Extrakce osmičky

12735
24.7.10 19:29

Extrakce osmičky

Ahoj holky, v pondělí jdu na extrakci (vysekání) osmičky. Píšu vysekání protože jednoduché vytržení je resekce, kdežto extrakce je rozřezání dásna a následné vysekání zubu z čelistní kosti, roste mi křivě do sedmičky. Mám hrůzu :cry: , má někdo dobré zkušenosti s tímto zakrokem a rekonvalescencí? Ty špatné znám, prosím jen ty lepší a ještě jestli má někdo nějaký dobrý typ třeba na rychlé léčení nebo něco od bolesti, díky moc a moc :srdce: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3138
24.7.10 19:47

Ahoj, podstoupila jsem tento zákrok onehdá. 8mička byla velmi hluboko, ale musela ven, rostla kolmo na 7 a hrozilo riziko zánětu. Doktor byl velmi citlivý na moji žádost opíchávál 8-) dvakrat.
Pak to bylo strašně. Nic samozřejmě nebolelo, mandibulárka zabrala dobře.Ale :roll: trvalo to strašně dlouho, rozvrtával to sna ctvrt hodiny a potom ty kusy tahal ven a pak si masíroval ruku 8-o . Takže to byla asi fakt práce.
No,potom za nějaký týden vytáhl stehy a musím říct, že jsem myslela že to bude bolet víc. První 2 dny po zákroku to bolelo, ale ibáč zabral v pohodě.Pak bylo dlouhé období kdy jsem to místo cítila, vznikla tam díra, která tam nebyla a celý se to tam muselo přeskládat. Taky jsem dlouho měla pocit, že mi tam plandá kus kůže, ale to je taky normální.
Jo a doted mi tam zástává jídlo.

Tady je situace před..

//edit, omlouvám se za překlepy, píšu v rychlosti :oops:

Příspěvek upraven 24.07.10 v 19:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
24.7.10 19:49

Nevložil se mi obrázek, je tady :
Jedná se o osmičku vlevo dole.
 http://img5.rajce.idnes.cz/…ges/zuby.JPG

Neboj, bude to OK. Mě už začala ta 8 naléhat na nervy 7 a pokud to máš podobně, není zbytí, musí ven. :nevim:

J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
24.7.10 19:58

Taky je to moje levá spodní. Takže si s tím měla problémy a lítala jsi tam jo? No snad to bude okej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
24.7.10 20:00

Já byla na chirurgickém vyndání všech osmiček nedávno(2+2). Na to,že ty spodní musel vysekávat z dásně se ty první zahojili asi do 14 dnů a ty další dvě na kterých jsem byla před měsícem ještě sem tam trošku pobolívá ta spodní. Mám tam po ní díru a přijde mi, že se to tam musí přeskládat a že mám ty zuby občas citlivý na studený…
Chce to šikovnýho doktora a pak je všechno v pohodě.

Jo a musím dodat byla jsem fakt na prášky než jsem tam šla. Jsem v tomhle strašnej srab

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
24.7.10 20:00

Melo sem neco podobneho, taky mi rostla do vedlejsiho zubu, ale byla jeste cela v dasni, takze mi ji museli rozriznout a pak osmicku pacili ven, v podstate samotny zakrok nebolel vubec, jen to v zubu neprijemne krupalo, ale bolela me pak celist a mela sem to otekle, ale to asi byva :nevim: jen si nakup do zasoby prasky na bolest, ono jak to prijde k sobe po injekci tak to boli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
24.7.10 20:01

Před pár týdny jsem byla na resekci horní osmy co jen vykukovala z dásně, tlačila na ostatní zuby, neměla kam se procpat a kazila se neboť byla nevyčistitelná.
Zubař se s ní v tom vedru mordoval asi 50 min, umrtvení naštěstí fungovalo jen ty zvuky a tlaky nic moc…
Ale podařilo se, na extrakci nedošlo, po ovrtání a vytvoření plošek pro kleště a po dlouhém páčení se podařilo v celku vylomit…kořínek měl tvar háčku. Díra jako někam, doktor to „chtěl překrýt ATB“, ale pak řek, že zkusí jen podpořit hojení takovou vláknitou hmotou. Po zákroku jsem otekla jako papuč, bezmála hodinu šponovaná tvář si dala načas týden se splasknutím. Ale žádný zánět, rána se dobře zahojila, pořád tam ale ještě zapadá jídlo.
Už mi zbývá poslední moudrák k odstranění (vpravo dole, taky jen vykukuje a nemá kam), uvídíme, když tak u stomatochirguga pod narkozou.
Přeju ať to jde bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
24.7.10 20:06

Presne dle snimku mi osmicky rostly vsechny, nemam uz ani jednu. Obecne je horsi hojeni spodnich zubu, protoze z rany nic neodteka ven. Zuby mi trhal 3 jeden zubar a 1 jiny. Musim rict, ze je to hodne o pristupu, zatimco ten prvni mi delala zubarka na okresnim meste, polozili me, chodilo kolem me snad 5 lidi, tak ty zbyle 3 mi delal primar na Urazovce, byla tam s nim jen jedna sestra a ackoli tam byly hacky a zub mi museli rezat, aby to vyndali ven, tak to bylo vzdy do pul hodiny i s injekci. Ja jsem nachylna na otoky, takze jsem vzdy mela pusu jak balon a hrala vsemi barvami. Doporucuji si koupit gelove polstarky na obklady v lekarne (2ks) a predem si je dat vychladit a pak stridat. Na spodni zuby jsem dostala antibiotika, na horni jsem si nebrala ani Ibalgin. Kazdopadne pocitej s tim, ze neni vhodne pak jit do prace. Prvni den me to bolelo, brala jsem si Ibalgin (na ty spodni) dalsi dny jsem byla natekla jako prase, takze jsem fakt vypadala komicky. Ale neni to zas tak strasny, plombovani snasim daleko hur, a treba kdyz mi zubar dal do zubu arzen a asi to prehnal, tak ve srovnani s rezanim osmicek bych sla radej 10× na rezani nez znovu ten arzen. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9943
24.7.10 20:13

tak mě trhali dvě osmičky-jednu nahoře, jednu dole-ta horní byla v pohodě-to byla asi jen tak resekce :-), ta spodní byla asi pro dr. docela záhul. Taky dvakrát opíchával, bez mé žádosti sám od sebe-napřed jednou a když se asi chýlila doba konce působení, tak ještě jednou. a sestra se ho ptala, jestli chce pomoct a on jí řekl „no jistě, nevidíte jak to tam vypadá??!!“ tak to mě trochu vyděsilo, páč mi dopředu nic neřekli. Páčil to asi dvacet minut, viděla jsem, že mu to dává dost zabrat-to jsem samozřejmě nic necítila, akorát takový tah nebo něco tupého…nedá se to popsat, ale žádná bolest. Pak to zašil a musím říct, že ani když se to probralo, tak mě to nijak zvlášť nebolelo. Nepotřebovala jsem ani žádné prášky na bolest. Byl to bývalý primář, takže fakt machr (poslala mě k němu moje zubařka, že on to zvládne líp-jen ta mi právě řekla, že ten jeden by mi udělala ona, ale na ten druhý mě pošle k němu-tak že mám jít zrovna k jednomu). Taky mi ta spodní rostla do 7. Takže já mám zkušenost dobrou. I jsem se sama po zákroku odvezla autem domů, protože neměl kdo, ale na mě všeobecně tady ty oblbovačky moc nezabírají. Takže já dobré :palec: čekala jsem to daleko horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9943
24.7.10 20:15

hmm tak jsem si vzpomněla, že ten spodní jsem si akorát chladila ledem, to jo. A druhý den jsem šla normálně do práce. Určitě i záleží na každém, jakou má toleranci bolesti všeobecně. Mě to skoro nebolelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
24.7.10 20:16

Dělali to mému manželovi, už před několika lety, a naprosto bez problémů… Říkal, že mu byl jen nepříjemný pohled na zubaře, jak je celý od krve :mrgreen: ale on sám nic necítil… Když to přišlo po umrtvení k sobě, dost to bolelo, tak asi 2-3 dny byl na Ibalginu a pak už dobrý… Takže neboj, ono to nemusí být hororové :kytka: Držím palce!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10665
24.7.10 20:54

V květnu jsem byla s levou 8 a teď v pátek jdu s pravou 8. Jsem z Aše, ale musim s tím až do Plzně. Nejdřív mi dělali tu horší a podle toho se to taky hojilo, přesto že jsem pro to dělala maximum a řídila se doporučenými radami. Za mě palec dolů, ikdyž vím, že tohle jsi slyšet ( číst ) nechtěla.
Měla jsem strašný bolesti, nic mi nezabíralo ( Coxtral, Ibumax ), musela jsem chodit na znecitlivující drény. Tvář jsem měla oteklou 5 dní a ještě na ní modřinu. Už teď mám hrůzu, co bude u tý druhý… :-( :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3287
24.7.10 20:54

Výborná diskuze, žádanku od doktorky mám asi 2 měsíce a nejsem schopná se tam objednat, mám jít na dvě osmičky dole…po přečtení všech příspěvků se tam neobjednám asi vůbec........ :-? :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ish
5353
24.7.10 20:57

Homeopatikum Arnica Montana 30CH.
Trhali mi osmičky v červnu, oproti těm před 5 lety fakt rozdíl - přežila jsem to i s mnohem míň Ibalginama a celkově se mi to hojilo mnohem lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26890
24.7.10 20:57

Ahoj, me delali pred 2 roky vsechny 4 najednou. Bala jsem se toho tak, ze jsem nekolik dni predtim skoro nespala. Ale nebylo to tak strasne.. Pichli mi oblbovacku jeste krome normalnich injekci (do zily) a ja si ten zakrok vlastne vubec nepamatuju. Dulezity je abys od zacatku ledovala. Fakt hodne. Pak to min boli, min krvaci a i min nateka. Pak jsem 2 dny jedla jen jogurty, polivky a kasicky a dulezite je po kazdem jidle dukladne vycistit zuby. Jeste jsem si mela vyplachovat pusu redenym kyslicnikem a Corsodylem… Na to jak jsem se toho bala to fakt nebylo zas tak strasne… Neboj se toho, bude to dobre!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.