Žlutá barva domu - množství hmyzu

17310
22.8.10 13:32

žlutá barva domu-příšerně hmyzu :-(

Ahojky,mám takový dotaz.

Máme měsíc zatepleno.Dům-panelák nám ntařeli žluto oranžovou barvou.Každý den nám sem lítají vosy,večer zase lezou škvoři + jiná havěť…Mám obr hysterické dítě na každýho pidi broučka takže vidí vosu a jančí…

Máte někdo podobný problém?Jak jste to řešili?Sítě do okna?Nějaký odpuzovač hmyzu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18305
22.8.10 13:42

Veru, sítě do oken jsou dobré řešení, :palec: ale měly by být odklápěcí, případně snímací a je velice dobré pravidelně kontrolovat jejich stav… :think: Dnešní materiály (hlavně ta síťovina) jsou navržené tak, aby byly laciné při výrobě a vydržely nanejvýš tak záruční lhůtu. pak se tam udělá malinká dírka a celý efekt je v pytli.
K té barvě domu: vypadá to hezky, ale jestli je to „meruňková“ barva nebo barva středu kopretin, tak to se trefili do odstínu, který hmyz nejvíc vyhledává. Ona totiž většina létajícího hmyzu a i ten drobnější lezoucí hmyz (přesně to co píšeš) má tzv. selektivní barevné vidění. Nevidí to co my, jen ty barvy, co jsou pro ně důležité. Třeba včely vůbec nerozlišujou červenou, modrou a černou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
22.8.10 13:44

No ono to není jenom barvou baráku, my máme teďka barák dohněda a vos plnej byt, škvoři nám taky dolétnou až do pátého patra, po parapatech leze nejrůznější havěť.. Odpuzovač hmyzu nepoužíváme, stříkám okna a záclony Biolitem, takže vosy pak pochcípají, ale stejně se nejprve proletí po bytě.. Takže asi jedině ty sítě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
22.8.10 13:48

No letos to už asi nemá smysl,ale příští rok půjdem do těch sítí.Teď budu stříkat ten Biolit,no je to pakárna.Taky jsme v 5P a škvoři mi lezou po parapetu :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
22.8.10 13:51

Nám se škvoři schovávají do prádla, které suším na balkoně, sice to vždycky vyklepu a prohlídnu, ale stejně mi pak vždycky nějakej odněkud vyleze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
22.8.10 14:00

Ahoj,

me pro zmenu vosy (nebo neco jim podobneho) chodi okousavat bambusovou zabranu na balkonu. Site mame uz rok a od te doby se mi domu dostala jen jedna mucha, ktera proletela asi pri otvirani balkonovych dveri.

S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
22.8.10 14:08

Sítě - mi stoprocentně pomohli od vos, much, pavouků a HLAVNĚ komárů.
Sundávám je na zimu, umývám jednou za čas rýžákem a mýdlem. A nemůžu si stěžovat.

Btw. také máme žlutý barák ale bílé kolem oken a docela to jde. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
22.8.10 15:03

MY žlutý barák nemáme,ale vos a škvorů je tu taky požehnaně.My sítě nemáme,takže vosy vyháním a škvory hubím .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
22.8.10 15:09

Není žlutá jako žlutá. Modelář by řekl: „Kopretiny mají středy v barvě HUMBROL 24 - "Trainer Yellow“ - nebo to chcete podle vzorníku Federal Standard?" :wink: To jen tak na okraj.
A podle reakcí hmyzu mám pocit, že jsou mezi nima asi taky modeláři… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
22.8.10 15:20

žlutou máme takovou,je více teplá než na fotu

http://sphotos.ak.fbcdn.net/…705759_n.jpg

Ne že dřív by tu vosy nebyly,ale škvor ani jeden a vosa tak 1 za několik dní a teď je jich tak 20 za den :-x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
22.8.10 15:47

Tak to by odpovídalo. Tohle je jeich „viditelná část slunečního spektra“… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
23.8.10 06:50

My jsme ve 13.patre, barak sedivy, ale skvora jsem na parapetu nasla vcera a vos jsem tuhle vyhanela pet za dopoledne. :roll: Site nehrozi, nemame plastova okna. :-? Nastesti je to opravdu jednou za cas. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
10.9.24 18:15

Ahoj, ozivuji diskuzi, ma nekdo nejake postrehy ohledne zlute fasady a hmyzu? Dik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15925
10.9.24 18:35
@Indiansummer píše: Více
Žlutá láká hmyz.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.24 19:25

To slyším poprvé. Jako, že na např. žluté oblečení jdou broučci vím, ale že i na žlutou fasádu.
My máme žlutou fasádu, ale plastovou a kousek i polystyrén žlutý a žádný hmyz to ve větším množství nepřitahuje.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný