Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, dnes jsem u svého dvouletého syna shledala vyrážku kolem očí. Po obědě šel spát a když se vzbudil přišel s drobnými červenými tečkami kolem obou očí (vypadá to jako by popraskali žilky, třeba když se dělá cucflek)
.Žádné jiné projevy nějaké nemoci nemá…Budu vděčná za každou zkušenost!
No podle popisu to vypadá na petechie, Nebrečel dnes třeba nějak hodně? Bývá to v obličeji z nějakého přetlaku a pak popraskají.
Alergie na něco…? Copak dneska jedl?
Kosmetika, mýdlo…? Moje dcera jeden čas trpěla šílenou vyrážkou na rukou…než jsem zjistila, že si v koupelně po WC a po procházce sice řádně myje ruce mýdlem a řádně osuší - ale potom si na ně to mýdlo ještě jednou dodatečně napatlá a rozetře, protože „to je takový krémíček, mami, aby mi voněly“.
Děti v nestřeženém momentu realizují lecjaký nápad…
Jéééj děkuji, teď jsem vybavila že jsme mu před spaním odsáli rýmu, tak u toho ječel
.Tak to by mohlo být ono, to se mi strašně ulevilo, bála jsem se co to bude…Taky mě to mohlo napadnout ![]()
@kristin11 Tak to bude nejspíš od toho, jen to může trvat než to zmizí.
Dobrý večer, obracím se na vás s dotazem. Vím, že kožní by mi pomohl hned ale z důvodu práce si nemůžu zajít k doktorovi během 2 dnů a tím, že pracuji v obchodě mezi lidmi, tak se cítím nepříjemně.
Chtěla jsem se zeptat, zda jste neměla některá z vás vyrážku, co mám okolo očí.
Alergii na nic nemám, používám přípravky dlouhodobě, takže něco z kosmetiky to udělat nemohlo. Nevíte jak tohle aspoň trošku uklidnit? Neštípe to, nesvědí to, nepálí to.. jen cítím, že něco okolo očí mám. Možná to mám v hlavě a kdybych se nedívala do zrcadla, tak o tom ani nevím.
Tak prosím, prosím.. nemáte nějaké babské rady? V práci nosím culíky, což to půjde vidět ještě 2× vic. Achjo.😤
Holky, syn 26m už skoro týden kašle, dnes se přidala i slabší rýma. Teplotu nemá. A teď po spinkání jsem objevila kolem očí tyhle tečky. Nikde jinde je nemá. Z čeho by to mohlo být? Má to na obou stranách takhle u očí
@Anonymní píše:
Holky, syn 26m už skoro týden kašle, dnes se přidala i slabší rýma. Teplotu nemá. A teď po spinkání jsem objevila kolem očí tyhle tečky. Nikde jinde je nemá. Z čeho by to mohlo být? Má to na obou stranách takhle u očí
Petechie z toho kašlání