Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj maminky, chtěla jsem se zeptat jaké máte zkušenosti, když rostou zoubky, náš cipísek bude mít 9 měsíců a mame zatím 2 zoubky dole, ale poslední 4 týdny pořád jen fnukáme at udělám,co udělám nic není dost dobré. Všecko nás baví tak 5 vteřin, je pravda, že jsme s vývojem popředu, takže po čtyřech lítáme jak torpedo to sem ale nepatří. Nechceme jíst lžičkou, mlíčko na několikrát. Pořád musíme mít něco v puse, zkouším chleba, mrkev, rohlík, ale je to vše jen na moment. Jaké máte zkušenosti s vrchními zoubky vy? Co tři dny tak 37.7 až 38 teploty zkoušela jsem calgel homeopatika ale nevidím moc učinek, když dostane nurofen tak mame uplně jiné dítě zlatičko vysmáte
ale ten dostane jen když má nad 38 teplotu, nechci to do něj cpát moc často. Chodíme plavat ovšem teď mame proplakanou skoro každou hodinu. Moc mě to trápí jak mu ulevit ![]()
Tohle si bohužel musí každé dítě protrpět - Ty děláš maximum, víc než píšeš už toho, myslím, dělat nemůžeš. My máme momentálně úplně to samé… buď se nosí nebo ječí, víceméně nic mezi tím.
Dáváme Chamomillu, Mundisal, Nurofen když je teplota. Nic speciálního na hlodání nechce, narve do pusy cokoli počínaje vlastní rukou přes ségřinu botu a konče rohem koberce…
![]()
Je mi to taky vždycky děsně líto, broučci mrňaví… ![]()
Asi už více dělat nemůžeš, prostě to vydržet. Našemu malému před 14dny vylezlo 6 zubů najednou (4 stoličky a 2 dvojky dole) no a měl průjem, teploty přes 40st., dávala jsem čípky a ibalgin sirup, calgel a přesto pořád fňukal, furt jsme jen nosili, dokud zuby nevylezly a teď je zase klid. Asi fakt vydržet. Přeju pevné nervy.
Děláš opravdu snad vše, co se dělat dá. Já mám doma krom Calgelu ještě Kamistat a mundisal gel a řekla bych, že Kamistat u nás pomáhá nejvíc. Ale záleží na dítku. Zkoušela si nechat vychladit kousátka? Náš malý o to tedy vůbec nestál, ale ta možnost tu taky je. Hodně mu dásně zklidňovalo žmoulání plíny (látkové
) namočené ve studené vodě. Jinak fakt vydržet, nosit a nosit. Nás trápili zuby - vylezli 4 najednou, pak zase protivný, nevěděla jsem co s ním, tak jsme šli k dr a angína, ve čtvrtek dobral ATB a dnes 2 hodiny pláče (to ani při zubech není, že by se nedal utišit) a pro změnu začínající zánět středního ucha
Prostě pořád něco. Zkus tu plínku do vody, ta nám hodně pomáhala (dokud nevyrostli zuby i nahoře, teď, když bych mu dala plínu, tak jí rozerve na nitě
)
taky si myslím, že děláš maximum. Mě dr. říkala, že nurofen čípek či paralen čípek nebo sirup to je asi jedno, můžu dát i když neni teplota, samozřejmě to do něj pořád nervat, ale když trpí tak proč ne, vždyť nám když neni dobře tak si taky vezmem prášek aby se nám ulevilo, ne?
Tak já taky vyjádřím podporu..právě se nám klubou čtyři chechtáčci najednou, takže vím, o čem je řeč..u prvního syna jsem o ničem nevěděla, tak teď koukám..Jenom jsem chtěla varovat před mrkvičkou: kamarádce(i přes moje varování) se stalo, že malá kousek mrkve opravdově ukousla a docela dost nehezky se jím „zakuckala“. Raději tedy něco, s čím se dásničky poperou snáz, ta kůrka chlebová, lebo čo?
Zdravím Vás
Ahoj mamky, díky za podporu v okolí nemám žádnou maminku jen jednu a ta takové problémy nemá. Ta plínka je dobrý nápad, no musím se pochlubit teď jsme 2 dny měli klid a prožili jsme je báječně
ani babičky nechápaly jak mame zlaté mimi, až nám ty mršky vylezou tak snad bouchnu šampaňo
mějte se hezky konečné je venku nadherně hned je všecko veselejší ![]()
Ahojte maminky,
mám rok a půl starého syna a má jenom šest zoubků,u starší jsem tohle nezažila. Je to normální? ![]()
Monili v klidu mému chalečkovi je 21m a má jich 8!!! Třeba jim dýl vydrží ![]()
Cica děkuji tak to jsi mě uklidnila, už jsem myslela že jsme nějací divní ![]()