Jak postupovat pri odstranovani skvrn?

Anonymní
23.8.10 09:30

Jak postupovat pri odstranovani skvrn?

Prosla jsem spoustu diskuzi o tom, cim odstranit skvrny, nekolik pripravku jsem vyzkousela, v soucasne chvili vyuzivam dedru. Musim rict, ze vetsina skvrn (i zaschle - neperu hned po uspineni) pusti, ale skvrny od kupovanych prikrmu to nevypere, zkratka zadny zazrak to asi neni. Jak postupujete pred pranim vy?

Mam pradlo predem odmacet? A jak? Ve studene nebo v teple vode, bez prasku nebo s praskem? Pridat i odstranovac? Jak dlouho? Hodinku nebo celou noc?

Odstranovac pridavam primo k prasku, davam plne vicko, neni to malo?

Kdyz mam flicky na vecech na doma, extra to nehrotim, ale predevcirem jsem malou krmila na navsteve a pobryndala si uplne nove obleceni, proto se tu takto ptam, protoze vim, ze jednou zaprane skvrny uz tezko pusti, musim to odstranit pri prvnim prani. Triko je se stribrnym potiskem, tak nevim - muzu ho odmocit, neznici se?

Pak jeste dotaz ohledne plen - jak casto je mohu prat v savu perex? A prepirate je pak znovu s praskem nebo jen date machani navic a tim se to zbavi zapachu ze sava? Ja teda pustila rovnou druhy program s praskem, tak jestli to nebylo zbytecne.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2081
23.8.10 09:33

Tak já odstraňuji skvrny následovně…namočím prádlo na noc do vanishe, pak vypláchnu a dám do pračky.
Teď mi k tomu ještě přibylo odmašťování, protože malou mažeme vazelínou…
Takže doporučuju vanish na noc a pak vyprat. Ale moc eko a šetrné to není…ale mě už je to fuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8927
23.8.10 09:35

Ahoj, já skvrny mydlím lanzou bílou a pak nechám odležet, třeba i přes noc, vyperu a ještě dám do pračky. Voda záleží na skvrnách, třeba krev a borůvky se musí ve studené. To tričko se stříbrným potiskem bych taky prala v ruce.
Snad dostaneš odpovědi i na ty ostatní dotazy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.8.10 09:36

Zkusim tento postup s tou Dedrou, Vanish zrovna doma nemam a nechci si tu kupit haldu prostredku :mrgreen: Snad se mi nesloupe ten potisk na novem tricku :think:

Jeste jsem cetla, ze na skrny je dobry kyprici prasek, ale nevim, nevybeli to spis flek i do pradla?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.8.10 09:37

badelo kupodivu boruvky se mi vzdy vyperou, jde mi spis o oranzove fleky z kupovanych prikrmu, tam si nejsem jista tou vodou :nevim:

• Citovat
  • Upravit
35545
23.8.10 09:42

Holčiny, já tedy hned na flek stříkám vanish, mám ho v rozprašovači (od nějakého kondicionéru), takže moc nevyplácám a nechám normálně v koši - krev,…jde krásně. Případně žlučové mýdlo. Na mastné fleky používám jar - také přímo na flek a je po, to už praktikuji přes deset let.
Teď jsem četla radu - na zažloutlé prádlo- namočit do kyselého mléka přes noc :think: a na zelenou od trávy - potřít syrovým bramborem a přeprat v přípravku na mytí nádobí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
23.8.10 09:55

Oranžové příkrmové fleky (ale od domácí mrkve, nevím, co jiného by mohlo dělat oranž fleky) mi fakt super zabírá předpírací sprej od Amway. I jednou vyprané a nepuštěné po postříkání pustilo úplně dočista (celá miska svíčkové v klíně :twisted: )
A jinak bych řekla, že chlavně by se měo postupovat rychle, aspoň oblečení namočit, cokoliv zaschlého se odstraňuje vždycky hůř…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.8.10 11:08

Pipet konkretne na tom novem obleceni je to zeleninova ryze s kuretem, takove zlutooranzove skvrny. Nevim slozeni, ale mrkev je tam asi taky a vetsinou tam byva rajcatovy protlak, co jsem tak sledovala slozeni sklenicek. Ten sprej by se mi libil :-D

No ale ted ho doma nemam, tak to odmocim s tou dedrou, jen teda nevim, jestli do studene nebo teple :think:

• Citovat
  • Upravit
141
23.8.10 11:49

já měla flek od omáčky a nic mi na to nepomáhalo,pak jsem na netu četla do škopíku prášek na praní+ocet+teplá voda a věc do toho namočit,nejdřív jsem tomu nevěřila a světe div se ono to zabralo.Včera jsem zrovna takhle zase zlikvidovala velkej flek z trika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.8.10 12:08

apel ocet na fleky? To by me nenapadlo, no tak ja to zkusim :-D A odstranovac soupnu az do pracky pak. A kolik toho octa? A na jak dlouho?

• Citovat
  • Upravit
141
23.8.10 14:57

dala jsem do malýho škopíku asi 1-2 odměrky prášku,půl litru octa asi půl litru teplé vody,rozmíchej to a ponoř do toho triko nech to asi půl hod.pokud to nepustí promni a nech ještě namočené asi půl hod. pokud tam ještě něco zůstane vyper na 60.včera když jsem likvidovala skvrnu tak mi to úplně pustilo až po vyprání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.8.10 17:54

Super, díky.. A nezničí to barvy? a navíc to triko má ten stříbrný potisk, snad nesleze.. :think:

• Citovat
  • Upravit
141
23.8.10 18:55

mě to barvy nezničilo a ten stříbrný potisk nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
24.8.10 23:49

oranžová barva ze skleniček s příkrmy (a že je malá čuně) mi zmizely vždy na sluníčku. Takže žádná sušička a šup s tím ven ;-)
Já spíš řeším čím odstranit švestky… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný