Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahojky,máme 13 měsíců a jen 6 zoubků a teď nám roste stolička.Jak jste na tom vy?A do kolika měsíců má mimčo kompletní první zoubky?
Ahoj,
jsme na to úplně stejně
Malý má 13,5 měsíce a teď se mu proklubal 6 zub (druhá dvojka nahoře). První mu vylezl v 9 měsících.
Co jsem se dočetla, tak chrup by měl být kompletní kolem druhého roku, ale každé dítě je individuální, takže nemá cenu to hrotit a stresovat se, že podle tabulek už by měl mít teď asi 12 zubů ![]()
Stoličky mu teda asi ještě nelezou .. i když v papuli má pořád vražené prsty, ruky nebo cokoliv, co se dá ožužlávat a kousat a co mu nezakážu
![]()
Tak ať se stoličky vyklubou pokud možno bezbolestně ![]()
Ahojky nám je 14 měsíců a máme už 12 zoubků
a první zoubek jsme měli ve 4 měsících.. Ale třeba kamarádka má roční holčičku a mají teprve 4 zoubky ![]()
Tak Mates má taky pořád jen 6 zoubků.....zatím všechny vyrostly v pohodě,ani jsem o tom nevěděla.....
tak jsem zvědavá na další,ale zatím to nevypadá,že by se klubaly
My měli přesně v roce 6 zubů a v roce a jednom týdnu už 12 zubů. Vylezlo mu najednou 6 zubů v jednom týdnu a byl to masakr ![]()
Vojtovi je 12 měsíců a má tři zuby… Teď mu ale rostou asi tři nahoře a je to hroznýýýýýýý pořád jenom ječí, do toho průjem, rýma, kašel a nechce vůbec jíst. Tak doufám, že to přežijeme.
Nám když se před 10 dny začala klubat stolička tak taky průjem,a vysoká teplota,to bylo pošušňáníčko.
15 měsíců a zuby má všechny. Kolem roku mu vylezlo během měsíce najednou 7 zubů ![]()