Extrakce osmičky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
184
30.3.17 12:55

@jednažena No.. Zuby jsou fakt radost. Kazdopadne ti dekuji za nazory a zkusenosti:) trosku si me uklidnila :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9452
30.3.17 12:55

@Ajuszka Ja s chladicim polstarkem i spala :mrgreen:.Byla sem v teplakove souprave a ledovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9452
30.3.17 12:58

@Ajuszka :hug:.My zeny zvladnem vsechno.Jak rikam radsi bych sla znova rodit cisarem.To mi stacila jedina injekce na bolest. S tema zubama sem si fakt vytrpela.Uz se i tesim do prace :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.3.18 22:11

Mě poslala moje zubařka na rentgen a ejhle po tolik letech co mám vyrostlé už všechny druhé zuby zjistila, že se mi ani jeden ze čtyř zubů (ani jeden není narostlý) nevejde… Plus jako bonus jeden zub si tam leží a a krásně šťouchá do sedmičky.
Dostala jsem tedy doporučení na chirurgii. Objednala jsem a šla, co jsem ve většině diskuzích četla, tak nikoho samotný zákrok nebolel pokud neměl zánět, takže toho jsem se nebála, ale i tak jsem byla nervózní, ale říkala jsem si, že ten první zákrok proběhne „fajn“ odtrpím si to až doma a příště sem půjdu klidnější.
No napíchli mě (první injekce) a co myslíte, začala se mi děsně motat kebule, museli mě položit a pak na chvíli s mokrým ručníkem. (nikdy mi umrtvovací injekce nedělala problémy…) Jenže než jsem se dala do kupy, tak injekce pomalu odeznívala, dali mi další (druhá injnekce) - už v leže pro jistotu, ale zubařka se rozhodla, že dnes nebudeme dělat ten dolní ležák, když vidí v jakém jsem stavu. :mrgreen: Šla tedy na druhou stranu kde měla v plánu, trhat horní i dolní. Když začala, tak vše bylo v pohodě nic jsem necítila, pak vzala vrták a začala vrtat do kosti, nejdřív pohodička, ale pak jsem něco začala cítit. Říkám si „to vydržíš, nic to není už tak jsi tu za histerku“ a tak jsem držela. Pak přistoupila k samotnému zubu, páčila mi ho v celku, ve chvíli kdy pořádně zabrala jsem myslela, že umřu. Začala jsem jí křičet, bolelo mě to, žubařka, že to není možné, ale na naléhání mi píchla třetí injekci. ABSOLUTNĚ nepomohla :zed: skučela jsem jí na tom křesle bolestí a fakt, že jsem si myslela, že mi při tom urve čelit tomu moc nepřidal. Ale povedlo se, ve chvíli kdy skončila jsem už funěla jak při porodu. :lol:
Když mi vyškrabovala ránu jestli tam nic není tak se zasekla a řekla „tady to bolí?“, ve chvíli kdy se toho místa dotkla mnou projela stejná bolest a zřejmě paní zubařka pochopila, že to nebyl výplod mé fantazie. :lol: Koukala mi na odhalený nerv, který se prý umrtvit nedá. Bohužel, byl to problémový zákrok a tvář a všechno mi ve vnitřku pusy tak nateklo, že se horní už udělat nedal, popravdě já také byl na pokraji sil. Zubařka mi do rány po kosti dala kolagen a zašila vstřebatelnými stehy a dala antibiotika na týden. Takže samotný zákrok, pro mě dost horor a vědomí toho, že mě čeká dolní, který je také zamotaný prý do toho nervu a ještě horší zub než tenhle mě přivádí k šílenství.
Na co si naopak nemohu stěžovat je hojení. Nejhorší byl ten den, přijela jsem domů brečela jsem za prvé to přicházelo k sobě, ale myslím, že jsem také byla otřesená, měla jsem ziminici a když mě konečně dostali do postele a já na chvíli usnula, tak jsem se probudila a na polštáři spousta krve. :lol: Hodně jsem chladila, gelovým polštářkem, otok skoro řádný ani v ten den. Třetí den jsem vysadila léky na bolest nebyli třeba. A čtvrtý den (pondělí) šupky do práce… Po více jak svou týdnech jsem pozorovala, hlubokou díru za sedmičkou a i sedmička mě na skus bolela, šla jsem s tím za zubařkou a prý je to normální, ta díra mi tam může zůstat i několik měsíců, takže teď vyplavuji kousky jídla pomocí stříkačky, ale i téměř po měsíci mám občas problém ukousat s tou sedmičkou… Sbírám odvahu na další zákrok, je mi jasné, že musím s tím druhým dolním, než udělá potíže zdravé sedmičce. Jinak musím dodat, že sestřička i zubařka strašně milé snažili se mi být oporou po celou dobu zákroku na mě mluvili, uklidňovali, přesně popisovali co dělají a jaké zvuky můžu slyšet, ale že jsou v pořádku. :palec:

• Citovat
  • Upravit
1683
19.6.18 22:17

Pridam se a zaroven poprosim o pomoc. Moje zubarka ze dne na den zrusila svou ordinaci a od te doby marne shanim zubare, i na pojistovne mi rekli, ze nikoho kdo bere pacienty nemaji. Jen predrazeni soukromi, na ktere nemam. Plomb a kazu uz mam nepocitane. Minule utery me odmitl dalsi zubar, u ktereho jsem mela prislibenou registraci :( Zuby boli a hlavne 8 byla silena. Navic jsem tehotna. V sobotu jsem tedy zamirila na pohotovost. 8 musela okamzite pryc. Slaby opich, trhani jsem citila, bolelo, ale nic strasneho, trvalo snad 3minuty. Pouceni zadne a alou domu. Hned jsem si vzala paralen, nezabral, ale vydrzela jsem az do odpoledne. To uz mi bylo bolesti az mdlo, vzala jsem si Aulin. Uleva neskutecna. Nedele jako by mi nic nebylo. V pondeli mi pusa otekla, bolela a pridal se zapach z ust. Dnes, v utery, to stejne. Celou dobu chladim oblicej (pomaha to), rana se zmensuje, ale zadnou srazeninu tam nevidim, bolest je neprijemna (ale zvladam bez prasku), celou dobu jsem jen na tekute strave, zuby si cistim a vyprachuju Paradontaxem Extra. Dotaz je jestli vse probiha dobre nebo jestli by to uz nemelo bolet? Kdy vas to prestalo bolet? Kdy se rana zatahla tak, ze jste se mohli najist normalne? Kde pripadne hledat pomoc, kdyz nemam zubare?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
20.6.18 05:42

@kalinichta Ahojky,me to bolelo jeste tyden po zakroku,ja si ale nic na bolest nebrala. Byla jsem v 5 mesici a paralen mi nezabira tak jsem tise trpela. Co se tyce zapachu z ust..nevim jestli jeste pretrvava ale muze tam byt nejaky zanet pokud te to tak moc boli..nejake to luzko nebo jak se to jmenuje.. A zubar..no nevim odkud jsi,ja z okoli ostravy tak tady bych o nekom mozna i vedela. Drz se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1683
20.6.18 07:15

@Ajuszka ja prave nevim, jestli to mam vubec resit. Jsem ve 13tt, Paralen je taky bez ucinku, tak nema cenu se jim ladovat. Aulin jsem mel jen jeden v den vytrzeni. Boli me jakoby celist, od ktere je i otekly oblicej, ale da se s tim normalne fungovat. A zapach z ust, spis takova pachut, podobna jako kdyz mam anginu. :nevim: Prave nevim jak dlouho to ma bolet. Kdy jsi poprve normalne jedla? A jsem z Karvinska, i Ostravu mam obvolanou a bez uspechu, berou jen ti placeni, tak pokud mas tip na zubare, ktery nabira nove pacienty, sem s nim :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
20.6.18 07:25

@kalinichta no ja nevim,ja mela vysekavani osmicky takze me ta celist taky bolela..a mela jsem to i site takze ja sla za tyden na kontrolu vyndat stehy tak jsem byla uklidnena ze je vse ok. Ja chodim na Hladnov k mudr Konecne-Silove a co vim,jsou tam ted myslim 2 novi zubari?? Nevim,zkus tam.. Pak i v orlove myslim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1683
20.6.18 07:59

@Ajuszka Orlova uplne bez sance. Brala jen detska zubarka, tak se mi podarilo alespon deti zaregistrovat. Konecne-Silove jsem letos volala uz 3× (pisu si tabulku) a je fakt ze naposledy zacatkem kvetna. Pokazde mi bylo receno, ze nove pacienty neberou. Tak to zkusim znova, pokud maji nove doktory, tak by mohli brat. Dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9452
26.6.18 22:52

@kalinichta Mě to bolelo dlouho asi měsic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10.10.18 13:03

Já teď byla na extrakci poslední nejhorší osmičky. Byla na ležato, zákrok na 50min, rozřezání zubu na kousky a následné odlamování a „vydlabávání“. Týden od zákroku a furt počiťuji stejnou tupou bolest která se táhne z rány až k uchu a k dolní polovině čelisti, dá se to i bez prášku, ale jsem jen protivná, nemůžu spát a jsem naprosto k ničemu. Jinak žádný otok, zůstala lehká modřina, otok už není, myslíte, že je to v pořádku? Už mám venku i ostatní osmičky a u těch jsem takové maso nezažila, vždy jsem byla do 3 dnů v pohodě bez prášku, jen kousat bolelo… Jak jste to měli vy? Zažili jste i po takové době přetrvávající bolest i když je čelist v klidu?
PS: pro ty co by chtěli říct, ať teda zajdu k doktorovi, tak se snažím, ale dovolat se tam je celkem um :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
10.10.18 18:24

@Letty33 no ja uz si to moc nepamatuju,to je jak s porodem :lol: ale myslim ze me to bolelo taky dlouho.. Ale pokud uz nemas otok tak to bude dobre,zuby jsou svina. Myslim ze tahle te boli vic protoze musela ven takhle slozite,predpokladam ze ostatni zuby byly normalne polozene ne? Ja uz mam lezatou taky po masakru venku a na jare me cekaji 2 horni,ale ty jsou rostle normalne tak snad to bude ok. Preju at te to brzo prejde :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
10.10.18 21:12
@Letty33 píše:
Já teď byla na extrakci poslední nejhorší osmičky. Byla na ležato, zákrok na 50min, rozřezání zubu na kousky a následné odlamování a „vydlabávání“. Týden od zákroku a furt počiťuji stejnou tupou bolest která se táhne z rány až k uchu a k dolní polovině čelisti, dá se to i bez prášku, ale jsem jen protivná, nemůžu spát a jsem naprosto k ničemu. Jinak žádný otok, zůstala lehká modřina, otok už není, myslíte, že je to v pořádku? Už mám venku i ostatní osmičky a u těch jsem takové maso nezažila, vždy jsem byla do 3 dnů v pohodě bez prášku, jen kousat bolelo… Jak jste to měli vy? Zažili jste i po takové době přetrvávající bolest i když je čelist v klidu?
PS: pro ty co by chtěli říct, ať teda zajdu k doktorovi, tak se snažím, ale dovolat se tam je celkem um :)

mela jsem dost podobny zakrok, nekonecne dlouho mi pilovali kost, aby se k te osmicce dostali. Ja teda mela otok jak prase, huba napuchla a modrina na celisti, jako by me nekdo zmlatil. Bolesti velmi silne asi tyden. Nebrala jsem na to nic, protoze po predepsanych prascich proti bolesti se mi udelalo silene zle. Tak jsem to nejak pretrpela.

Celist me jeste nejaky cas bolela. A dodnes mam obcas fantomove bolesti v tom miste, jako by tam ta osmicka jeste stale byla a tlacila mi na zuby.

Proste pod carou, jeste nejaky cas te to bolet bude. Ale mel by tam byt trend k lepsimu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
11.10.18 14:43

@warita a @Letty33 holky budte v klidu,me jeste po tom silenem zakroku na tom miste vyrostl zub..takze mam 9 :lol: :lol: sice je yo takovy kryplik ktery se kyve ale i tak.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21081
24.10.18 14:24

Dobrý den,
právě jsme otevřeli novou poradnu zubního lékaře a dentální hygieny. Vaše dotazy on-line zodpoví pan doktor Zdeněk Řehoř. Ptejte se ho na cokoliv ohledně zákroků, potíží s chrupem, prevenci, čištění zubů a dentální hygienu.

Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.