U bílých textilií je možno použít i postupů s dithioničitanem nebo s peroxidem vodíku, uvedených pod heslem bělení.

• Citovat
  • Upravit
29730
23.8.10 21:38

Juu Anonymko diky! Presne tohle jsem potrebovala, babsky rady :palec: Nejak ty „zaruceny“ odstranovace skvrn z reklam nemusim :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
23.8.10 21:55

AHOJ jÁ NA BORÚVKY POUŽILA MEKKY TVAROCH A FAKT TO PUSTILO ALE BYLO TO TAK DO PUL HODKY OD USPINENI : :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný