Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj holky, moc vás zkušenější prosím o radu. Mám 6,5 měsíce starého chlapečka a poslední dva dny se mi v noci budí každou hodinu ( z hladu to není, pít nechce ), méně jí ( k obědu máme masozeleninu a odpol. banán ) a nechce ani tolik kojit. Řekla bych, že má průjem a když jsm mu v konečníku měřila teplotu tak měl 38°C ( před odečtem ). Celý den je ukňouraný, neche spát. Dásničky nateklé nemá. Nevím, jestli to mám přisuzovat růstu zubů. Jak jste to měli vy? Předem díky za rady.
mě by to na zuby sedělo. taky nejedl, bojkotoval kojení, byl protivný a cca 10dní před prořezáním měl průjem. zoubek vykoukne vždycky až na konci tohoto období desetidenního období.
Malá měla průjem jen den před prořezáním… plakala 3 dny před prořezáním, ale tak že z ní bylo cítit že jí něco bolí…
Ale když jsem koukla na dásničky tak jsem to poznala, byla tam taková čirá čárečka, nateklé to měla jen malinko, ale ta čárka šla krásně vidět, tak sjem jen čekala až se prořeže…
Jinak jsme byly bez teplot…
ahoj, zrovna prožívám to samé, Tadeášek ( 7 měsíců) už druhý den špatně jí, je protivný a má teplotku, dásničku má trošku nateklou, no spíš tam vidím zoubek pod dásničkou, asi to brzy bude ![]()
Ahoj, popisuješ nás
. Dásničky nebyly nateklý, teplotka byla, budila se pořád, jíst nechtěla, pít nechtěla a najednou to cinkalo. Držíme palce!
Moc díky za zkušenosti, snad na nás co nejdříve vykoukne zoubek
.
Dobrý den maminky.
Chci se zeptat na váš názor. Myslíte že by to mohl být zoubek?? Syn 5 a půl měsíce se mi poslední 2 dny budí s pláčem snad každou hodinu. Pláče dokonce i ze spaní… Hlady to určitě není ( stačí pohladit a spinká dál). Během dne je velice neklidný, stále si mudlá pusinku a uši. Občas i lehce zvýšená teplota. Takže příznaky na zoubky. Včera se mi povedlo když spal se mu podívat do pusinky. Jinak je to nadlidský výkon se tam podívat. Dnes se mi to zatím nepodařilo tam nahlédnout
přikládám foto a předem děkuji za Vaše názory ![]()