Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, Mala má poslední 3 týdny olezlou pusu.jak ji rostou zuby taky pořád slintá a z toho to má olezlé kolem pusinky. Nejvíc pod spodním rtem. Už nevím čím jí to namazat aby to neměla tak opruzené.
Náš to má teď taky, ale ničím to nemažu. Akorát by to olizovat ![]()
Děcka to měli taky, pomohlo omýt pusu jen čistou vodou, žádné vlhčené ubrousky a mazat modrou indulonou a byl klid.
Příspěvek upraven 29.05.14 v 21:19
Náš prcek to měl taky. Měl opupínkovaný, rozbolavělý obrys dudlíku. Bylo mi ho líto
.Mazala jsem Johnsons baby krémem proti opruzeninám-u toho jsem ale dávala pozor, aby mi to moc neolízal a střídala s Bepanthenem. A hooodně opatrně jsem mu pusinku často utírala. Jak tvrdě usnul, tak jsem mu vzala dudlík, když to šlo
,osušila a namazala. A občas jsem omyla černým čajem.
@Kelsey píše:
Děcka to měli taky, pomohlo omýt pusu jen čistou vodou, žádné vlhčené ubrousky a mazat modrou indulonou a byl klid.Příspěvek upraven 29.05.14 v 21:19
jo ta indulona je fakt malej zázrak
měli jsme to také, pokaždé když jí rostou zoubky a víc slintá, osype se od rtu až k bradičce. Ta indulona jí to fakt zahojila. Trošku pomohl i B-panthen.
U nas taky, sem tam jsem to mazla mastickou, co nyla po ruce(hermankova, modra indulona, bepanthen, ondrejovka) a z toho treba vubec nicim, jen oplachla vodou a utrela do sucha. Nevim jak Vas, ale mala mels i dudlik s to nylo horsi. Prvni nemela a bylo to znat, ze dudlik nema a neslini si pod nej.
@blecha72 píše:
Lokoid
kortikoid??? na oslintanou pusinku???
![]()
malá to má taky… na noc a před spánky jí to otřu vodou a namažu bepanthenem… ráno to mívá dobrý, ale během dne slintá a do toho dumlá dudlík, tak se jí flíčky vrátí… asi se chystají první zuby nebo co (má půl roku)
@Bekyn píše:
jo ta indulona je fakt malej zázrakměli jsme to také, pokaždé když jí rostou zoubky a víc slintá, osype se od rtu až k bradičce. Ta indulona jí to fakt zahojila. Trošku pomohl i B-panthen.
naše doktorka ji doporučuje na každý flek
vždycky když mají děcka cokoliv na kůži první říká zkuste pár dní indulonu a pro jistotu, kdyby nezabrala napíše nějaký recept, ale většinou už není recept ani třeba
Jo a vyrábí se takové ty dudlíčky co nezabírají pod spodním rtem tolik místa (jsou vykrojené), nebo aspoň Ty co tam mají otvory. Je to hned znát, že se tam ty sliny nedrží ![]()
@budi to je kortikoid? Aha, tak proto to neznam.No to bych nemazala, sice to musi zabirat rychle, ale ne fakt ne.
Náš 2leťák to má každou chvíli taky. Ted momentálně jo, asi mu budou růst brzo pětky (už aby byly a máme klid). Slintá pořád jak bernardýn a to už od miminka, máme prostě slintu
. Jen co usne, namažu taky indulonou. Bohužel má dudlika taky pořád, ale jen na spaní, tak tím to není. Občas mu to máznu mastičkou Purelan (na bradavky při kojení) a ten pomáhá taky zázračně, ráno bez pupínků ![]()
Já to synovi mažu normálním dětským pleťovým krémem od Klorane a taky to super zabírá.