Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Zubařka ti s tím stejně nic neudělá. Zoubek se může sám narovnat, je to tím, že má hodně místa kolem sebe. Malému začaly růst ve 4 měsících a teď v 8 už má 8 zubů, jsem z toho už pološílená. Když jsem byla s dcerou u zubařky, tak mi říkala, že hlavně ať nechodím dřív než v roce, že jí tam lítají maminky s miminkama a že to nemá význam. ![]()
No moji male narostli behem mesice 2,asi pred mesicem ated nic,ale tak doufam,ze se to srovna,jen nechci neco zanedbat…pokud se stim nic deklat neda co se da delat,jen se ptam,aby mi pak nekdo nevynadal,ze sem mela dojit a nedosla ![]()
Ahojky,omlouvám se že trošku odbíhám od tematu ale když už je tu založena diskuze na toto tema tak se chci zeptat jestli je možné aby dceři rostl první zoubek ve středu ji budou 4měsíce a hrozně slintá a pořád si jezdí jazykem po dásních a mě už to příjde docela podezřelé.Známá mi řekla že jejímu synovi se zoubek vyklubal už ve třetím měsící.Máte s tímhle zkušenost?
Dephulka píše:
Ahojky,omlouvám se že trošku odbíhám od tematu ale když už je tu založena diskuze na toto tema tak se chci zeptat jestli je možné aby dceři rostl první zoubek ve středu ji budou 4měsíce a hrozně slintá a pořád si jezdí jazykem po dásních a mě už to příjde docela podezřelé.Známá mi řekla že jejímu synovi se zoubek vyklubal už ve třetím měsící.Máte s tímhle zkušenost?
JJ ja myslim,ze je to zoubek
Dephulka: jak už jsem psala výše, nám vylezly jedničky ve 4. měsíci. Podle toho co píšeš, tak to bude zub. ![]()
janibubi: je mi jasné, že nechceš nic zanedbat, jsi svědomitá mamka, ale neumím si představit, co by zubařka udělala. Jak venku je ten zoubek, už je celý, ono je totiž možné, že se ti to jen zdá, že je na křivo, že není ještě celý venku ![]()
vrobca píše:
Dephulka: jak už jsem psala výše, nám vylezly jedničky ve 4. měsíci. Podle toho co píšeš, tak to bude zub.janibubi: je mi jasné, že nechceš nic zanedbat, jsi svědomitá mamka, ale neumím si představit, co by zubařka udělala. Jak venku je ten zoubek, už je celý, ono je totiž možné, že se ti to jen zdá, že je na křivo, že není ještě celý venku
jj mas pravdu,taky si nedovedu predstavit,co by zubarka udelala.
,necham to byt.Diky ![]()
jsou to stejně první zoubky, tak na 5-6 let, pak rostou nové a ty bych pak řešila, ale rovnátka se řeší tak od jedenácti let.
AHOJKY MAME DEVETÍ MEĚIČNIHO CHLAPEČKA V ŠESTI MESÍCÍCH MU ZAČL RUST ZOUBKY MAJICH UŽ OSM A NECHCE PAPAT JEN PIJE SEMM TAM SNI KREMACKA PRESNIDAVKU NECHCE SPINKAT UŠ SI NEWIME MOC RADY CHODÍ SPINKAT POZDĚ NEKDY KOLEM 11 NEKDY KOLEM 10 A STOHO SE NEJMIN PETKRAT ZBUDÍ
![]()
Holky, malymu rostou uz tyden zoubky. Je to bez teplot, ale ma bolesti. V noci place a place, pres den docela ok.
Mohu mu davat nurofen v kombinaci s panadolem i nekolik dni po sobe?
Nechci mu ublizit, ale nevim, co s tim.
Calgel ani kousatka nefunguji.
Nechci, aby zbytecne trpel
Zdravím maminky, synovi rostou zoubky. Má klasické příznaky, je ukňouraný, občas vyskočí teplota, má průjem, věčně ručičky v pusince, pořád by se jen kojil, jíst nechce a mě do pusinky nenechá sáhnout. Rostou mu dva najednou (dvojky nahoře) jsou už prořezané. Já myslela, že mají mimina takové trápení jen než se zoubky prořežou. Myslíte, že ho trápí ty rostoucí dvojky nebo se prořezávají další zoubky?
Holky,
male narostli prvni dva zoubky dola a me se zda,ze ten jeden roste trochu na krivo.mala ma 6.mesicu a poprve se k zubari ma jit v roce,tak nevim jestli mam uz jit ted a nebo se to spravi.....mate s tim nejaka zkusenost? Dekuji