Chybí zub - dvojka vlevo dole

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
674
9.8.10 14:59

Chybí dvojka vlevo dole

Ahoj, holky, chci se zeptat na vaše zkušenosti. Malý (16 měsíců) má narostlé všechny jedničky, horní dvojky, spodní pravou dvojku a všechny první stoličky, ale prostě ta druhá dvojka ne a ne vylézt. Je to normální? Je možné, že jí nemá vůbec založenou? Nebo se vám to taky stalo, že tak dlouho nerostla a nakonec vylezla? Předem děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5394
9.8.10 15:02

Ahojky, náš malej přeskočil obě dvojky dole, narostly mu první stoličky nahoře i dole a později vyrazily i ty dvojky. Nedělej si s tím starosti, určitě vyrostou a i kdyby ne, nejsou to stálé zuby…ale fakt bych řekla, že by to bylo vyjímečné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
9.8.10 15:45

Jestli na ni má místo, nezbývá než počkat a jestli ne, tak s tím stejně nic dělat nemůžeš. Syn zas nemá horní dvojky (nemá na ně ani místo) tak je holt bez nich. Na funkci to nemá vliv :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
9.8.10 15:56

Samíkovi vylezla chybějící dvojka (prozměnu vpravo) dole asi až za 3 měsíce po té první, ne-li o něco víc. Začala lézt až s čtverkama. Takže je dost možné, že se ještě časem ukáže :mrgreen: Taky už jsem se smiřovala s tím, že ji mít nebude :lol:

Ale nenadělá se s tím nic, no, maximálně doufat, že ve stálém chrupu se objeví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TehotnaTerezka
9.8.10 16:35

Rozarce chybely v 18m dolni dvojky a vsechny trojky,
vypadala fakt vtipne, kdyz mela dole jen jednicky, pak mezeru a stolicky
kdyz jsme byly kratce pred tim na prvni prohlidce u zubarky, tak jen rikala, ze ji rostou pomalu, trosku nestandardne, ale stejne se s tim neda nic delat, casu na rust ma jeste dost
a dneska uz ma dvojky i trojky
takze vydrzet, urcite tam je :wink:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.8.10 18:08

Ahoj nám taky nevyrostla dvojka dole v levo.Jenom v mezeře má místo dvou zubů u prosdřed jedničku.Malé jsou dva roky a pět měsíců takže už ani nečekám,že tam zub vyroste.Zubařka se trochu divila,ale bylo mi řečeno,že teď se s tím stejně nedá nic dělat,prý to nevadí.Musíme počkat až bude mít malá druhé zuby,pak nám udělá rentgen kdyby zub nevyrostl a nějak se to bude řešit.

• Citovat
  • Upravit
397
10.8.10 13:02
Anonymní píše:
Ahoj nám taky nevyrostla dvojka dole v levo.Jenom v mezeře má místo dvou zubů u prosdřed jedničku.Malé jsou dva roky a pět měsíců takže už ani nečekám,že tam zub vyroste.Zubařka se trochu divila,ale bylo mi řečeno,že teď se s tím stejně nedá nic dělat,prý to nevadí.Musíme počkat až bude mít malá druhé zuby,pak nám udělá rentgen kdyby zub nevyrostl a nějak se to bude řešit.

malá to má úplně stejně :-) i dr. nám řekla to samé. Nezbývá než si počkat na stálé zuby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
878
13.8.10 16:45

Ahoj, nezoufej, maly to mel stejne, vsechny jednicky, tri dvojky, stolicky a stale nic a v 22 mesicich se dvojka ukazala a ted v 23 mec se mu po dovolene klubou vsechny trojky najednou, tak mame horecky a zanet na dasnich. Tak pockej a treba se dockas.
Ja mam pro zmenu zdravy mlecny zub - 3 nahore, ve 33 letech:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zdenka_v
13.8.10 20:09

Nám zas chybí dvojka vpravo dole.
Aničce je rok, nahoře má jedničky, dvojky, čtyřky (stoličky), teď jí nahoře roste už i špičák trojka.
A dole to samé, až na to, že jedna dvojka chybí.

Kamarádka má 2letou holčičku a ta taky nemá dvojku dole. A zubařka jí řekla, že má jedničku srostlou s dvojkou. Že se to občas stává u prvních zubů. A ať je v klidu.

Mě to po pravdě taky trochu znepokojuje, že naše Anička jednu dvojku nemá. Tak budu čekat, jestli vyroste…

• Citovat
  • Upravit
674
16.8.10 14:04

Holky děkuji za reakce. Tak to vypadá, že se nám začaly klubat trojky a dvojka pořád v nedohlednu, ale Janniah mi dává naději, tak uvidíme :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
878
17.8.10 21:51

Herinkoj:-) Myslim, ze se dvojka nenecha zahanbit a trojky brzo dozene. jsou to stejne previti, maly ma totalne zanicene dasne a uz ctvrty den nechce jist a kousat, jen do nej dostanu kasicku a piti. Tak uz ma zase vahu jak v roce.
Tak vydrzet a neresit!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zubarka
19.8.10 20:56

ahoj, když zoubky rostou, je dané v jakém pořadí. holt se někdy stane, že se vyskytne nějaká anomálie. Ale u dětských zubů je to v celku jedno. Spíš se to pak řeší až u stálých. Já mám třeba sestřenku a bratránka a oba měli 3 dětské jedničky. U bratránka se bohužel objevila i třetí stálá, takže tu mu chudákovi v celkový anestezii vyndali a dostal rovnátka. U sestřenky se ještě neví, budou jí v prosinci 4. Jinak dočasný prořezávají 1, 2, 4, 3, 5 a stálý pak 6 (většinou dřív než se začnou jedničky hýbat), 1, 2, 4, 3, 5, 7 :-) často se objevuje i to, že některý dětský zub vydrží až do dospělosti :-)

• Citovat
  • Upravit
Rendis 05
20.9.10 12:50

CHYBÍ NÁM JEDNIČKY

AHOJ,NÁM V 5 MĚSÍCÍCH VYROSTLI JEDNIČKY DOLE,TED JE NÁM OSM MĚSÍCŮ A ROSTE DVOJKA DOLE A DVOJKY NAHOŘE JSOU TÉMĚŘ VENKU,ALE PRO ZMĚNU NEMÁME JEDNIČKY NAHOŘE,ZVLÁŠTNÍ ŽE?JSEM Z TOHO V ÚDIVU,TO BUDEME UPÍRKY.
SYNOVY ROSTLI OD ŠESTI MĚSÍCŮ NORMÁLNĚ-NAPŘED JEDNIČKY VŠUDE,TO JSEM NA TO ZVĚDAVÁ 8-o .

• Citovat
  • Upravit
674
8.1.11 12:49

Ahojky, tak hlásím, že dvojka se vyklubala s poslední vedlejší trojkou, takže jsem ráda, že nebude mít mezi zoubkama díru :-). Jsou to mršky ty zoubky, dělají si co chtí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.