Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Pak by to byly asi brutál potničky. Ale může být…jak na ně?
Podle mne jsou to potničky, holce se to taky teď udělalo. Větrat, potírat černým čajem nebo roztokem z hypermanganu.
A čím to mazat? Mastným nebo to vysušovat? Třeba sudocreamem…?
@zdenka_v píše:
Pak by to byly asi brutál potničky. Ale může být…jak na ně?
Malej se trochu osypal pod krkem, pudruju mu to a uz to ma dobry, hlavne at to dycha ![]()
@zdenka_v nemazala bych žádným krémem, dej ten černý čaj, fakt to zabírá.
Je to na omak drsné jako krupička? Maliličké pupínky, které jsou cítit? synovi se v pátek udělaly taky, na zádech. Dnes na noc jsem to mázla Sudocremem a ráno o sto procent lepší. Sestřička mi kdysi u dcery radila zásyp, hodně na to trpívala.. spíše vysušovat než mastit.
Jasně, černý čaj taky vysušuje, měl by stačit. Nebo heřmánek.
@zdenka_v píše:
A čím to mazat? Mastným nebo to vysušovat? Třeba sudocreamem…?
Osobne bych potnicky vysusovala ![]()
@Raduš.ka44 což je v podstatě Sudocrem ![]()
Moje mamka trpí na sluneční alergii, vypadá to u ní hodně podobně jako potničky, ale příšerně svědí. Ani sunblocky nepomáhají, jedině oblečení a klobouk s širokou krempou.
@Iffka Sudocrem jsem zkusila, byly to vyhozene peníze. Obycejna zinková mast se zakladem ze sadla je úplně o něčem jiném než ten predrazeny kelimek. Toť ma zkusenost. ![]()
Však ano, každému vyhovuje něco jiného. Mým dětem zase naprosto skvěle zabírá Sudocrem - na vše ![]()
Dcera (1 rok) se mi osypala na krku v oblasti výstřihu a na ramenou. Do teď žádné alergie neměla. Nic neobvyklého nejedla…
Jsou to 3 dny, trocu se to rozlezlo pod bradu. Venku jsem ji mazala 50+,ale na ten krk jsem zapomněla. No a teď tohle.
Může to být alergie na prudké sluníčko?
Co na to? Zatím jsem jí vykoupala v čaji a namazala Excipitalem. Ale žádné zlepšení…