Alergie na pyly

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1156
31.5.14 16:09

Ahojte. Na mě letos přišla alergie nějak silnější. Vždy to začne břízou a pak už se to táhne. Do toho se mi teď rozjela alergie na oříšky a to mě docela šokovalo. Máte to některá také tak? Už po 3, co jsem snědla něco od oříšku/arašíd nebo v čem by mohly být jejich stopy do hodinky mi opuchnou oči, patro a teče voda z nosu. Nyní jím zodac po analerginu bych spala jako šípková růženka :D nemáte některá tip na léky na alergii, které vám dobře zabírají? Mám pocit, že ten zodac už na mě neučinkuje. A taky jestli nemáte dobré zkušenosti s nějakými kapkami do očí:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6327
31.5.14 16:20

@anahita ahoj po precteni tvého prizpevku si pripadam jako bych to psala ja.ja alergii taky uz snad na vsecno nejvic však traviny coz je zrovna tedka a jinak mi to zacina taky od brize.ja beru prez sezonu pravidelne protialergickou tabletku aerius

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hannkaa
31.5.14 16:32

@anahita
Na oči mně pomáhá Opatanol. Je na recept s doplatkem cca 80kč myslím, ale zabírá, aspoň na chvíli :-)
Jinak mám taky mimojiné i na břízu a poslední dobou jsem taky měla problém s ořechy - oteklá, škrábání atd. řekla jsem to na kontrole a prý se to stává, říká se tomu zkřížená alergie, dal mi nějakou knížtičku, co se s čím kříží.
Já mám : Bříza-plevele-ořechy-jablka-mrkev, celer.

• Citovat
  • Upravit
6327
31.5.14 16:51

HOLKY JA DO OCI KAPU LIVOSTIN ALE VUBEC NEZABIRA USIM SI V LEKARNE KOUPIT JINE KAPKY, JINAK MNE OCI BOLIJOU UZ PAR DNU STIPOU SVEDIJOU A SLZIJOU, TAKY MNE OBCAS PRIPADA ZE JSEM UZ SNAD VUCI TOMU IMUNI. JINAK MNE ZASE DELA PROBLEMY POMERANCE CITONY, A DOKTORKA RIKALA ZE JE TO SKRIZENA ALERGIE JAK TO SNIM UDELA SE MI VYRAZKA A HODNE TO SVEDI.ALE FAKT NA OCI TRPIM JAK HROM. A KAPKY DO NOSU UZ MAM KTERY MNE DOBRE SEDIJOU ALE VYSKOUSELI JSME SNAD 8 DRUHU NEZ MI SEDLY TYHLE.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59398
31.5.14 16:57

@anahita máš pravdu, nejstarší je taky alergik a už od konce ledna byl na lécích :?, ted má relativně klid asi vše odkvetlo co mu vadí, on má teda, pyly, trávy, psy :? pak dostal nový lék a to byla síla, jen ležel, spal nic nechtěl ani jíst což u něj je divné tak jsme to vysadili a do 3 dnů ok tak se celkem děsim léta :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1156
31.5.14 19:44

Tak jsem si dneska koupila claritine. Lékárnice
říkála, že je na jiné bázi než zodac, zyrtec.. Kdysi
mi zodac pomáhal, ale teď nevím no. Jsem jak
praštěná pytlem:) já teda naštěstí nekýchám. Ale
mám opuchlé oči, z nosu mi teče niagára a s tím se mi pak rozjede i ekzém na krku.. Prostě paráda.
Zajímavé je, že loni mi nic nebylo.. Letos je to
nějaká síla ta příroda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5847
7.6.14 21:31

Ahoj holky ja mam silenou alergii v noci se dusim mam odcpylu poleptany zvnitku krk a a horni patro ucpany nos a nebo ryma svedeni paleni oci a tecou mi psykam boli me hlava a svedej usi za tyden jdu na prvni vakcinu tak jsem zvedava lecba pry trva 3-5let..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6327
9.6.14 10:04

Ja nevedla ze nejaka vakcína existuje.mne trpijou desne oci z alergiie porad mne svedijou, tecou mam je cerveny obucly a uz to boli, jinak beru leky kapky do oci a do nosu. a kolik stoji vakcína?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5847
9.6.14 18:41

@hanka1120 nevim zitra jdu na alergologii ale to chodis v privezne 3-5let na injekce co jsem pochopila cenu ti napisu me svedi i ussi nemuzu dychat mam bolaky na hornim patre ucpany nos oci bolej svedej a tece mi znich nebo psikam a kaslu a mam vyrazku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.6.14 11:49

zkouším při alergiích proplachy

Ahoj,
jako alergik v tomto období proplachuji nos 2× za den lahví a roztokem Neilmed. Objevila jsem to úplně náhodou na webu www.obchodproalergiky.cz .Mnohem lépe se mi teď dýchá. A proplachovali i naše děti na podzim, kdy byly samá nudle. ;)

Příspěvek upraven 18.06.14 v 11:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.6.14 11:52
@janetaspageta píše:
Ahoj,
jako alergik v tomto období proplachuji nos 2× za den lahví a roztokem Neilmed. Objevila jsem to úplně náhodou na webu www.obchodproalergiky.cz .Mnohem lépe se mi teď dýchá. A proplachovali i naše děti na podzim, kdy byly samá nudle. ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
12.4.16 14:03
@anahita píše:
Ahojte. Na mě letos přišla alergie nějak silnější. Vždy to začne břízou a pak už se to táhne. Do toho se mi teď rozjela alergie na oříšky a to mě docela šokovalo. Máte to některá také tak? Už po 3, co jsem snědla něco od oříšku/arašíd nebo v čem by mohly být jejich stopy do hodinky mi opuchnou oči, patro a teče voda z nosu. Nyní jím zodac po analerginu bych spala jako šípková růženka :D nemáte některá tip na léky na alergii, které vám dobře zabírají? Mám pocit, že ten zodac už na mě neučinkuje. A taky jestli nemáte dobré zkušenosti s nějakými kapkami do očí:)

Ahoj, syn má bezva kapky Spersallerg a tabletky Zenaro, předepisuje mu je alergolog, má alergii na trávy. Teď už mu to zase začíná. Nevím zda jsou volně prodejné, dříve jsem něco kupovala v lékárně a je to dost drahé, doktor mi sám řekl, že si mám vždy zavolat o recept a nebudu je muset platit. Jinak nejlepší jak sám řekl je vyplachovat preventivně oči vodou. Koupíš v lékárně, je v balení toho roztoku takové víčko, to přiložíš s vodou na oko a v kapalině otevřeš oko a párkrát zakoulíš okem a vyliješ. Tím vypláchneš ten pil co máš v oku a na řasách. Fakt to zabírá, doktor říkal, že pyl je ostrej jako střípek skla a nejlepší je když ho odplavíš. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1156
12.4.16 21:36
@marta12345 píše:
Ahoj, syn má bezva kapky Spersallerg a tabletky Zenaro, předepisuje mu je alergolog, má alergii na trávy. Teď už mu to zase začíná. Nevím zda jsou volně prodejné, dříve jsem něco kupovala v lékárně a je to dost drahé, doktor mi sám řekl, že si mám vždy zavolat o recept a nebudu je muset platit. Jinak nejlepší jak sám řekl je vyplachovat preventivně oči vodou. Koupíš v lékárně, je v balení toho roztoku takové víčko, to přiložíš s vodou na oko a v kapalině otevřeš oko a párkrát zakoulíš okem a vyliješ. Tím vypláchneš ten pil co máš v oku a na řasách. Fakt to zabírá, doktor říkal, že pyl je ostrej jako střípek skla a nejlepší je když ho odplavíš. :mavam:

Ahoj. Díky za rady. Ten roztok znám, ale nenapadlo by mě to použít kvůli alergii. Letos jsem zatím OK. Tak uvidíme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6327
6.6.22 20:41

Zdravim devcata jak prozivata letos alergiii, me se zda letos nejak silna, mate nekdo nejaky typ co je dobre na ucpany nos? na alergii do nosa mas snad vyzkousene vse, ale letos stym porad bojuji, boli mne i trosku ucho, ryma mi netece kasel nemam, jen mne slzi oci a celkem dost ucpani nos mam a trosku boli to ucho a kdyz se snazim neco vysmrkat nebo kdyz smrkam chrasti mne v uchu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
26.6.25 11:46

Zdravim devcata jak je to u vas letos s alergiii, hlavne na traviny trpi nekdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek