Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky trpite nektera z vas alergii na pyly traviny a obiloviny ci něco podobniho? pojdme si popovídat a predat zkusenosti jak tohle obdoby prezit.
@hanka1120 mam alergii na vsechno. Prezivam tak mejak normalne. Bryle a kapesniky furt po ruce, neboli to, takze v pohode.
Muzu se te zeptat vyhýbáš se prirode nebo normalne se pohybuješ.
@hanka1120 bydlim na venkove, takze nevyhybam
. Kolem same louky, lesy. To bych s musela prestehovat ![]()
Zlepsilo se mi to trochu od e doby, co jsem prestala brat leky. To je jedina vychytavka. Obcas je to mazec, ale tak nejak jsem si na o uz zvykla za ty roky, takze mi to ani neprijde.
Já jsem bohužel také alergička…alergie mi přišla zrovna minulý týden a mám před sebou tak měsíc, možná dva, krize
mám teď očíčka velký tak milimetr na milimetr, kapesník zastrčenej v teplákách a jedu… ![]()
@evill aha taky prave bydlime na venkove a u mne se se tedka objevili první příznaky nejvíce mam problém s očima porad mne svedijou a slzijou je to silene. jinak se to zatím dobry az na ty oci jinak beru teda ja protialergickou tabletku aerius. a kapu do nosu kapky bez kapek do nosu by to bylo taky des porad bych mela ucpany nos. jinak mam alergiii taky snad na všechno a pozitivni mi to vyslo na 4.s mudr z aslergologie mi vždycky ŕika vyvtrat a zavrit okna. a snazit se vyhýbat travinam ale na vesnici to nejde prroste.
@Šťopík presne i tak to mam ja, taky mam oci velky opuchly.ale s lekami je to proste o něco lepci.
Ahoj, taky jsem alergická na pyly, ale musím zaklepat že v posledních letech je to mnohem lepší než když jsem byla mladší, ve městě to skoro vůbec nepociťuji a když máme jet někam do přírody tak mi stačí jedna tabletka Analerginu vždycky ráno a jsem celý den ok.
poslední rok mám i navíc alergii na kočky, což jsem neměla ale to nějak neřeším protože kočku nemáme a když ji někdo má tak se ji prostě vyhnu ![]()
@Katschuska to mas velkou vyhodu ze bydlis ve meste tam to není tak znat.my co bydlime na vesnici tak je to horsi teda.ja mam taky alergiii na kocku a i na psa, ale ani jedno nemame.
@hanka1120 manžel a děti mají alergii na pyly (jehličnany, trávy a další…). V tomto období to na ně padne…
Evelin jo je to desny ti pyly ale clovek se stym musí naucit zit.rok co rok stejny problémy to člověka vrati na zem do reality.
@hanka1120 píše:
@Katschuska to mas velkou vyhodu ze bydlis ve meste tam to není tak znat.my co bydlime na vesnici tak je to horsi teda.
Tak já to mám teda naopak. Ve město to bylo hrozný, na vesnici pohoda. Když jedu k mámě do města, tak tam je pomalu metrová tráva, docela to trvá než to všechno posekaj, ale na vesnici to sekaj častějš a na zahradě si to sekáme sami a taky nenecháme trávu vyrůst. Jinak já beru občas nějaký prášky na alergii, ale pravidelně nic. Jako dítě jsem to mívala horší, věkem se to lepší.
Dobrý je Sterimar s Manganem, ale musí se to používat pravidelně.
@Andont a co to vubec je? JINAK HOLKY FAKT MI JE TO DIVNE, DRIVE JSEM BRALA NASONEX DO NOSU, MOC MI TEDAALE NEZABIRAL, ALE PRESTO JSEM SI JELA ZA SESTRICKOU PRO RECEPT, RIKALAL JSEM SI NA DALSI KONTROLE JI TO REKNU AT MI NAPISE NECO JINEHO-,PAK JDU DO LEKARNY ZE SI HO VYZVEDNU ALE ONI HO NEMELI A VE STEJNEM SLOZENI MI DALA MOMETASON FUROAT CIPLA, A PROSTE VSE PO TECH Kapkach uplne zmyzelo zadna ryma zadny ucpany nos proste parada fakt to nechapu kdyz to ma stejne slozeni. ![]()