Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Michaelakkk píše:
Tak opět otevírám tohle téma, strašně se za sebe stydím, já mám ze zubařů fobii, prostě jak když má někdo klaustrofobii nebo aragofobii tak tak se bojím zubaře, dneska jsem byla objednaná k mojí zubace společně s mojí mámou, nikdy v životě jsem neměla kaz nikdy mi nevrtaly zuby, nenosila jsem rovnátka, nikdy jsem se zubama nic neměla zubaařský zákroky za sebou nemám taky žádný… No první šla na řadu mamka pak se mi v čekárně udělalo zle, začla jsem brečet a nešlo to zastavit no a když jsem zjistila, že tam není moje doktorka, ale nějaký jiný zubař chlap už tuplem jsem nemohla do ordinacce vztoupit a to mám díru v zubu![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
To sem měla stejně jako ty. Prostě fóbie. Byla to zlá zkušenost z dětství. Vrtání a trhání stoličky asi ve 12 letech. 6 let jsem nikde pak nebyla. Fakt sem kolikrát byla objednaná, ale utekla jsem z ordinace. Dokonce mě napadlo, že bych si zaplatila narkózu. Pak sem si řekla, že lidé na světe prožívají větší bolest a že to musím vydržet. Dokázala jsem to, ale vrtání jedině s injekcí. Ta moc nebolí a ještě předtím mi na to dá takovej jahodovej gel na umrtvení v místě vpichu. Fakt se ted vůbec nebojím, když tu bolest z vrtání necítím. Dokonce tam jdu docela ráda
A to mi posledně vrtala krček na trojce dole.
Ahojte maminy, já mám úplně jiný problém. Zubaře se nebojím a šla bych tam klidně za svého syna i 100×. Malý má 2 roky a už má zase kaz na zoubku. Když jdem vrtat strašně křičí a já na to prostě nemám povahu a nervy, rve mi to srdce a teď se trápím zase, protože vím co ho čeká. jak říkám šla bych místo něj…Máte někdo podobnou zkušenost?Snaží se s ním o tom i bavit, malý předvádí vrtačku a směje se,ale realita bude úplně jiná. Po minulém vrtání jsme mu za odměnu koupili i bagr…Jak to mám překonat?
Michaelakkk píše:
Tak opět otevírám tohle téma, strašně se za sebe stydím, já mám ze zubařů fobii, prostě jak když má někdo klaustrofobii nebo aragofobii tak tak se bojím zubaře, dneska jsem byla objednaná k mojí zubace společně s mojí mámou, nikdy v životě jsem neměla kaz nikdy mi nevrtaly zuby, nenosila jsem rovnátka, nikdy jsem se zubama nic neměla zubaařský zákroky za sebou nemám taky žádný… No první šla na řadu mamka pak se mi v čekárně udělalo zle, začla jsem brečet a nešlo to zastavit no a když jsem zjistila, že tam není moje doktorka, ale nějaký jiný zubař chlap už tuplem jsem nemohla do ordinacce vztoupit a to mám díru v zubu![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nevím, odkud jste, ale v Praze mám zubaře, který každý kaz u dětí nevrtá
Používá jiné, bezbolestné a nešokové metody, jen je soukromý - takže to něco stojí.
AHoj Maminky,
otevírám toto téma… vlastně se ani nechci na nic konkrétního zeptat - prostě - zítra jsem objednaná k nové přítelově zubařce a já už zase přemýšlím,co si mám vymyslet,abych tam nemusela
.. takový jsem posera ![]()
Nebyla jsem u zubaře asi 4 roky - a to z toho důvodu,že žádný nebyl ochotný mi dát injekci na vrtání,že to není akutní - takto jsem odešla již ze 2 ordinací - z jedné dokonce přímo z křesla zubaře…
Byla jsem ochotná samozřejmě injekci uhradit,ale marně no.. takže mám strach,že zítra to bude to samé a akorát tam udělám příteli ostudu :/
Máte nějaké tipy jak zmírnit ten šílený strach?
Jo a ještě jsem se chtěla zeptat, jak probíhá odstranění zubního kamene?
Děkuji moc ![]()
galateia: Tak to nechápu, mě to vždycky doktorka umrtvila a když to nebylo nutný, tak jsem si to vždycky prostě zaplatila (myslím, že tenkrát to bylo nějakejch 50 nebo 100 Kč, nepamatuju).
Co jsi to měla za zubaře? Ale stejně nechci k zubaři. Mě vypadla plomba, vím, že se to jen horší, když k zubaři nejdu, ale já prostě nemůžu.
Jsem posránek no.
Ale jednou tam stejně budu muset, no když na to myslím, tak se mi dělá blbě od žaludku. A já navíc mám se zubama problémy a to se o ně starám jak můžu. ![]()
Já teda umrtvení nikdy neplatila
Dětskou zubařku jsem měla skvělou, pak jsem asi 4 roky k zubaři taky nešla, ale mamčina zubařka šla do důchodu, hodně lidí se odhlásilo a přišel místo ní mladej zubař, je fakt skvělej, sám říká, že lidem nerad působí bolest a u mě, když má vrtat, má vždycky tu injekci připravenou… Ví, že se bojím, takže to je u něj samozřejmost… ![]()
Jinak bych si ji klidně i zaplatila…
Je fakt, že se mi k němu taky nechce…
Ale už se tolik nebojím
protože konečně mám zubaře, kterýmu věřím… ![]()
Dobrý den, můj přítel nechodí k zubaři, nemůžu ho tam za žádnou cenu dostat, už se mu ulomily 2 zuby vepředu(dvojka a špičák) a ty ostatní přední jsou taky dost zkažené…a to je mu teprv 22 let! Chci se zeptat, jestli je možné všechny tyto přední zuby opravit najednou pod narkozou, na kolik by to celé vyšlo a jestli to dělají někde v
Dobrý den, můj přítel nechodí k zubaři, nemůžu ho tam za žádnou cenu dostat, už se mu ulomily 2 zuby vepředu(dvojka a špičák) a ty ostatní přední jsou taky dost zkažené…a to je mu teprv 22 let! Chci se zeptat, jestli je možné všechny tyto přední zuby opravit najednou pod narkozou, na kolik by to celé vyšlo a jestli to dělají někde v Olomouci nebo Hradci kralove
@Anonymní píše:urcite je to mozne..informovala bych se kde..diky ty narkoze..
Dobrý den, můj přítel nechodí k zubaři, nemůžu ho tam za žádnou cenu dostat, už se mu ulomily 2 zuby vepředu(dvojka a špičák) a ty ostatní přední jsou taky dost zkažené…a to je mu teprv 22 let! Chci se zeptat, jestli je možné všechny tyto přední zuby opravit najednou pod narkozou, na kolik by to celé vyšlo a jestli to dělají někde v Olomouci nebo Hradci kralove
@Anonymní píše:
Můj přítel je to samé a teď si našel kliniku v Praze, Teplicích a ještě někde kde to udělají pod celkovou narkozou za jeden den ráno přijde a večer jde domů ale ty ceny jsou děsný
když jsme to tak počítali s tím co má že by mu jeden trhali plno opravovali a narkoza tak cca 20 tisíc je to děsný ale vážně otom přemýšlí jelikož on k zubaři nejde a též je mu 22!! ![]()
@Anonymní píše:
Jde, přímo v Olomouci ve FN ![]()