Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj,potřebovala bych se zeptat.Mám neskutečný strach ze zubařů,bolesti z vrtání a celkově,když mi děla prohlídku,atd…
V úterý jdu k němu a bude mi vrtat zub,už to odkladám asi 2 měsíc,se mi tam prostě nechce
!Vždycky jsem si nechala umrtvit,když mi vrtal,ale teď nevím,jestli mi zub umrtví,když jsem v 7 tt,protože to si ho radši vrtat nenechám-nesnáším tu bolest
!Myslíte,že má nějaký špatný vliv na umtvovací injekce na plod?Či jestli jste byla některá těhotná a normálně vám umrtvili zub na vrtání,jestli se toho můžu dožadovat? ![]()
Lokální anestetikum miminku neublíží, klidně si nech dát injekci.
Určitě to neva,mě taky vrtala v těhotenství a ptala zda chci injekci,já to tedy odmítla,nějak se to vždy snažím vydržet.
Tak já se určitě zeptám,ale,co když mi ji třeba dát nebude chtít,každý doktor je jiný?! ![]()
Já teda nemám na to,abych si nechala vrtat živej zub,to ho radši nechám ať upadne
!
jitina píše:
Tak já se určitě zeptám,ale,co když mi ji třeba dát nebude chtít,každý doktor je jiný?!
Já teda nemám na to,abych si nechala vrtat živej zub,to ho radši nechám ať upadne!
to s tím upadnutím bych neriskovala, protože infekce od zubu může mimču ublížit ![]()
na lokálním anestetiku normálně trvej, to nemá s těhotenstvím nic společnýho (resp. minimálně je stokrát míň nebezpečný než neošetřenej zub)
![]()
Jako,samozdřejmě bych si ho upadnout nenechala,ale za živa vrtat tak neeee
!Já jenom slyším v čekarně vrtačku a ježi se mi chlupy na rukách!Podle mého,to taky s tím nemá nic společného,ale mě kolikrát přijde,že ti zubaři jsou rádi,když to toho dotyčnýho bolí
! ![]()
jitina píše:
Jako,samozdřejmě bych si ho upadnout nenechala,ale za živa vrtat tak neeee!Já jenom slyším v čekarně vrtačku a ježi se mi chlupy na rukách!Podle mého,to taky s tím nemá nic společného,ale mě kolikrát přijde,že ti zubaři jsou rádi,když to toho dotyčnýho bolí
![]()
!
jj bohužel jsou i tací, mám jednu nehezkou zkušenost z pohotovosti
a ještě u toho byl komentář: „To Vás nemůůůůže bolet“ ![]()
Ti by zasloužili dost ošklivých věcí
ale k takovému doufám nechodíš, alespoň já bych teda určitě dobrovolně nešla…moji zubaři to jsou vždycky moji miláčci, jinak bych tam ani nepáchla ![]()
přeju ať se domluvíte a ať tě to nebolí ![]()
Ahojky. Na umrtvovací injekci si trvej,přinejhoršim si ji zaplatíš jako vyžádanou,ale určitě ti ji dá. Během těhotenství mi tahali nervy ze zubu,trhali moudrák,a ještě vrtali,vždy jsem si o injekci řekla a dostala i když můj zubař je podle jeho názoru proti,prý je to horší když to přijde k sobě,ale on na tom křesle sedět nemusí… ![]()
Probůh, vždyť ta injekce bolí víc, jak to vrtání!
a mít hubu nateklou ještě po zákroku
já jsem měla jednu injekci v těhu, loni, když mi trhala stoličku a o miminko jsem přišla…mohla to být schoda náhod,ale miminko zemřelo (13.týden). Mám taky hrůzu z doktorů,al největší bolest co jsem kdy u zubaře zažila, bylo trhání stoličky bez umrtvení od mé bývalé zubařky. To byl masakr. Pak jsem od ní odešla k jiný. Ta když to slyšela, proč a jak mi zub vytrhla, říkala, že to je na vrácení diplomu. Další fakt nepříjemný je, broušení zubního kamene. Oproti tomu je vrtání fakt procházka růžovou zahradou.....
Anonymní píše:
Probůh, vždyť ta injekce bolí víc, jak to vrtání!a mít hubu nateklou ještě po zákroku
já jsem měla jednu injekci v těhu, loni, když mi trhala stoličku a o miminko jsem přišla…mohla to být schoda náhod,ale miminko zemřelo (13.týden). Mám taky hrůzu z doktorů,al největší bolest co jsem kdy u zubaře zažila, bylo trhání stoličky bez umrtvení od mé bývalé zubařky. To byl masakr. Pak jsem od ní odešla k jiný. Ta když to slyšela, proč a jak mi zub vytrhla, říkala, že to je na vrácení diplomu. Další fakt nepříjemný je, broušení zubního kamene. Oproti tomu je vrtání fakt procházka růžovou zahradou.....
Jo holka to nám takovým podobným nevysvětlíš, že ta injekce je možná bolestivější. Pro mě vrtání zubu je asi tak na stejné úrovni jako porod. A toho jsem se fakt tolik nebála, jako když jdu k zubaři. A to jsem (naštěstí) žádné problémy se zuby neměla. Za pár dni mám jít poprvé s malým k zubaři a už teď z toho mám průjem
.
V těhotenstí jsem injekci dostala.
Ahoj, vubec niceho se neboj, a o injekci si klidne rekni. Ja jsem uplne na zacatku, jeste jsem nevedela, ze jsem tehu, byla na chirurgickym odstraneni pihy. Lokalni anestezii jsem dostala, a dneska jsem tri mesice pred porodem ![]()
Drzim palecky, at to u zubare neboli!
Pro mě je teda taky vrtání snad horší než porod. A rozhodně musím nesouhlasit s tím, že je umrtvovací injekce bolestivější než zákrok.
Ta injekce mě jenm jakoby tlačí a maličko štípne, ale při vrtání zaživa jsem myslela, že zdrhnu, vstávaly mi vlasy a běhal mráz po zádech. Brrrr, si na to vzpomenu a klepu se.
Zakladatelko, určitě na injekci trvej!
Anonymni,myslim,ze jsi jeste nezazila opravdovou bolest pri vrtani.Dobre pichnuta injekce fakt jen stipne a tlaci.Odstraneni zubniho kamene me treba neboli absolutne a neni mi to ani nijak zvlast neprijemny,proste „jen mi neco dela v puse“. Kazdy to vnima jinak.
Nicmene taky vzdycky rikam,ze bych sla radeji osm hodin rodit,nez si sednout pul hodky k zubari ![]()
ještě že dnešní doba umožňuje všelijaké umrtvení. Dřív to nebylo a musely to zvládnout i chudáci malé děti když jim vrtali a nic jim nezbylo ![]()
tak moje zubařka na vrtání injekce nedává,prý aby věděla jestli je ten zub živý a kdyby ho umrtvila tak by člověk necítil jestli ho to bolí nebo ne.asi když to bolí tak je zub živý,nevím.