Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Máte prosím některá podobnou zkušenost? Říká se,že když začnou děti slintat a cpát si věci do pusinky tak jim rostou zoubky… Malý slintá už dva měsíce pomalu proudem,cpe si věci násilím do pusinky aspon měsíc a nic,ale ted pár dní začal cpát ještě víc a od včera je strašně rozmrzelý přesto,že je normálně smíšek. Teplotu nemá a dásničky bych řekla,že taky nemá nateklé,už je nemá tak ostré,ale určitě ne nateklé. Tak nevim jestli to jsou zoubky nebo ho trápí něco jiného? A navíc by ted pořád spal,sice jen hodku nebo dvě,ale co hodinu. ![]()
mam skoro stejne stareho syna a dela uplne to same - slinta, cpe si vsechno do pusy a je docela spavy (dneska obzvlaste, ale to asi bude tim vcerejsim ockovanim)…zatim me vubec nenapadlo patrat po zubech
, pripadalo mi to normalni. Ale rozmrzely neni, je to smisek jako vzdycky. No tak dej vedet, jestli neco objevis.
Jsem ti moc nepomohla, co? ![]()
YVUSHKO- ale pomohla,asi jen blbnu pod náporem babiček co mi už měsíc vnucujou ty zoubky… jen nevim proč je tak rozmrzelý?
mala slinta od 2. mesice jak doga…rve si tam vse mozne i nemozne..a zub zadnej ![]()
jsem myslela jestli rostou hříbky to by mě teda zajímalo
![]()
k tématu první můj „maminkovský“ zub byl před 4tým měsícem synátora ![]()
taky si myslim, ze to slintani tak nejak prijde s urcitym vekem a pak zase odejde, u zoubku by asi byly i jiny priznaky. No a to davani veci do pusy je u deti fakt normalka, vzdyt jejich pusa a jazyk je v tuto chvili mnohem dokonalejsi hmatovy organ nez ruka, ta je jeste neohrabana, proto jde vsechno nejdriv do pusy.
Babicky by nejradsi, aby vnoucek uz chodil, ze jo? ![]()
měli jsme to úplně stejně jako vy a první zoubek nám vykoukl až před týdnem… A malej vůbec neslintá už od půl roka, takže slintání a zoubky podle mě dohromady jít nemusí
![]()
YVUSHKA- minimálně,ale ještě lepší by bylo kdyby už i mluvil,pořádně chápal a poslouchal na slovo
![]()
lacenko- docela jsem se zasmála,teda až když mi to po pěti minutách a přečtení nadpisu došlo
. taky by mě to zajímalo ![]()
ja taky myslela, ze bude rec o houbach ![]()
nase mala slintala taky asi od 2 mesice a prvni zub vyrostl v pul roce, ted ji tecou opet sliny hrozne, menim porad bryndaky, jinak bych ji musela neustale prevlikat…
Můj malej teda slintal také hrozně dlouho a brzy začal a první zub vyrostl až v 10ti měsících ![]()
Majda neslintala nikdy a zubů má už 16 ![]()
U prvních dvou jedniček byla hodně rozmrzelá, vylezly jí když měla 6 měsíců. Další už celkem v pohodě. Spíš měla vždycky trošku řidší kakání.
Dásně nateklé taky nikdy neměla (mi připadlo, nevím), ale vždycky tak poslední dva, tři dny před prořezáním zoubku mívá na tom místě takový fialový flíček, jako modřinku…?
Ahojte, taky přispěju se svou troškou do mlýna:D
Tak já měla prý první zoubek ve 4měsících, tudíž babičky a všichni hledají už od 4měsíce, slintání a strkání všeho možného známe taky, stále nevím jestli slintání má na to vliv, někdy kolem 5měsíce byl malý rozmzelý, i stoličku měl řidší, tak sme si mysleli že by už konečně ten vytoužený zoubek?ne neeee, stále nic až s prvním příkrmem se druhý den objevil vytoužený zoubek, bylo to 16.6 tudíž před pár dny, a sme asi nějací zvláštní:DV.I.P. většinou rostou zoubky první dole ale my máme na hoře, no to bylo k prvnímu zubu, byl veselý nebrečel, prostě nic, takže nevím jestli nevrlost má s růstem zubů něco společného.
18.6. se nám vyklubal další zoubek taky nahoře, no a včera jsem našla další
a malý mi nepřijde nijak zvlášť jiný, pořád se směje, strká si do pusinky vše na co přijde:D takže tak:)
My jsme na tom jako Mikitta. Slintá od 2. měsíce, nacpe si do pusy cokoliv tak,že se i zakucká a zuby nikde ![]()
No a babičky viděj zuby už tak 3 měsíce za každým kňournutím. Kačka bývá trochu protivka, když se učí něco novýho a nejde jí to a vzteká se. Teď se třeba 3 dny vztekala, protože se otočila na bříško,ale zpět jí to nešlo. Dneska se jí to začalo dařit a zas byla vysmátá. Tak hlavně ať pak ty zoubky maj hladký průběh.
Tina