Zuby a kazy

22.7.10 16:48

Zuby a kazy

Ahoj holky, včera jsem byla u zubaře a při prohlídce zubů měla sestřička za úkol zapisovat zkratky, které jí zubařka diktovala. Mám v puse asi 8 plomb, všechny jsou na stoličkách a když je doktorka prohlížela, tak u toho říkala nějaké zkratky - např PMO, W, K…chtěla bych se zeptat, zda nevíte, co tyto zkratky znamenají. na netu jsem bohužel nic nenašla :nevim:
dále bych se chtěla zeptat, kolik zhruba stojí zaplombování stoličky bílou plombou. nevím, s kolika penězi počítat.
díky moc! markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13794
22.7.10 16:54

Tak se zkratkama neporadim, ale vim, že bílá plomba stojí něco od od 300-500 Kč, tak nějak dávala má ségra, ale ruku do ohně za to nedám, páč já nemám žádnou plombu… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
22.7.10 17:28
marcelka88 píše:
Tak se zkratkama neporadim, ale vim, že bílá plomba stojí něco od od 300-500 Kč, tak nějak dávala má ségra, ale ruku do ohně za to nedám, páč já nemám žádnou plombu… :nevim:

Tak to závidím,já mám plombu na každém zubu.Bílé mám jen na předních a za ty jsem neplatila nic,ale u soukromých zubařů se to platí.Kolem tý 500kč bych počítala určitě :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
22.7.10 17:57

Já dávala za bílé plomby na stoličky něco okolo 600-700 Kč (Praha). Ale jsou nějaké speciální, že dokáží společně s tím zubem „pracovat“ (jakože se to přizpůsobuje pohybu nebo tak něco) o něco líp než klasická bílá plomba. Ta se prý moc na stoličky nehodí.
Bohužel mluvím dost teoreticky, protože neznám přesné názvy těch jednotlivých druhů plomb …
Ty klasické černé bych si už nenechala dát.
Jo a mám zaplombované všechny stoličky, kromě osmiček, takže to vyšlo fakt draho :-? Ale jsem za to ráda, od té doby žádný problém a vůbec o nich nevím…

Zkratky vůbec netuším, co znamenají, takže neporadím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
22.7.10 19:30

sakra ja mela asi nejakyho drahyho zubare :oops: za bilou plombu jsem dala 1200!! i kdyz je fakt, ze se mi kousicek zubu odlomil, mela jsem tam starou cernou plombu a zubar mi udelal krasnej novej zub, mozna proto to bylo drazsi, ale teda zub vypada uzasne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3952
22.7.10 20:10

hihi, holky :-) to je heezký jak má každej jiný měřítka :-) já mám se zuby problémy děsivý po našich a už jich mám v puse 8 umělých..(teda čepy a korunky).. jedna návštěva zubaře mě stála kolem 5000,–, jeden zub celkem vyšel na cca 12 hodin na křesle a 25 000,– uaaaaa.. teď bych potřebovala ještě dodělat další 4, ale jsme teď v dluzích, prostě se to nedá, tak půjdou ven a já budu mít horní zuby jen do čtyřek (už teď mám některé zuby venku, že už nešly zachránit. :-(
No a pak teprve budu vědět, jak s normálníma plombama, páč až pak se budou řešit ty menší problémy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
794
22.7.10 20:16

Ahoj,
zkratky znamenají v latině velikost a umístění plomby, případně kazu - např. MO mezio okluzálně (na kousací plošce a do středu), DO disto oluzálně (kosací ploška a dozadu), MOD je přes celý zub, V je vestibulárně (krček) atp.
A kolik stojí plomba si určuje sám lékař podle kalkulace (jaký má nájem, kolik dává za materiál na plombu, jak velká je ta plomba) - takže v rozmezí třeba od 300 až klidně i za 1000

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
22.7.10 21:34

Ja platila za bilou plombu na sestce neco malo pres 700.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
22.7.10 22:45
Sylvii píše:
hihi, holky :-) to je heezký jak má každej jiný měřítka :-) já mám se zuby problémy děsivý po našich a už jich mám v puse 8 umělých..(teda čepy a korunky).. jedna návštěva zubaře mě stála kolem 5000,–, jeden zub celkem vyšel na cca 12 hodin na křesle a 25 000,– uaaaaa.. teď bych potřebovala ještě dodělat další 4, ale jsme teď v dluzích, prostě se to nedá, tak půjdou ven a já budu mít horní zuby jen do čtyřek (už teď mám některé zuby venku, že už nešly zachránit. :-(
No a pak teprve budu vědět, jak s normálníma plombama, páč až pak se budou řešit ty menší problémy..

Mám něco obdobného,po porodu se zuby rozhodly mě opustit.Po prozdnínách jdu na procelánový :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.7.10 00:09

ahoj holky, všem děkuji moc za příspěvky!!! a hlavně pisarce, která objasnila význam záhadných zkratek :-) už jsem zase o trochu chytřejší :palec: ty zuby jsou jinak děs, čistím jak nejvíc to jde, a přesto mi při každé návštěvě přibydou další kazy, achjo :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.