Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahojky, chtěla jsem se zeptat. V sobotu malá (1 rok) zvracela a měla průjem, byla unavená, od té doby už nezvracela, má svojí barvu, ale průjem má pořád (nasadila jsem Hylak), je ukňouraná, pořád musí být u mě, ruce pořád v pusince, teplotu nemá. Ani moc nejí, ikdyž je moc dobrej jedlík, ale asi to bude tim, že jsem vysadila ranní UM a mléčné výrobky. Bude to růstem zoubků???? Ráno jí dávám jen suchý rohlík, pak trošku oběda a pak už nic moc nechce a večeři, tu si dá, ale taky trošku. Co bych jí tak měla dát k jídlu, když ml. výr. nemůžem, když jí dávám ten hylak. Nic mě tak nějak nenapadá, jsem z toho i špatná, dřív si sama vyhrála i 2 hodiny, já si v klidu uvařila, smála se a teď jen kňourá, ani se neusměje, pořád má našpulenou pusinu. Díky za rady.
Ahoj zoubky to asi budou,koukni jí do pusinky
já kontroluju tak že si malou dám přes stehna zleva doprava a jakoby ji lehtám,ona se začne smát a pak jí řeknu at ukáže zoubky,tak otevře pusinu,je fajn naučit prcka poznávat části těla,to pak s radostí spolupracuje,no a pokud tam bude mít boule,nebo hodně oteklé tak je to jasné,poznáš to i když bys přejela prstem po dásni,je tam při prořezávání zubů taková ostrá hranka,nebo tu oteklost taky poznáš po hmatu.jinak si myslím že hylak se nesmí dávat s mlíčkem jen při užití,že se musí zapít čajem,vodou,ale ne že se nesmí dát celý den
určo pokud je tak ukňouraná zkusila bych změřit i teplotku,jestli nemá zvýšenou,případně bych dala panadol sirup,pomáhá při prořezávání zubů a nebo jsou ještě zubní gely jako calgel,citrovital,mundisan-to taky hodně pomáhá,když ji to fakt bolí.držím palec at je zub rychle venku.malé ted rostou dvě stoličky najednou a taky je to záhul.držte se ![]()
Ajko, tak to dělám taky, zkouším jí rozesmát a má oteklé spodní špičáky a i vrchní. Teplotu měřim průběžně celý den, tu nemá. Když dávám hylak, mlíko nesmí, ale kamarádka mi tvrdí, že třeba bramborovu kaši nebo sýr může, nevim. Mundisal mám, ale nenapadlo mě to, jsem pako. Každopádně jak jí strčim prst do pusy, přijdu o něj
Díky.
Dano k průjmu bych zkusila dát banán, rýži, brambor s mrkví, přesnídávku, dělala jsem i kaši ze zdravé výživy jen do vody. Kolikrát měla dcera k snídani třeba ten brambor s mrkví. Snad to za pár dní přejde a zoubky vylezou ![]()
Panuško, nejíme nic jiného než brambor a mrkev a dneska jsem dala i trošku kuřecího masa, rýži jsem zkoušela dát samotnou, jaksi to nevyšlo, zvedal se jí žaludek, ani se nedivim, samotnou rýži prostě nepobrala. Banán zkoušim taky, nechce. Jak řikám, pořád musí bejt u mě, takže dnešní oběd jedla u mě na klíně a ne v židličce jako obvykle. Zítra dám tu přesnídávku, mám banánovou, tak se uvidí. Díky.
hele mě na průjem ještě výborně zabírají borůvky,teda mi stačilo dojíst borůvkovou přesnídávku po malém a jak jsem si na wc pak nadávala,takže trošku můžeš zkusit.a kolik má zoubků?že už by jí lezly špičáky?malá měla rok a lezou jjí teprve první stoličky,tak ty už máte asi vylezlé,co?protože špičáky následují po nich,aspoň to tak měl syn a plno kamarádů ![]()
Užívání přípravku Hylak forte s jídlem a pitím Přípravek se užívá před jídlem nebo během jídla s velkým množstvím tekutiny (ne mléka), dospělí s vodou, čajem pomerančovým džusem, děti s dětskými čaji nebo jablečným džusem. Přípravek Hylak forte nemíchejte s mlékem a mléčnými produkty, protože může dojít k jejich vysrážení. Řízení dopravních prostředků a obsluha strojů Přípravek neovlivňuje schopnost vykonávat činnosti vyžadující zvýšenou pozornost.
jinak v letáčku není psáno že nesmí malé děti mlíčko,jen a pouze že se nesmí mléko v bezprostřední době požití léku,jelikož by došlo k vysrážení.nevím kolikrát denně ho dáváš,ale v mezičase kdy ho dávat nedáváš,tak bych tu flašku s mlíčkem klidně dala
já dávala hylak u menšího dítka,tenkrát syna,a mlíčko jsme dávali.takže hodinu dvě po hylaku klidně můžeš ![]()
jinak pokud ten průjem má hodně často a tekutiny nezvládáte moc doplňovat můžeš zkusit i Kulíšek nebo od Hippu je tuším ORS 200
na průjmy a moc to chválili hodím sem odkaz,bývá to v lékárnách
http://www.promimino.cz/…proti-prujmu
Ajko jojo ale na průjem jako takovej mlíko není doporučováno. Takže já bych ho nedávala pokud to není nutné. Kulíšek mi dcera nikdy nevypila ![]()
to sice ano,ale záleží jaký je ten průjem,zda infekční virový z nemoci a nebo jen kvůli zoubkům
nevím to je jedno já malé mlíko dávám i kojím,ikdyž průjem ze zoubků má ![]()
Ajko, malé byl předevčírem rok, venku má obě jedničky nahoře i dole pak jednu dvojku nahoře i dole a dneska ráno jsem viděla venku druhou dvojku dole a horní dáseň má oteklou, jak řikáš, myslim, že to budou ty špičáky, protože jí otevřít tu pusu, to je taky boj. Stoličky venku nemá určitě, to se mam teda na co připravit, nebo jí lezou teď, nevim. Hylak jí dávám 3× denně 1 ml, pije hodně, to problém neni. Dneska jsem jí pusu zmasírovala mundisalem, aby se jí trošku snad ulevilo. Teplota neni.
Panuško, já dávala sunar k snídani, od soboty ho kvůli tomu průjmu nedávám a teď ho nedávám kvůli tomu hylaku a docela se bojim, až jí ho třeba za týden k snídani dám, jestli o něj bude ještě vůbec stát. Dneska k snídani měla čaj, dala jsem jí ho do hrníčku, ten si vylila do pultíku a v tom si vymáchala suchej rohlik a hrozně jí to chutnalo. Jinak dneska už byla trošičku lepší, i si vydržela chvíli hrát a hlavně už dostala chuť k jídlu.