Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím o radu. Manžel má alergii na pyly, smrká, lechtá ho v nose, nemůže dýchat…a prášky ani spreje do nosu mu moc nepomáhají. Chtěla bych mu nějak pomoct, koupit nějaký účinný přípravek, který by mu ulevil. Nevíte prosím o nějakém účinném přípravku proti těmto příznakům alergie? Děkuji
Bohužel každému zabírá něco jiného, dokonce se to sezonu od sezony i mění…
Nejlepší je zajít si na alergologii! Ona neléčená alergie se zhoršuje, může přejít do astma a dál… ![]()
ahoj,
já se obávám, že pokud manželovi nepomáhají volně prodejné přípravky na alergie (nevím tedy, co zkoušel, to nepíšeš), tak asi nezbyde nic jiného než k doktorovi, aby mu napsal něco účinnějšího… ![]()
Já sama čas od času - podle počasí a toho, co kvete - mám taky příznaky alergie „na něco“ (nevím na co přesně - u dr. jsem na testech nikdy nebyla) - jako svědění očí nebo lechtání v nose - a to jsem si vždycky koupila ten Sanorin Analergin (či tak nějak) - do očí i do nosu a pomohlo mi to. Pak je zase třeba rok, kdy to nemám vůbec, tak jsem to u dr. neřešila…
Na předpis je dost častý ten Aerius - to má třeba kolegyně, pro dospělé jsou tablety. Nebo ještě mě napadá na předpis je Awamys sprej do nosu - strašně dávno to měl synek předepsané, ale u něho to vyloženě alergie nebyla, spíš ta nosní mandle, je to sprej s kortikoidy…jen píšu, co si pamatuju za léky na alergie.
Snad ti někdo poradí lépe ![]()
Příspěvek upraven 21.05.14 v 10:24
Zkousel aerius? To jsou prasky na alergii. Zacinaji ucinkovat az po tydnu, ale pak uz je to ok. A taky jsem mela nejake specialni kapky do nosu, ktere taky zabiraji az zpetne. Ale oboje je na predpis.
Jo, ještě jsem si vzpoměla - Livostin sprej - do nosu, taky jsem si ho občas stříknula, protože jsem se rozkýchala pravidelně, když jsem vyklepávala prach z vysavače…ale říkám, nevím - to nepíšeš - co všechno manžel zkoušel…ono i těch volně prodejných léků je moc ![]()
co si budem povídat - vono je to taky všechno dost drahý, že jo…
![]()
Měl léky claritine a geslora a spreje takové ty běžné k dostání bez předpisu. Asi by bylo fakt lepší k doktorce, ale nevím jestli ho tam dostanu, on doktory nerad. ![]()
@zuzkub píše:
Prosím o radu. Manžel má alergii na pyly, smrká, lechtá ho v nose, nemůže dýchat…a prášky ani spreje do nosu mu moc nepomáhají. Chtěla bych mu nějak pomoct, koupit nějaký účinný přípravek, který by mu ulevil. Nevíte prosím o nějakém účinném přípravku proti těmto příznakům alergie? Děkuji
většinou nic, mně alergii trochu zmírnilo, že jsme brala celoročně zyrtec-jako prevenci a sprchování v ledové vodě..jinak je asi dobrý nosit sluneční brýle, často seč sprchovat včetně vlasů…jinak jsem zkoušela snad vše:-))
Doktorka-alergoložka úplně zbytečný:-//možná jen kvůli přepisu..jinak ne..já i přítel a mamka máme ošklivou alergii, já už lepší, každý má¨me jiného alergologa a všichni stejné/špatné zkušenosti..pak jsme ještě jezdila každý rok k moři..teď mám alergii lepší, nebo mě trápí kratší dobu..
@kar-maa píše:
Zkousel aerius? To jsou prasky na alergii. Zacinaji ucinkovat az po tydnu, ale pak uz je to ok. A taky jsem mela nejake specialni kapky do nosu, ktere taky zabiraji az zpetne. Ale oboje je na predpis.
zrytec nebo aerius, ale partnerovi nezabírá ani jedno:-))
Mě pomohla změna životního stylu, akupunktura, kupodivu je dost dobrá celkově i práce s psychikou.
Taky je dobré se po takovém tom záchvatu okoupat i s vlasama a nos vypláchnout konvičkou se slanou vodou.
Můžu se celkově víc rozepsat, ale mám zkušenost, že to lidi ani moc nezajímá, nechtějí to řešit touto cestou a radši si vezmou prášek. ![]()
@omites souhlasím:) Mě pomohly bylinky a posilování imunity:) Každý rok jsem na jaře prskala když kvetla řepka a bez Xyzalu jsem se neobešla, teď už dva roky nepoužívám nic a alergoložka žasne:)
@Kaspinka píše:
@omites souhlasím:) Mě pomohly bylinky a posilování imunity:) Každý rok jsem na jaře prskala když kvetla řepka a bez Xyzalu jsem se neobešla, teď už dva roky nepoužívám nic a alergoložka žasne:)
já s etaky připojim, léky mi nikdy nezabraly, jen otužování, lapacho..chce to zkoušet..je to většinou běh na dlouho trať:-/
@Kaspinka píše:
ja si takto vylepsila alergii / co uz pomalu lezla do astma - jedla jsem chlorellu a omezila maso… omezila… ne vypustila uplne.
letos jsem se alergie bala, protoze jsem tehotna, nebrala jsem nic… hormony mne ochranili nemela jsem ji skoro vubec, jenom kasel / ale to spis pripisuju tomu vzduchu tady v Praze..
takze za mne take posilovat imunitu - procistit se zevnitr - jinak doma kdyz jsem trpela a cpala se Zyrtecem / tak mi hodne pomohla cisticka vzduchu, pak holky tady mi doporuclli dychat do mokreho rucniku… hodne uklizet v tuto dobu a sprchovat se porad…
drzim palecky at je lip!
@nadus tak se připrav na sezonu po porodu!
Já v těhotenství taky super, ale pak ten další rok - to byla síla!
@omites píše:
Mě pomohla změna životního stylu, akupunktura, kupodivu je dost dobrá celkově i práce s psychikou.
Taky je dobré se po takovém tom záchvatu okoupat i s vlasama a nos vypláchnout konvičkou se slanou vodou.Můžu se celkově víc rozepsat, ale mám zkušenost, že to lidi ani moc nezajímá, nechtějí to řešit touto cestou a radši si vezmou prášek.
mě by to moc zajímalo - až budeš mít čas, napiš mi, prosím, o tom víc!
Děkuju