Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj holky, ve středu jsem byla na extrakci 8 vlevo dole, zákrok nebolel, zub byl za 2 minutky venku(máme moc šikovného pana zubaře),mám 3 stehy a chci se zeptat koupila jsem si dnes corsodil 0,1%,můžu to tím vyplachovat nebo radši šalvěj florsalmin? ve středu mám kontrolu
mám to trošku oteklé ale nebolí to mám jen pocit nafouklé tváře a hodně sliním…
Ahoj, můžeš to vyplachovat tím corsodylem, mě to při trhání osmičky doporučil zubař.
Příspěvek upraven 19.04.13 v 18:54
Ahoj, určitě Corsodylem vyplachuj, lepší je teda 0,2%,ale to už je jedno. Jen dávej pozor a nevyplachuj moc zhurta, spíše ten Corsodyl jen pomalu převaluj v ústech. Výborný na snadné zhojení je i Phlogenzym, ale to má účinnost, pokud se to bere před i po zákroku.
Ahoj, ten výplach určitě dělat můžeš. Ještě radím ze své zkušenosti koupit heřmánkový extrakt a vatičkou do uší potírat.
No náš doktor radí nevyplachovat krev která v té díře je totiž funguje jako ucpávka proti bakteriim ve chvíli kdy začneš vyplachovat mužeš si tam zanést infekci i pokud to máš šité nechat tak pokud to máš totiž šité a opravdu máš kvalitního zubaře tak ten ti jistě toto řekl navíc do tý rány dáva takovou vložlu která se vstřebá je napuštěná hojivou látkou s příměsí stříbra proti baktériim nechala bych to tak mám taky momentálně cca 1 měsíc po trhání + šití a do 10 dnu jsem měla plně zahojeno a šla vytáhnout stehy.
@nemolka ano,to je naprostá pravda, proto jsem radila nevyplachovat zhurta, ale pouze převalit ze strany na stranu, naklánět hlavu. Jinak se opravdu nesmí ta „krvavá zátka“ vyplachovat. Jinak @verunka84 určitě leduj, kvůli otoku, ale zase nepřeleduj ![]()
@nemolka Ahojky,tak náš pan zubař Přibyl je kapacita opravdu super stomatochirurg a stehy mám myslím vstřebávací
já moc nevyplachuju jen po každém jídle si čistím zuby…
Jo jo já je měla taky ale mě prostě nevypadli takže mě je vytáhl při další kontrole já chodím k zubaři už 2 roky v kuse snad každý měsíc mimo těhotenství to jsem měla jen 3 prevent. v rámci těhu zubu mi trhal tolik že to až hezké není
no jo péče ostatních obyčejných státních dr stála za prd skončilo to akutním zánětem v celé čelisti hnus a díky tomu mám opravované snad všechny zuby krom předních polovina zubu v puse není má a dopracovala jsem to taky ke 2 možná 3 implantátum do roky a do dne to je ještě stále v řešení jestli přijdu ještě o jeden zub no hold smůla naštěstí to nejde poznat krom toho kde ted momentálně zuby chybí to si budu muset krapet počkat no. ![]()
@nemolka a ke kterému chodíš? Přibyl taky dělá implantáty-je fakt skvělej
co se trhání týče k jinému bych nešla…mám svoji zubařku ale s osmičkama a na chirurgické zákroky chodím k němu ![]()
Už jsem skoro týden po vytrhnutí a pusa pořád pekelně bolí bez přestávky. Přestává pomáhát paralen a nurofen pro děti taky – ze zoufalství jsem jej použila, prvních pár hodin pomohl-. Mám jakoby celou dáseň stuhlou a nemůžu na to kousat, jinak to bolí šíleně v celé dásni do půlky.. Jak dlouho to ještě může trvat? Děkuju, už jsem fakt zoufalá
@kissi ahoj,týden už je dost. Zavolala bych tvé dr a domluvila se na návštěvě, může tam být zánět, možná budou potřeba výplachy, dřeň, možná tam zůstal kousek kořene, opravdu takhle těžko říci, určitě tam zavolej. Každopádně na bolest zubů je lepší Ibalgin 400
@kissi Já jsem po hodně náročné chirurgicke extrakci 14 dní a už je to dobré. Celý první týden jsem byla natekla, modřiny, brala jsem ATB a na bolest AULIN. Pokud to bolí fakt tak hodně, hned bych šla k dr.,může tam být zánět. Mě sama dr. říkala, že ta největší bolest je 3 dny, pak už by se to mělo zlepšovat, nebo je něco špatně. Takže hned bych šla ![]()
I když mi tam nechala nervy? no bolí to nejvíc při skousnutí, jinak navenek je všechno růžoové, nikde nic, teď to trochu svědí, ale to je asi tím, že na to nekoušu.
Zdravím
zítra mě čeká tahání stehů po trhání 8 a 7.. tak se chci zeptat jestli to bolí
já jen jestli si mám říct o injekci
děkuji