Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Tak objednací doba 3 týdny mi přijde jako slušná (pokud se nejedná o akutní ošetření) a v Praze seženeš bílou výplň i do 2 tisíc. Co se týká endodoncie, tak se to pohybuje cca 5 tisíc za tříkanálkový zub (bez mikroskopu).Jinak zubní implantát se pohybuje kolem 35 tisíc a vlastní zub je vlastní zub… ale souhlasím i to jsou ceny, které přesahují cenové možnosti velké skupiny lidí. Co si myslím, že je dobrá investice - tak do kvalitní hygienistky.
@warita píše:
Nazev kliniky se mi uz nevybavuje, ono to je uz 4 roky dozadu. Bylo to v Praze v blizkosti stanice Krizikova. Tech soukromych klinik je v Praze jako po desti, zubar je tady totiz nedostatkove zbozi. Kdyz se clovek snazi objednat, tak vsude mu reknou, ze uz neberou, protoze maji pacientu dost anebo ze by te mohli objednat tak za 3 tydny. Je to vseobecny problem. Takze v konecnem dusledku kdyz potrebujes akutne osetrit, tak mas 2 moznosti: pohotovost, nebo soukroma klinika se sazbou 5000Kc za plombu… nebo jak muj manzel uz musel zjistit 10 tisic za osetreni nervoveho kanalku. (chudak prisel domu uplne zniceny, ani ne tak tim zakrokem, spis se bal priznat kolik musel zaplatit).Ale jinak, ja prot soukrome ordinaci nic nemam. Take ted chodim ke soukromemu a pusobi na me velice solidne. Ja si rada priplatim za lepsi peci, ale zase chci se citit jako clovek a ne jako zdroj $$$$.
tak já mám andělsky hodnou a šikovnou paní doktorku. Onehdy mi doplnila kus ulomeného zubu a nad rámec očekávání ho ještě zkrášlila bílou plombou přes amalgám navrch. A neřekla si nic. Až mi bylo hloupě. ![]()
Aby ses hodně najedla ti řekla asi proto, protože pak se dlouho nenajíš, pokud tě to bude bolet. Mám venku všechny osmičky a umrtvovali mi to vždy jen lokálně, přesto, že mi u jedné osmičky museli řezat i kus kosti, protože rostla pod ní a taky ještě nebyla vylezlá.
Holky muze se na tento zakrok v tehotenstvi? Snazime se o dite a nerada bych to snazeni prerusovala
Pristi tyden jdu na gyndu, tak se na to chci zeptat, ale rada bych to vedela hned
.Zatim nechci aby nekdo vedel, ze se snazime otehotnet, tak prosim anonym. ![]()
Ano, může se v těhotenství. Injekce nevadí. Ale pokud se jedná o nevyrostlou osmičku a hlavně dole, tak bych si to radši rozmyslela. Tam může být to hojení horší a může se stát, že budeš potřebovat silnější léky na bolest nebo třeba antibiotika. Nejlépe bude, když to zkonzultuješ se zubařem.
Dvě osmičky mi trhala bývala zubařka, u jednoho trhání mi zlomila špičák, u druhého trhání (vysekávání) mi tam nechala nějaký úlomek, vyndávání toho úlomku už bylo trochu nepříjemné, musel to celé vyškrabávat. Třetí osmičku mi vysekávala nová zubařka, vysekala jen půlku a s tou druhou jsem musel k chirurgovi. Ale nijak zvlášť bolestivé to nebylo. To druhé umrtvení bylo už trochu nepříjemné, takové trnutí v obličeji. Nejhorší u zubaře zatím bylo čištění bolavých kanálků v zubu a pak rozšíření čelistní kosti metodou sinus lift.
Ahoj, normálně jít můžeš já chodila v těhu k zubařce každou chvilku a pokaždé jsem si nechala dát injekci-jsem srab ![]()
Ničeho se neboj, mně vyndaval zubař 8 nedávno, umrtvil to a nic jsem necítila. Travala to sice 20 minut-ale mně kořeny drží sakra dobře…
@edyta píše:
Ahoj, normálně jít můžeš já chodila v těhu k zubařce každou chvilku a pokaždé jsem si nechala dát injekci-jsem srab
Ničeho se neboj, mně vyndaval zubař 8 nedávno, umrtvil to a nic jsem necítila. Travala to sice 20 minut-ale mně kořeny drží sakra dobře…
no tak tos mela stesti. Ja si v kresle posedela 40min, brousil mi celist, aby se k tomu zubu vubec mohl dostat a pak jsem mela obrovsky otok a hematom na tvari. Prvni 3 dny, kdyz jsem se pokusila otevrit celist, tak mi ze zasite rany vystrikavala krev, pak to otelo tak, ze jsem vlastne pusu ani otevrit nemohla… doktor rikal, ze to je kvuli tomu otoku, ktery tlaci na celistni kloub.
O bolestech nebudu ani zacinat. Hlava a celist me bolela tak, ze jsem se doslova plazila po stenach, nemohla jsem spat a bylo mi spate od zaludku.
Ja bych teda v tehotenstvi nesla na extrakci osmicky ani omylem.
@warita Tady jde o to, ze se snazime otehotnet a nechci to snazeni prerusovat kvuli zubum…Na druhou stranu osmicky si mam nechat odstranit co nejdrive. Rostou mi krive, spis vedle 7micek nez za nima.Uz ted mam atb na zanet a prasky na bolest
.Nevim za jak dlouho me na zakrok obednaj, teprve dostanu doporuceni pristi kontrolu u me zubarky po dobrani atb. Nejde mi otehotnet zatim 3 mesice, test byl negativni a prisla MS, tak sem rychle sla k zubari, na retgen a pro leky, dokud nejsem v tom…Ale zrovna muzu pristi mesic otehotnet a co pak
,pujdu na extrakci, odkladat ji nechci, kdyz pry mi budou zuby delat jen problemy a trpet bolestma nechci
.
@Lendeš Rostou mi 8micky dole, nejsou poradne prorezane, jedna uz leze s kazem. Navic nemaj kde se prorezat, nemaj misto, opuchava mi tvar zevnitr, zub boli. S druhym zatim problemy nemam, ale taky roste spatne, retgen to potvrdil.Oba zuby musi ven.
@Anonymní píše:
@Lendeš Rostou mi 8micky dole, nejsou poradne prorezane, jedna uz leze s kazem. Navic nemaj kde se prorezat, nemaj misto, opuchava mi tvar zevnitr, zub boli. S druhym zatim problemy nemam, ale taky roste spatne, retgen to potvrdil.Oba zuby musi ven.
Tak to jsem měla podobně, respektive mám. Obě osmičky nemají místo, z jedné jsem dostala zánět, tak ta šla pryč ještě před těhotenstvím. Na druhou jsem měla jít taky, ale otěhotněla jsem. A protože druhá mi problém zatím naštěstí nedělá, tak jsem to odložila a půjdu na extrakci až nebudu kojit. U první jsem právě měla antibiotika i po zákroku + aulin na bolest.
@Anonymní píše:
@warita Tady jde o to, ze se snazime otehotnet a nechci to snazeni prerusovat kvuli zubum…Na druhou stranu osmicky si mam nechat odstranit co nejdrive. Rostou mi krive, spis vedle 7micek nez za nima.Uz ted mam atb na zanet a prasky na bolest.Nevim za jak dlouho me na zakrok obednaj, teprve dostanu doporuceni pristi kontrolu u me zubarky po dobrani atb. Nejde mi otehotnet zatim 3 mesice, test byl negativni a prisla MS, tak sem rychle sla k zubari, na retgen a pro leky, dokud nejsem v tom…Ale zrovna muzu pristi mesic otehotnet a co pak
,pujdu na extrakci, odkladat ji nechci, kdyz pry mi budou zuby delat jen problemy a trpet bolestma nechci
.
tak sup k doktorovi, at to mas za sebou. Jestli ti osmicky vylezly z kosti, tak ta extrakce nebude tak tragicka jako u mne.
@warita Po dobrani atb jdu k zubari na kontrolu a rovnou mi daji doporuceni na Stomatologii. Takze za tyden budu mit to doporuceni.Pak bude zalezet, kdy me budou moct vzit.Snad budou mit volny brzky termin.Jak dlouho ten zakrok muze trvat? Pusti me jeste ten den domu?
@Anonymní píše:
@warita Po dobrani atb jdu k zubari na kontrolu a rovnou mi daji doporuceni na Stomatologii. Takze za tyden budu mit to doporuceni.Pak bude zalezet, kdy me budou moct vzit.Snad budou mit volny brzky termin.Jak dlouho ten zakrok muze trvat? Pusti me jeste ten den domu?
To se dela ambulatne. Osmicku ti vytrhnou a tradaaa domu. Nech si predepsat nejake silnejsi prasky proti bolesti.