Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj, tak mně tohle dělali na gymplu, jen teda osmičky dole, nahoře se ještě neprojevily
A musím říct, že nejhorší byl ten pocit, když mi zubař ty osmičky sekal a následný pohled do zrcadla, kdy jsem byla od krve a s opuchlou hubou
Jinak to celkem šlo
Jsou horší bolesti na světě
Držím pěsti, ať to probíhá v pohodě ![]()
Já byla na 3 zároveň, žádná z nich ještě nekoukala z dásně a všechny rostly do sedmiček… Jsem srab, takže pod sedací, bylo to fajn, něco mi píchli do žíly a z celého zákroku si nic nepamatuju… a hlavně udělali všechny najednou. Pak tam tedy člověk musí cca hodinu ležet a musí mít odvoz, ale hojení bylo v pohodě. Jsem se bála, že to bude horší, ale poctivě jsem jedna prášky co mi napsali, tak to ani nebolelo.
Ahoj, pokud máš šikovného doktora, není se čeho bát. Já bohužel při vysekávání prvního zubu narazila na blbce, kterej mě už jenom tou injekcí nějak blbě natlakoval, že jsem omdlela a na konci mi ani neřek, že mám opatlanou pusu od krve a já tak vylezla do čekárny. Mně by to až tak nevadilo, ale chudák klučina, co měl jít po mně
Další dva zuby mi dělali jinde a to můžu pět jenom chválu. No a ten poslední mě čeká v nejbližší době, protože dokud mi ta poslední osmička rostla křivě, bylo vše ok, ale teď se nějak srovnala a žačla mi křivit dvojku. Toliko k zubům:)
xmerssy píše:
Výborná diskuze, žádanku od doktorky mám asi 2 měsíce a nejsem schopná se tam objednat, mám jít na dvě osmičky dole…po přečtení všech příspěvků se tam neobjednám asi vůbec........![]()
Zajdi si na urazovku a bude to OK. Komu jsem pana primare doporucila, ten nemel problem. On dela daleko zavaznejsi veci, nez osmicka vpacena do sedmicky
Jen doufam, ze tam jeste je..
Alenka píše:xmerssy píše:Zajdi si na urazovku a bude to OK. Komu jsem pana primare doporucila, ten nemel problem. On dela daleko zavaznejsi veci, nez osmicka vpacena do sedmicky
Výborná diskuze, žádanku od doktorky mám asi 2 měsíce a nejsem schopná se tam objednat, mám jít na dvě osmičky dole…po přečtení všech příspěvků se tam neobjednám asi vůbec........![]()
Alenko, se ted koukam na tu zadanku, mam se objednat k MUDr. Boška, Dobrovského 23…
Moje dr říkala, že je prý fantastický, no na mě to dojem neudělá, pokud mi má rozsekávat pusu… ![]()
Asi se nechám uplně uspat.......mám totiž opravdu panický strach......
Ahoj, já tenhle zákrok postoupila loni a letos mě čeká druhá
Musím, říct, že jsem ráda za pana profesora, který mi vysekávání osmičky dělal. Je to stomatochirurg. Mám ze zubaře normálně hrůzu, ale tohle je moc fajn starý pán, který dokáže člověka před zákrokem přivést na jiné myšlenky ![]()
Dostala jsem několik injekcí a pak už to jelo, museli mi sekat i kost, protože mám malou pusu a osmičku jsem měla vrostlou až vzadu a pod dásní byl schovaný kaz, který postoupil až do kosti (můj zubař si toho nevšiml
). Ale zákrok byl naprosto v pohodě, bez bolesti, potom to tedy bolelo, to si nebudeme nalhávat, ale jsou mnohem horší bolesti. Já ještě chodila cca 14 dní na výměny drénu, kvůli tomu zánětu v kosti. Celkově tedy dobré, ne že bych se na ten druhý zákrok těšila, ale určitě se nějak děsně nebojím
Držím palce!
xmerssy píše:Alenka píše:Alenko, se ted koukam na tu zadanku, mam se objednat k MUDr. Boška, Dobrovského 23…xmerssy píše:Zajdi si na urazovku a bude to OK. Komu jsem pana primare doporucila, ten nemel problem. On dela daleko zavaznejsi veci, nez osmicka vpacena do sedmicky
Moje dr říkala, že je prý fantastický, no na mě to dojem neudělá, pokud mi má rozsekávat pusu…
Asi se nechám uplně uspat.......mám totiž opravdu panický strach......
Taky bych zvolila plnou narkózu, kdybych mohla, ale pokud máš na doktora dobré reference, tak se zbytečně neboj
Nejhorší je, se dokopat k objednání, to znám… ![]()
rhiannon píše:xmerssy píše:Taky bych zvolila plnou narkózu, kdybych mohla, ale pokud máš na doktora dobré reference, tak se zbytečně nebojAlenka píše:Alenko, se ted koukam na tu zadanku, mam se objednat k MUDr. Boška, Dobrovského 23…xmerssy píše:Zajdi si na urazovku a bude to OK. Komu jsem pana primare doporucila, ten nemel problem. On dela daleko zavaznejsi veci, nez osmicka vpacena do sedmicky
Moje dr říkala, že je prý fantastický, no na mě to dojem neudělá, pokud mi má rozsekávat pusu…
Asi se nechám uplně uspat.......mám totiž opravdu panický strach......Nejhorší je, se dokopat k objednání, to znám…
K objednání se dokopávám už dlouho, asi bych tam ani nešla, ale pokud to zjistí moje dr, jakože zjistí…tak mě
…
Normálně se zubaře nebojím, vždy si nechám dát injekci a nikdy nic nebolí, už jsem vydržela i trhání osmičky nahoře…a dobrý, nebolelo noc ani po tom.....
Jen to vysekávání zní hrůzostrašně…doufám, že mi dají na výběr a uspí mě......
rhiannon píše:xmerssy píše:Taky bych zvolila plnou narkózu, kdybych mohla, ale pokud máš na doktora dobré reference, tak se zbytečně nebojAlenka píše:Alenko, se ted koukam na tu zadanku, mam se objednat k MUDr. Boška, Dobrovského 23…xmerssy píše:Zajdi si na urazovku a bude to OK. Komu jsem pana primare doporucila, ten nemel problem. On dela daleko zavaznejsi veci, nez osmicka vpacena do sedmicky
Asi se nechám uplně uspat.......mám totiž opravdu panický strach......Nejhorší je, se dokopat k objednání, to znám…
Z celkove narkozy bych mela zase hruzu ja, jak nemam prehled co se deje, tak jsem na nervy
Pana doktora neznam, ale pokud je to zarizeni, co myslim, tak to je celkem vyhlasene jako super! Kazdopadne ten muj pan primar se s tim az tak zas nepare, sup sup a je to. zadne nebojte se..je to spis drsnak, ale me to zas uklidnilo, ze jsou horsi veci a to moje je vlastne obycejna vec ![]()
xmerssy - fakt neboj
Ono to zní hrůzostrašně a fakt to tak vysekávají malou špachtličkou, ale nic na tom není
I když, vidět do pusy bych si při tom nechtěla
U mě to trvalo tak cca 20 minut? Maximálně půl hoďky…a ani mi to nepřišlo…
A pokud ti bude dělat jen jeden zub, obávám se, že celková narkóza nepřichází v úvahu
kamarádka celkovku měla, ale ta byla v nemocnici a dělali jí 3 osmičky najednou…
rhiannon píše:
xmerssy - fakt nebojOno to zní hrůzostrašně a fakt to tak vysekávají malou špachtličkou, ale nic na tom není
![]()
to mi ted připomnělo, když jsem měla jít na vyšetření žaludku, doktorka mě ujišťovala, že mi tam strčí malilinkatou hadičku, skoro jako vlákno a nic neucítím…bohužel to byla obrovská a tlustá hadice s ještě větší kamerou na konci…
…ted se teda směju, ale radši bych umřela, než jit znova.....
Snad to tak nebude i při tomto zákroku
, aby na mě nevzali sekeru…
Ovšem pokud mě uspí, je mi to jedno, můžou si dělat co chtějí ![]()
Příspěvek upraven 24.07.10 v 21:53
rhiannon píše:
xmerssy
A pokud ti bude dělat jen jeden zub, obávám se, že celková narkóza nepřichází v úvahukamarádka celkovku měla, ale ta byla v nemocnici a dělali jí 3 osmičky najednou…
budou mi dělat dva zuby…určitě se zeptám, než se objednám…aby s tím počítali…
xmerssy píše:rhiannon píše:
xmerssy - fakt nebojOno to zní hrůzostrašně a fakt to tak vysekávají malou špachtličkou, ale nic na tom není
![]()
to mi ted připomnělo, když jsem měla jít na vyšetření žaludku, doktorka mě ujišťovala, že mi tam strčí malilinkatou hadičku, skoro jako vlákno a nic neucítím…bohužel to byla obrovská a tlustá hadice s ještě větší kamerou na konci…
…ted se teda směju, ale radši bych umřela, než jit znova.....
Snad to tak nebude i při tomto zákroku
Příspěvek upraven 24.07.10 v 21:53, aby na mě nevzali sekeru…
Ovšem pokud mě uspí, je mi to jedno, můžou si dělat co chtějí
Já se musím smát, když si vzpomenu, jak jsem na tom křesle při sekání nadskakovala
Ale on mě ten smích za pár týdnů (měsíců) přejde!
![]()
jeeežiš holkyyyy,
. Mě se v puse taky osmičky schovávají a jsou všechny namířené proti sedmičkám. Bojím bojím. Mě to nervuje už x let, že na to jednou budu muset jít. ![]()
Jako když to tady tak čtu, tak jste zatím žádná neměla celkem žádné problémy s hojením…proč zrovna já jsem si to pěkně vyžrala ??? ![]()
Fakt to byl nářez…ty bolesti…málem jsem třískala hlavou do zdi… ![]()
Byla jsem 11.5. a ještě před 14 dny jsem to měla trošku otevřený. Nejdřív jsem si vykloktala zapomenutý steh, pak jsem si z tý rány vytáhla kousek mulu… ![]()
Dost mě bolela vedlejší 7, měla jsem jí hrozně citlivou a to vážně na všechno.
Chjo, na tu druhou se fakt netěšim a už se to blíží… ![]()