Extrakce osmičky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4100
9.2.21 16:49

Obnovuji diskuzi, včera jsem byla na extrakci horní 8, vyndání v pohodě, po dvou hodinách to přišlo k sově a dost velká bolest, vzala jsem si Nimesil (dopoledne) a zabral perfektně. Žádný jiný lék nebyl třeba, nebolí to. Ale z čeho mám strach je ta krevní sraženina, bojím se že vypadne. Aniž bych tam zajížděla jazykem, tak pořád cítím, že „tam“ něco měkkého visí, bojim se že to je zátka a že se urve. Od včera piju brčkem, jim jen kašovité jídlo, zuby čistím velmi opatrně, nevyplachuju.. jak to tam udržet a kdy už to bude stabilní a nevypadne to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
9.2.21 17:17

@Kolarkaa já dávala ještě par dni potom bacha.. taky jsem měla hrůzu, ze budu mít suché lůžko, takže jsem si určitě týden v místě trhani neprejizdela kartackem, ale jedla jsem normálně teda už první den😃 já měla vždycky takový hlad, ze jsem nemohla vydržet 😃 ale třeba spodní osmičku mi museli řezat a šít, tak to jsem teda co si pamatuju par dni nejedla, ale to je na každém jak to citis 🙂 ale myslím, ze to brcko není dobrý nápad, nejsem teda odborník, ale když sajes, tak je to tlak a nevím jak reaguje ta rana potom.. nemáš si pravé ani vyplachovat pusu a to brcko mi přijde nevhodné, ale možná se pletu🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4100
9.2.21 17:39

@18verca brčko mi řekl právě zubař..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4100
9.2.21 17:40

@18verca a cítila jsi že tam něco měkkého máš? Za jak dlouho je ta zátka stabilní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
9.2.21 18:19

@Kolarkaa no mi taky zubař říkal brcko, ale já měla strach z toho tlaku no, měla jsem z toho takový divny pocit, ze by se to mohlo uvolnit😒 já tam nic necitila podle mě, řídila jsem se nějak intuici, ale vím, ze jsem na té straně nekousala tak 3 týdny určitě a týden nebo možná i dele jsem si vyplachovala pusu, hlavně ty první dny po jídle, jsem si 3× denne vyplachovala takovou ústní vodou přímo z lékárny, aby se mi tam neudělal nějaký zánět třeba z toho jidla, tak to bylo takové antibakterialni, to mi doporučili i v lékárně 🙂 hlavně nestresovat, já si pořad četla něco na internetu a pak měla strach a vždycky se mi každá díra zahojila krásné i když to trvá teda pekně dlouho ☺️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4100
9.2.21 18:42

@18verca děkuju za postřehy, vyplachovat zatím nesmím, můžu začít 3.-4.den od trhání prý až. Trhali včera, tak aspoň do čtvrtka počkám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
9.2.21 19:09

@Kolarkaa já vyplachovala hned, ale jen jsem tam tu vodu povalela opatrne, doporučila mi to i v lékárně 🙂 množí se tam bakterie 🙂 tak preji brzké uzdravení 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
562
10.2.21 07:28

Proboha…proč já tuto diskuzi četla. Mě extrakce teprve čeká a asi jsem tohle nechtěla vidět :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4100
10.2.21 08:07

Jà teď četla tady, že si nějaká holčina udělala po trháni 8 pitím brčkem díru do nosu.. no takže jsem docela v háji z toho a furt se pozoruju :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4100
10.2.21 09:32

A ještě - jak vás bolela pusa? Trhání horní levé 8 bylo v pondělí hned ráno, včera ok, dnes bolí levá půlka horního patra, hlavně při polykání, když si po tom patře přejedu jazykem, je to strašně citlivé, pálí.. Může to být třeba od nástroje? Že by o to patro opřel? Jím jenom kaše, ale dost to bolí při polykání kvůli tomu patru právě, zub zvládám bez prášku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
10.2.21 09:52
@Kolarkaa píše:
A ještě - jak vás bolela pusa? Trhání horní levé 8 bylo v pondělí hned ráno, včera ok, dnes bolí levá půlka horního patra, hlavně při polykání, když si po tom patře přejedu jazykem, je to strašně citlivé, pálí.. Může to být třeba od nástroje? Že by o to patro opřel? Jím jenom kaše, ale dost to bolí při polykání kvůli tomu patru právě, zub zvládám bez prášku..

Horni 8 jsou obecne lepsi, i na ty srazeniny, me bolelo pri polykani asi 3 dny, prejde to, ja uz bych dnes nevyplachovala i dyl..po trhani spodni 8 jsem vyplachla po 3 dnech..hrozne mi vadila ta pachut a suche luzko si udelala :roll: ale rikam, ty horni byvaj mnohem lepsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4100
10.2.21 11:53

@Melodie91 nevyplachovala? Já si dnes udělala šalvěj a opatrně povaluju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4100
10.2.21 18:43

Holky myslíte, že už si dnes můžu dát skleničku vína? Trhání bylo v pondělí a analgetika neberu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
10.2.21 20:07

Bála bych se, ze by se tam mohly tvořit nějaké kvasinky, nevím jestli je to možné, ale tím, ze víno je kyselé, tak nad tím tak premyslim🤷🏼‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4100
11.2.21 18:27

@18verca děkuji, nakonec jsem si nedala.. :)
Já se hrozně bojím, že mi vypadne ta sraženina, jestli tam vůbec je. Teď jsem lehounxe válela v puse šalvěj a uplně jsem cítila jak se „tam“ něco měkkého hýbe. Fakt mám strach, že to vypadne, dodržovala jsem vše, co dr řekl, ale cítím, že tam něco visí a hýbe se to.. pořád to trochu bolí, na prášek to ale zatím není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.