Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@Elen.Lenka píše:
@evillAhoj, nejsem zubař, ale měla jsem stejný problém. Extrakce probehla v pořádku, pak silný zápach a po 4 dnech bodavá mírná bolest, nakonec vše ustálo a za týden se rána krásně zatáhla a zacelila
Dekuji ![]()
@evill píše:
A ani jednu Vas to nebolelo? Mi se prave nezda, ze by zanet nebolel…
bolelo mě to hrozně, když tě to nebolí tak to asi zánět nebude
@evill
Ahoj, uživatelka honey.pet je sestřička na zubním, tak zkus kdyžtak jí.
Zrovna včera jsem řešila podobný problém https://www.emimino.cz/…-otok-96907/ ![]()
Tak držim palce, ať to zánět není ![]()
@evill na zánět bych to neviděla pokud to nijak nebolí, zápach může být i během hojení normální, mi vždy dr radil kloktat 1:2 vodu s jablečným octem právě proti zápachu že ho stahuje a měl pravdu ![]()
@Dragobella píše:
@evill
Ahoj, uživatelka honey.pet je sestřička na zubním, tak zkus kdyžtak jí.
Zrovna včera jsem řešila podobný problémahttps://www.emimino.cz/diskuse/vytrhla-8-a-otok-96907/
Tak držim palce, ať to zánět není
Dekuji, uzivatelce jsem napsala, snad poradi
a tez drzim palce at to mas v pohode ![]()
@brumi píše:
@evill na zánět bych to neviděla pokud to nijak nebolí, zápach může být i během hojení normální, mi vždy dr radil kloktat 1:2 vodu s jablečným octem právě proti zápachu že ho stahuje a měl pravdu
Dekuji, a po jak dlouhe dobe si mohla poradne kloktat? Ja to jen trochu oplachuju corsodylem, kloktat pry nemam at se nevytvori suche luzko, tak nevim ![]()
@evill po týdnu už jsem začíala pomalu a opatrně převalovat a jak to bylo dobré už jsem kloktala naplno po těch 7 dnech by to mělo být ok, je dobré když tam ta kravní sraženina vydrží co nejýl at se to nezanítí nebo něco nedostane
Chtěla bych se zeptat vás, které mají zkušenosti s vysekáváním spodní osmičky se šitím, jak dlouho se vám rána zatahovala a celkově hojila? Já jsem byla na zákroku 31.1.2014. Zákrok byl docela v pohodě, po injekci jsem cítila jen takové tlaky, rozhodně ne bolest. Po týdnu mi moje zubařka vytáhla stehy, ale dásno se mi rozjelo a udělala se mi tam malá díra, kterou mám dodnes. Je to nepohodlné, protože mi do ní padají zbytky jídla. Moje zubařka mi tvrdí, že je to normální, že se to může hojit až půl roku, že co chci, když je to otevřená zlomenina. Máte někdo stejné zkušenosti? Díky ![]()
@efis
přítel na tom byl minulý rok a říkal, že než se mu to zatáhlo tak to trvalo skoro 4 měsíce.
Posledního dubna mi vyndali levou spodní 8. Nebylo to tak strašný, krvácelo to jen ten den. Ale pořád zůstává díra, vůbec nezarůstá. Byla jsem na kontrole, vše O. K., nebolí to. Za jak dlouho Vám po trhání dolní 8 zarostla ta díra po ní? Začínám třetí měsíc a stále musím dolovat zbytky jídla a díra je pořád stejná.
@kmk
Ahoj, já byla na osmičce posledního ledna a díru mám dodnes. Občas to i pobolívá :/ ale podle doktorů je to taky ok.
@janac Prosímtě, četla jsem, že máš zkušenost s p. Sečkařem. Jsem k němu objednaná ale netuším, kde ho najdu. Vím jen adresu a že je to na nádraží. Mohla by jsi mi popsat kde se zhruba nachází jeho ordinace? Brno moc neznám. Je to v té hlavní budově nádraží nebo někde venku, kolem? Vím, že tam venku je lékárna dr.Max a vedle pošta. Toho bych se mohla chytit. Taky netuším kde zaparkovat. Při nejhorším auto nechám ve Vaňkovce jestli není u nádra parkoviště. Děkuju za odpověď ![]()
Ahoj holky,
jsem objednana na chirurgickou extrakci osmicky v levo dole. Mam ji jeste neprorezanou a tlaci mi na sedmicku. Moje zubarka mi rekla, ze me tam uspi. Kdyz jsem volala a objednavala se na zakrok, tak mi sestricka rekla, at se rano hodne najim. Mne to prijde, ale jako blbost. Uspavaji teda nebo ne? Ja byt uspana nechci. Dekuji za rady
@Longiana Ahoj, u nás na retinované osmičky neuspáváme a taky doporučujeme pacientům, ať se pořádně najedí…
Zavolala bych si přímo tam. Já sem jednou měla celkovou narkozu a podruhý jen znecitlivělou pusu, takže těžko říct ![]()