Čím nahradit bílkoviny mléka

214
19.5.14 20:45

Čím nahradit bílkoviny mléka

Ahoj, prosím o radu, čím nahradit bílkoviny, které jsou v mléčných výrobcích, zejména ve tvrdých sýrech, při ABKM tak, aby dítě nestrádalo. Synům dávám maso - vepř., kuřecí, hovězí - nejvíce dušené, vajíčka, luštěniny mi moc nejedí, soja se moc nedoporučuje, tak myslíte, že to stačí? Jsou hubení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20155
19.5.14 20:57

Jestli jsou hubení, chybí jim tuk. Což neznamená ládovat je bůčkem, ale zabudovat kvalitní tuk do stravy - tučné mořské ryby, a zeleninu restovat krátce na troše olee, aby se do ní vsákl (podobně, jako to dělají Vietnamci: rozpálíš pánev, nakapeš trochu kvalitního oleje, rychle zprudka orestuješ zeleninu a zaliješ ji horkou vodou/vývarem a uděláš polévku, omáčku, či jen tak posléze chrstneš na talíř jako přílohu), a pak do stravy přidávat olejnatá semena (obsahují i spoustu minerálů a např. rýže s pár různými semínky, nebo polévka zahuštěná semínky, to je moc dobré).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
19.5.14 20:59

@Sluka fajn, semínka jim nedávám, dobrý nápad :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
19.5.14 21:00

Semínka se dají vmichat skoro kamkoli, stačí lžička do jídla, žádné velké akce, když na to člověk není zvyklý.. a trochu povařit s jídlem, aby změkly.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
19.5.14 21:14

Nevím, jak jsou děti velké, ale zkus se v obchodě podívat po výrobcích šmakoun
je to výrobek z čisté vaječné bílkoviny (plus něco málo škrobu),ochucené i neutrální

u nás nejvíc frčí jejich štíhlé nudle - používámje všude tam, kde bych dala těstoviny nebo noky

zkus se po tom podívat, třeba vámto bude vyhovovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
19.5.14 21:21

@princeznaII 8 let a 3 roky - takže velcí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
19.5.14 21:22

@princeznaII šmakouna určo neeeee, je to alergen jak hrom… víc než cokoliv jiného, to bych nedala ani pětileté…zeptej se přímo mudr, ta ti řekne kde je čeho nejvíc a co může jíst, mě poradilo ovesná, pohankový a rýžový nápoj Zajíc, je to super mnamka, malému to chutná a od té doby mi začal i přibírat víc…jinak klasiku jak už psala @Sluka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
19.5.14 21:38

Já dcerce dávala kefir…tam je bilkovina natravena…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
19.5.14 21:49

@princeznaII Aha, tak ty nudle ne- alergie na mrkev a celer mame taky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
19.5.14 21:50

@ivodička dle meho nazoru neni - snad ho muzou lidi s nesnasenlivosti laktozy, ale ne ABKM? nebo to pletu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
19.5.14 21:56

@zajicovic no, sama nevím…my abkm měli…tolerovala jen nutrilon alergicare a kojení do 18 měsíců…tohle mi řekl pediatr i alergolog, že v kefiru je bilkovina natravena a malá ho skutečně tolerovala i se mohla po něm utlouct, jak jsem zkusila jogurt, okamžitě průjem, exem…dnes už tedy toleruje vše…budou ji 3 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
19.5.14 21:57
@wildcats píše:
@princeznaII šmakouna určo neeeee, je to alergen jak hrom… víc než cokoliv jiného, to bych nedala ani pětileté…zeptej se přímo mudr, ta ti řekne kde je čeho nejvíc a co může jíst, mě poradilo ovesná, pohankový a rýžový nápoj Zajíc, je to super mnamka, malému to chutná a od té doby mi začal i přibírat víc…jinak klasiku jak už psala @Sluka :-)

vaječná bílkovina je alergen?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
19.5.14 22:00

@ivodička aha, ja myslela, ze kefir je stejny princip jako jogurt - ale nikdy blize jsem to nezkoumala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
20.5.14 07:22

@princeznaII je to z vaječných bílků a bílek děti do roka nesmí a do dvou by neměly, pak po hodně malých kouskách, tam je jich na celý šmakoun narvaný aspoň 20 těch bílků…navíc je to tam velkým napsaný, že je to ALERGEN

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
20.5.14 16:30

Lepek je taky alergen a doporučuje se již od půl roku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie