Strach jít k zubaři. Zuby mám v „hrozném“ stavu

3384
7.7.10 23:26

Strach ze zubaře

Ahojik všem,

začnu asi tím, že to sem nepíši, abych dostala „vynadáno“ vím, že si za to mohu sama…

Po 5 letech jsem našla konečně zubaře. Bohužel zuby mám v „hrozném“ stavu a tak mám strach k němu jít.(za stav mých zubů můžou dvě těhotenství, taky to, že v naší rodině mají všichni horší zuby a taky to, že jsem těch 5 let nemohla najít zubaře, kterému bych „důvěřovala“. Zubaře jsem ztratila díky tomu, že šel do důchodu. Může to někomu znít divně, ale já se fakt stydím. Můžu si za to sama jak jsem již psala. Neporadíte někdo jak ten „strach“ a ten „stud“ zahodit zbavit se ho??
Odjakživa mám ze zubaře hrůzu a ještě tohle mě fakt nepřidá. Pořád návštěvu oddaluji.
Poradíte co s tím??

Díky petule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
nepř.januliiik
7.7.10 23:36

hojky,
já takový problém měla, dlouhé léta jsem měla zubaře opravdu blba, ten jak neměl „v kulích“ tak zub dobře neudělal a navíc strašně všechno protahoval, přiznávám jsem posera. Ale jednou mi léčil zub půl roku!! Došlo to tak daleko, že mi začal růst váček a on to nepoznal tak jsem okamžitě hledala jiného zubaře, našla jsem skvělou zubařku, při každém vrtání prosím o umrtvení, myslím, že to není ostuda, ona je ráda, že jí na křesle neskáču a to píchnutí se dá vydržet, fakt to moc nebolí. Sice si to zaplatíš, já dávám 60kč a od té doby se zubaře opravdu nebojím :palec: takže držím palečky, to zvládneš. Pokud by ti injekci nechtěli dát tak na tom trvej nebo hledej dále

• Citovat
  • Upravit
30306
7.7.10 23:49

Nestyď se. Přítel přešel kvůli stěhování k mé zubařce a našla mu asi 7 kazů, pak mu dělala korunku a to chodil ke své zubařce pravidelně, ale holt ta nepatří k nejlepším. Naše zubařka dává umrtvení vždy a jakmile dá člověk najevo, že ho to trošku bolí už má další. Já bych tam šla, řekla bych ji proč jsou zuby v takovém stavu jakém jsou a nechala se ošetřit. Oddalováním se nic nezlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3384
7.7.10 23:54

Holky díky zítra seberu tu odvahu a zajdu se objednat budu fakt muset… Díky za velikou podporu… Peta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
8.7.10 07:28

Tyjo to jsem na tom podobně. Zubaře úplně nesnáším. Když jsem byla v první třídě u zubaře, vrtali mi dvě stoličky a jak se bavila se sestrou vjela mi až do dásně, myslela jsem,že zblázním a od té doby se bojím jak čert kříže. Když jsem byla naposled u zubaře, chtěla jsem injekci,prostě jsem sračka,tak i na hloupé vrtání injekci … :oops: řekli mi, že si nemůžu vymýšlet, že ani neví co tomu zubu je. Tak jsem vrtání přežila a od té doby jsem tam nebyla bude to dva půl roku. Ale k zubaři bych potřebovala jen mám strach,že mě zas nedají injekci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
8.7.10 07:56

Byla jsem na tom úplně stejně :-D Jen těhotenství pouze jedno.
Nový zubař je moc milý, nejhorší fakt bylo tam jít poprvé, pak už pohoda. Sice jsem vždycky nervozní jak sáňky v létě, no ale spravit už se to fakt muselo.
Představuj si ten pocit, jak říkáš nashledanou a jdeš z ordinace… :dance:

- nedostala jsem ani sprda, ještě mě pochválil, že nemám zubní kámen… Že někdy ta kvalita zubů je dědičná a prostě horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
8.7.10 07:59

Je to hrozný no, zubaře si chci najít nového, ale ten strach tam jít je hrozný… Můj zubař mi řekl, to jak jsem byla naposled,že když nebudu chodit pravidelně, vyřadí mě z evidence a pak si můžu hledat zubaře kde chci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2507
8.7.10 08:08

Tak to já zubaře nemusím od té doby, co mi jako 14-ti leté trhala všechny čtyřky. Dala mi málo umrtvení, takže to bolelo jak čert :cert: Návíc mám zvýšený dávivý reflex, takže jakékoliv vrtání vyloženě protrpím. Teď mám dobrého zubaře, který taky pokaždé umrtvuje, ale stále se ho bojím jak čert kříže. V těhu se mi ten dávivý reflex ještě víc zhoršil, tak jsem zvědavá, jak tu návštěvu u něj přežiju :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5370
8.7.10 08:25

Jjj zubař věčný téma.Já mám pamanickou hrůzu ze zubařu,chodila jsme tady u nás,bála jsme se byla teda moc hodná,ale to mě ze strachu neubrání.Pak jsme měla ňáké větší problémy musela jsme do brna,sice zubařka super,šikovná,ale žádna umrtvovačka nic,pak sem chodila dál u nás,ale šla do důchodu a místo ní i s naši sestřičkou je mladá zubařka teda v brně,ale perfektní,prostě bomba,je malďounká,ale hrozně šikovná a milá.Vždy to mám hned vše umrtvený ani za to neplatím,prostě nic.Když jsme byla těhu tak mě zuby chytli týden a něco před porodem tak sem tam musela jet a to jsme k ní jela poprvý,tak hrozně jsme se bála,že sem se i na tom křesle rozbrečela,ale byla moooc milý a hodná,že to ošetření ani nebolelo,ale z mýho šílenýho strachu sem druhý den porodila,tak teď s ní říkáme,že jsme měla přirozeně vyvolaný porod,zuby mě od leden spravuje,taky tam toho mám hodně,před tím sem nebyla asi 2-3roky u zubaře,v záři mě čeká trhání osmiček a pak si chcu nechat na staré kolena(no je mě 23let)dát rovnátka na pevno,sem moc ráda,že sem jí našla,mám k ní důvěru a opravdu se už tolik nebojím.Teď tam byla semnou i moje staší dcera,která má díky operaci paniku z doktorů,ale byla na ní tááák milý,že ani napípla sama sedla na křeslo a nechala si zoubky prohlídnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
8.7.10 08:29

Jejda,tak to je dobré s tím porodem 8-o Doufám,že na takového zubaře také narazím. Ale to nezjistím dokuď někam nepůjdu… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2970
8.7.10 08:36

mamulinko, tak hlavne prestan oddalovat. To nicemu nepomuze a ty to vis. Rekni treba manzelovi, at te nekam objedna a dohlidne na tebe, at tam jdes. (Ja to tak s pritelem delam, ze k zubari ho objednavam ja a on me, jinak bychom se ani jeden nedokopali :oops:)

No a za druhy bych venovala cas vybrani vhodneho zubare. Muzes mrknout na znamylekar.cz, zagooglit, zeptat se znamych. Nekteri zubari fakt stoji za velke houby, at uz profesne (zkazili by ti, na co by sahli), tak i lidsky (vychutnali by si te za to, zes tam tak dlouho nebyla). Jestli mas dost penez a fakt se bojis, nasla bych si soukromou ordinaci. S nekolika mam zkusenost a ve vsech davali automaticky injekci i na vrtani. Ale priplatis si, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9306
8.7.10 08:41

Tak to tě naprosto chápu. Já teda zubařku svojí mám, je suprová. 3 týdny po porodu mě bolel zub, tak jsem tam šla, dala mi injekci, udělalo se mě zle a od tý doby když tam jdu, tak V NOCI NESPIM, TEP NA 200 UŽ V NOCI, STRACH, JE MI ZLE, A JEN TAM VLEZU UŽ HLÁSIM ŽE NECHCI INJEKCI. Takže posledně mi dělala krček, a říkala, jak jsem statečná, že držím fakt u krčku se dává injekce a to mi to ještě dělala laserem a to štípe. Takže takhle já, zubař? KATASTROFA!!!! :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
8.7.10 08:48

Jen co budu v Liberci musím se poohlídnout… Neměla bych to protahovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3384
8.7.10 16:08

Holky on je tu nový mladý zubař moje dcerky už u něj jsou je milej atd… prostě super jenže já mám takovej strach že už jen to že mám zvednou sluchátko a zavolat tam nebo tam i dojít když už jsem objednaná je pro mě hrozné…

Musím to ale překonat děkuji vám všem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
20.1.11 13:14

Tak opět otevírám tohle téma, strašně se za sebe stydím, já mám ze zubařů fobii, prostě jak když má někdo klaustrofobii nebo aragofobii tak tak se bojím zubaře, dneska jsem byla objednaná k mojí zubace společně s mojí mámou, nikdy v životě jsem neměla kaz nikdy mi nevrtaly zuby, nenosila jsem rovnátka, nikdy jsem se zubama nic neměla zubaařský zákroky za sebou nemám taky žádný… No první šla na řadu mamka pak se mi v čekárně udělalo zle, začla jsem brečet a nešlo to zastavit no a když jsem zjistila, že tam není moje doktorka, ale nějaký jiný zubař chlap už tuplem jsem nemohla do ordinacce vztoupit a to mám díru v zubu :roll: :oops: :cry: :cry: :cry: :cry:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.