Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
ahojik mamulky potrebuju poradit.mala je porad unavena(uz 3den)mame horecky (38'C) a prujem,mohou to byt jen zoubky?
nechci strašit, ale na zoubky se mi to moc nezdá, když to je už třetí den… horečky a průjem mohou být průvodním příznakem zubů (i když někteří doktoři tvrdí, že ne), ale podle mě by neměly trvat tak dlouho
pokud máš slušně dostupnou pohotovost, tak bych tam asi pro jistotu zajela…
My jsme u zoubků taky měli takovou horečku a dr mi říkala že to u zoubků může být asi opravdu každý doktor má jiný názor ale průjem jsme neměli.. Taky bych raději zajela na pohotovost…
Ahojky,moje zkušenost,večer teplota 40,už jsem se oblékala,že jedem na pohotovost,ale dala jsem panadol baby,a rychle to kleslo na 38.Druhý den jsem jela k doktorovi,nejdříve si myslel,že jsou to ouška,tak jsem jela na orl,tam jí prohlídli vše uši,nos a pusinky-závěr byl rostla jí stolička a ty příznaky byli k tomu.Jinak na vysokou teplotu vlažný zábal,nebo koupel-dobrá rada.A ještě k těm teplotám,pokud by po tom panadolu(můj případ)teplota neklesla,určitě bych na pohotovost jela.Hlavně při teplotě hodně doplňovat tekutiny.
no ono se rika 3 dny teplotu srazet doma, ale jedna mamina tady vyrazila s teplotou na pohotovost hned a ejhle angina - chce to nejakou intuici, nebo co
četla jsem v Mamince, že teplota od zoubků je max. 38C. Já bych to neviděla jen na zoubky, ale spíš na nějakou virozu, pokud dneska nesrazíte přes víkend, v pondělí jdi určitě k dr. ségře synovi se z toho samýho vyklubaly rotaviry.
Asi před 14dny jsme prošli něčím podobným. Adámek měl rýmu, průjem a teploty pár dní, tak jsem zašla k dr. Ta předepsala kapky, srážet teplotu. No a Adámek začal mít vysoké horečky okolo 40°. Hlavně v noci. Srážela jsem jako divá, ale vždy tak 2 hodinky před tím, než jsem mohla dát další čípek, zase vyletěla teplota ke 40°. Dr napsala antibiotika. Takhle měl horečky asi 4 dny, potom asi ještě 3 dny kolem 38°. Od toho průjmu měl šíleně opruzený zadeček, i když jsem přebalovala snad každou půlhodinu. Chudinka malý.
Vlastně ani nevím, co to měl za nemoc, ale hlavně, že už je zdravý. Je pravda, že týden po těch horečkách se mu prořízl třetí zoubek, ale myslím, že to s tím asi nesouviselo. Protože to trvalo opravdu dlouho. Ale jistotu tedy nemám.:nevim:
Ja by som sla k doktorovi urcite. My sme v cca 7mes tiez dostali teploty a iba stupali a stupali, dostali sme sa na 39,5. Bezali sme na pohotovost a tam zistili zapal mocovych ciest. Netusia z coho, maleho som dost obliekala, bol nazor ze to moze byt i z plen… no kazdopadne nezanedbat!! Doktorka mi povedala, ze keby sme prisli neskor /sli sme po 12hod horucok/, tak lezime v nemocnici…
tak holt, hodne stasticka, nech to nie je nic vazne…
/este doplnim, davala som tiez paralen, ale ani po 3 davkach to nezaberalo, skoncili sme so sirokospektralnymi antibiotikami
/
S těmi teplotami a průjmy u zubů je to tak, že v době, kdy se zub prořezává, může být imunita lehce oslabená a dítě je pak náchylnější na nějaký ten bacil. Samotné zuby průjmy a teploty nezpůsobují.