Fluoridové tablety na zoubky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9511
13.9.10 17:32

No, fluorid je v podstatě jedovatina. Před nějakýma x lety se s ním dělaly plošné pokusy - fluoridovala se voda.Pak se to zakázalo.Postupně vyplouvá na povrch, že fluoridem zasažené obyvatelstvo je snadno manipulovatelné, lépe se mu působí na psychiku, je ovlivnitelné, vlastně samostatně přestává myslet.
Nic nedávám a dávat nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
králka
5.10.10 00:02

zymaflour

Ahoj,chtěla jsem se zeptat.Mám 2,5 letého kluka a zubař nám dal zymaflour, ale už ho dávám asi 7 dní a kluka teď bolí zoubky, že nemuže ani jíst a jen pije.Udělali se mu dírky na jazyku a stěžuje si,že ho to bolí.Může to být s těch prášku????? Protože nikdy si nestěžoval až teď co mu je dávám…Prosím o radu… :cry: :cry: :cry:

• Citovat
  • Upravit
2
14.5.14 16:59

Flouridy neucinkuji preventivne, pouze v pripade vzniku zubniho kazu mohou na zacatku procesu pomoci, protože fluoridovy iont F- ma podobne vlastnosti jako skupina OH-, ktera se z hyroxiapatitu (ze ktereho je slozena zubni sklovina ) odlucuje právě na pocatku vzniku zubniho kazu. Tento iont ma tedy zcela jedinecnou schopnost tuto skupinu nahradit, ale to pouze v pripade, ze je v danou chvili na miste pritomen.Tedy pouze pokud je podan lokalne. Endogenni ucinky flouridu nebyly nikdy prokázány a pediatri, kteří je predepisuji se pouze neumi vzdelavat. Podani jednou tydne ve vyssim mnozstvi je take zbytecne. A pozor - F- uz se za F- nikdy nevymeni, takze lepe je perfekne cistit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
14.5.14 21:00

Dobrý večer

Mám také dotaz, mám mimčo 15 měsíců, nemůžu v KV sehnat zubaře, který by mi ji vzal. Má už 13 zubů venku, ale má na nich flíčky. Je od 6-ti měsíců na práškách (Topamax a fenistil) a známá se mi ptala u svého zubaře a ten jí řekl, že to pravděpodobně je těmi léky. Prý jestli nechci, aby se jí rozpadly zuby moc brzo, tak že jí mám v lékárně koupit ty fluoridové tablety. Koupila jsem NATRIUM FLUORATUM, ale po přečtení téhle diskuze fakt váhám, jestli jí je mám začít dávat. Samozřejmě kartáčku se zatím vyhýbá a ani ochucená pasta jí nedonutí otevřít pusu. Dávám jí mlíko bebivitu, ale jen 2dcl na večer a krabici jsem vyhodila, tak nevím, jestli tam nějaký fluorid je.. Je na tom někdo podobně?? Díky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
16.6.18 23:08

Fluoroza pozor!

znicene zuby z nadbytky fluoru! Hlavne prosim svym detem nedavejte zadne tablety. Ja jsem blbec poslechla doktorku, ktera je mladsimu synovi predepsala. Ale jelikoz dcera chtela taky, tak jsem to delila. S moji pravidelnosti jsem si na to vzpomela 1× za 3 dny… no a dcera ma stejne
hnede fleky na prednim zubu a synovi ted roste prvni druhy zub a ma tam zas bily flek… takze podle me z konzumace fluoru v paste + ty pitome prasky, ach jo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.