Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@aklora Proti trhání je tahání stehů brnkačka
Trochu to zaštípá a je po všem. (mám to za sebou necelé dva týdny nazpátek a rozhodně nejsem žádný hrdina ![]()
@aklora stehy nebolej, maximálně to trošku zatahá a štípne, ale je to hned pryč. Opich bych si nedávala, protže píchnutí bolí víc, pak to tam tlačej a nakonec máš necitlivou pusu a padá ti koutek. Stehy jsou v pohodě.
EDIT já třeba nemohla na vyndání po týdnu, neměla jsem hlídání, šla jsem až další týden a ze 4 stehů dva spontánně vypadly.
@Věrka.. @mishela_v @danyk Děkuji moc za odpovědi
hned jsem klidnější ![]()
Ahojky. Zkusím oživit tuto diskuzi a prosím o vaše zkušenosti. Manžel byl včera (v úterý) sekat dolní osmicky, rostly my zcela vertikální do sedmička. Dneska si pořád stěžuje, že mu to pořád slabe krvácí. Já mu tvrdím, že to chce tak 2 dny na zatahnutí, ale neposlouchá mě. Proto se ptám vás, kdo tím prošel, jak dlouho po zakroku jste plivali krev? Rány má má šité. Moc děkuji za odpověď.
@arkadie píše:
Ahojky. Zkusím oživit tuto diskuzi a prosím o vaše zkušenosti. Manžel byl včera (v úterý) sekat dolní osmicky, rostly my zcela vertikální do sedmička. Dneska si pořád stěžuje, že mu to pořád slabe krvácí. Já mu tvrdím, že to chce tak 2 dny na zatahnutí, ale neposlouchá mě. Proto se ptám vás, kdo tím prošel, jak dlouho po zakroku jste plivali krev? Rány má má šité. Moc děkuji za odpověď.
Já byla na tahání horních osmiček před týdnem.. měla sem to zašité a plivala sem krev dva dny pak už to bylo v pohodě.. Hlavně nevyplachovat ničim jen peroxidem a a to jen tak přehazovat ze strany na stranu.. ona se tam vytvoří taková krvavá zátka která tu ránu chrání proti nečistotám.. pokud zátka se jakoby vykloktá tak to začne opět krvácet a může se tam dostat bordel a to by pak byl malér.. a dolní se hojí hůř než horní
Ahoj holky, v pátek jsem byla vysekávat osmičku, dneska vytáhnout drén a je to bez hnisu, jsem na atb. a rodinka by chtěla zítra do zoo myslíte že můžu ven? zapoměla jsem se na to zeptat doktora, v práci jsem si sice vzala dovolenou. mám to trochu nateklé, už to tak nebolí, ale mám strach abych nechytla zánět z průvanu, nebo tak něco. díky za rady
@Diggy vezmi si slunečník
Tam jde o to, že kombinace antibiotik a přímého slunce může způsobit alergii, tak aby si se třeba neosypala..
@Diggy píše:
Ahoj holky, v pátek jsem byla vysekávat osmičku, dneska vytáhnout drén a je to bez hnisu, jsem na atb. a rodinka by chtěla zítra do zoo myslíte že můžu ven? zapoměla jsem se na to zeptat doktora, v práci jsem si sice vzala dovolenou. mám to trochu nateklé, už to tak nebolí, ale mám strach abych nechytla zánět z průvanu, nebo tak něco. díky za rady
no můžeš ale moc neotvírej pusu
at ti tam nenafouká ![]()
Ahoj holky mě to čeká v pátek. Jen jedna dole, protože mi roste do kosti.Ale mám se objednat i na zbatek že je to lepší. První tři dny mě střídavě bolely osmičky nahoře a dole.Pak mě začla bolet čelist přes ucho a spánek. Někdy i do krku.Tak jsem šla k zubařce a ta mi řekla že ta dole právě roste do kosti.Tak jsem šla se žádankou do nemocnice a doktor mi řekl že to může být osmičkama a nemusí. Ale ja stěží otevřu pusu a nedovedu si představit že ji tam budu mít otevřenou třeba jen 15 minut v kuse. Mám tu čelist stuhlou. Někdy povoli a někdy je to hruza. Pořád do sebe cpu valetol. Protože to trva už 14 dní. A jak to tady čtu tak jsem po… až za ušima ![]()
Zdravim. Chtela jsem se zeptat, zda tu neni nejaka zubarka. Muj dotaz zni, zda je normalni zapach z rany po extrakci osmicky, nebo jestli vzdy znaci nejaky zanet? 4 dny po extrakci, naprosto bezbolestny zakrok i bezpolestna rekovalescence, az na ten zapach. Dotaz byl vznesen i na zubarskem foru, nikdo zatim ale neodpovida. Osetrujiciho zubare momentalne neni mozno kontaktovat. Dekuji za odpovedi. ![]()
Ahoj, nejsem zubař, ale měla jsem stejný problém. Extrakce probehla v pořádku, pak silný zápach a po 4 dnech bodavá mírná bolest, nakonec vše ustálo a za týden se rána krásně zatáhla a zacelila ![]()
@mexxx píše:
@evill
já to tak měla a byl to zánět
@sitsche píše:
I já to tak měla a byl to zánět.
A ani jednu Vas to nebolelo? Mi se prave nezda, ze by zanet nebolel…