Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj holky, potřebovala bych poradit, náš brouček má dole a nahoře po dvou zoubcích a zacina se mu jich dalších 5 klubat (spise řečeno 4 jsou venku a páty se snaží), tak nevim jestli nejde moc zoubku najednou? Navic je mrzutý a nechce ani kousatko, ani mrkev, jen ohlodava postylku… Tak nevim jak mu ulevit od bolesti, poradite? A jeste jsem se chtela zeptat, jestli je nejake poradi jak zoubky rostou. Diky moc
Ahoj, zoubky nás ještě čekají, ale co jsem stihla pochytit, tak na zoubky se prodávají nějaké chladící gely..První se říká jedničky dole a pak snad jedničky nahoře a pak dvojky, no doufám, že neplácám blbosti, každopádně se toho nejde držet jak dogmatu, někomu vyroste první dvojka.
Zuzi, chladici gely jsou na nic, nam moc nepomohli, spis byl mrzutejsi, ale co se tyce rustu tak my jsme zacali prvni zub dole, pak dva nahore, dalsi zub byl dole. Ja to trosku asi nechapu, jednicky nahore a dole jsou po dvou?
Jak po dvou, jako jestli rostou najednou? Ne to snad ne, i když proč by někomu nemohly růst dva zuby najednou..
jako nahore jdou jednicky doprava a jednicky doleva a to same dole…
ja jsem taky tupous, takze nevim jestli mi to nekdo vysvetli, mam na mysli dole jsou dve jednicky, jedna jde napravo, pak dvojka napravo atd. jednicka jde nalevo, pak dvojka nalevo atd. a to same nahore…
Tak pokud jsem to dobře pochopila, tak nejdřív jedničky obě dole, jedno která dřív a pak stejně tak nahoře. Teď koukám na přílohu, co nám dali k očkováku a je tu, že nejdřív první řezáky, pak druhé, pak první stoličky, pak špičáky a nakonec druhé stoličky. Nerozlišují nahoře nebo dole.
Na tu bolest nám pomáhaly homeopatika Chamomilla 9ch. Dávala jsem 3 kuličky rozpuštěné ve vlažné vodě 2× denně. Pak jsem už nemusela mazat dásničky gelem, nebylo to potřeba…
Najednou růst zoubky můžou, víceméně nám tak ty přední rostly, maximálně s odstupem jednoho týdne.
Rosanko,diky, tak si poridim homeopatika, mela jsem i nejake na rymicku a pomohlo to velmi rychle ![]()
Malému začaly růst zuby ve 4. měsíci, prokousal mi bradavky, až mi tekla krev. Pořadí růstu není, narostly mu nejprve jedničky dole a pak obě dvojky nahoře, teď čekám na další přírůstky.
Jinak kousátko nechtěl ani vidět, ale co mu pomáhá je obyčejná dřevěná vařečka, do se zakusuje s chutí ![]()
Ahojte, potřebovala bych vědět, jaké jsou příčiny při růstu špičáků, co všechno mohu čekat a jak nejlépe pomoct mé dcerce. Má 18 měsíců a mám takové tušení, že jí porostou špičáky. Od mé kamarádky vím, že růst špičáků u její dcerky ji nadělil zánět dásní! dva týdny nespavosti, šílené bolesti celé pusinky, nechut k jídlu a léčbu antibiotikami!
Tak kromě známých příznaků a rad jak pomoct, mě zajímá, jestli a jak je možné tomu nějak předejít. Gely už malá moc nechce, tak co jiného? Tinkturu ? ![]()
u našich holek skvěle zabraly homeopatika chamomilla vulgaris 9CH - spaly jak miminka ![]()