Do všeho kouše

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1027
18.8.10 12:55

do všeho kouše

ahoj holky,malá má 4 zuby a do všeho furt kouše, kdyby to byli nějaké hračky nebo něco takového,ale ona okusuje třeba vanu,kovovou židli,jsou to strašný zvuky, nebo okusuje postýlku,nábytek už tak sem tam i kousíček dřeva chybí, mám strach aby si nezadřela třísku do jazyka nebo aby si ty zoubky nezničila,když jí odeženu,vyhubuju tak si najde jinou věc podobného typu, hračky kouše taky,kouše tedy všechno a dávat jí místo toho něco jiného je jen na chvíli,co stím?Neublíží si?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18305
18.8.10 13:03

Hmmm, „ochutnávací období“… Dospělí zkoumají svět okolo sebe očima, čichem a hmatem (prstama), no a děti v určitém věku zásadně zubama a jazykem.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
18.8.10 13:13
Jura007 píše:
Hmmm, „ochutnávací období“… Dospělí zkoumají svět okolo sebe očima, čichem a hmatem (prstama), no a děti v určitém věku zásadně zubama a jazykem.....

ať si kouše ale mě jde o ty její zoubky já kousat vanu jako ona tak o ty svý zuby asi přijdu :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
18.8.10 13:18

taky jsme to tak měli. Už ho to z velké části přešlo, jediné, co ho drží je kousat kamínky. Stačí vteřinka nepozornosti a už drtí mezi zuby kamínky. Jsem z něj už úplně šílená.
Snad si se zuby nic neudělá, no, přinejhorším až porostou druhé, tak doufám, že už nic ohryzávat nebude :lol:

Teď nastává ještě „zábavnější“ období, kdy zkouší, jak má tvrdou hlavu. Jen tak si někam stoupne a bouchá do toho hlavou (do dveří, do země, do mě.....prostě do různých povrchů) a už taky nevím, jak mám reagovat. Ignorovat nepomohlo, vysvětlovat, že to bude bolet taky ne a při zakazování to začne dělat ještě víc a ve vzteku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
18.8.10 13:23

Kakiko - a co tak ho k sobě přitulit a pokusit se o nějakou legrácku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
18.8.10 13:27
Jura007 píše:
Kakiko - a co tak ho k sobě přitulit a pokusit se o nějakou legrácku?

tulíme se pořád :mrgreen: Ono stačí ho od toho odvést myšlenkově, když to udělá, tak na něj vyhrknu „kde máš balon, půjdeme dávat góly?“ a okamžitě metelí a hledá míč. Ale spíš to, že to dělá už druhý měsíc a pořád to zkouší. Okamžik, kdy se chystá třísknout hlavou o něco, jsem zatím nevychytala, takže předcházet tomu neumím. Spíš mě zajímá, zda to samo přejde a aby to pak nedělal ve vzteku, aby mě tím jakkoliv vydíral :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
18.8.10 13:31

No, k citovému vydírání to někdy slouží, co jsem tak viděl… Ale jinak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
18.8.10 14:47

No u prvniho jsme tohle nezazila - ten si daval hodne poroz na to co da do pusinky - a ma to do dneska - hrozne dlouho mu trva nez ho presvedcim, aby neco treba ochutnal.
Druhy je pravy opak - ten ma v puse proad neco - fakt silene. Prvnihu jsme treba davala na hrani stare casopisy a on si jimi listoval a trhal. Druhy ten je okamzite sni - fakt des. Ja to resim jedine tak, ze mu strkam do pusy dudlik. Sice prvniho jsme v otmto vkeu uz pomalu odnaucovala (mel ho jen na spani), ale u druheho to nehrozi - kdyz ma dudlik vim, ze nic nesni.
Nic s tim fakt neudelas - musis pockat az to prejde a jen odufat, ze to bude brzy - ja v to take doufam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10895
18.8.10 14:53

Obávám se že tě tady moc mamin nepotěší…nám je víc a žereme taky všechno co potkáme. Vana je oblíbená i u nás, pak křeslo, šroubky na nábytku, dveře atd taky. S tím boucháním hlavou nevím, my pro změnu škrábeme zdi nehtíkama a nebo co je ještě lepší…čelem ho dře odzhora dolu…čelo má pak jak semafor a zajímavý že ho to ani nebolí :nevim: Já dávám pryč, zabavuju ale pomůže to jen na chvíli…no a plácnutí nezabírá už vůbec, to mi to pak dělá najust!
Dudlík je varianta dobrá leč u nás nezabere, odboural si ho sám od sebe a má ho leda právě na okusování té tvrdé části :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
18.8.10 15:00

Ještě mě napadl jeden důvod ožužlávání - učí se rozpoznávat věci „studené“ a „teplé“. Je třeba velký rozdíl, když olizuje sklo na konferenčním stolku nebo polystyrenový obal z nově přivezené televize :mrgreen: . Jako děcka jsme taky říkávali, že „polystyren hřeje“. Nevěděli jsme, že to je zbytkové teplo našeho těla a polystyren je akorát tepelný izolant…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
18.8.10 20:50

ach jo tak tedy vyčkám snad se to zlepší,ty kamínky papká taky,nejvíc kačírek co máme na zahradě, už se vám někdy stalo že vám nějaký ten kamínek spolkli? mě málem jo,jsem jí ho z té pusiny dolovala sem se pak až do večera klepala,kamarádka mě tedy uklidnovala že by ho sama od sebe vyplivla,že ho jen v puse prozkoumá a vyplivne no nevím,nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.