Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj holky,
tak jsem dneska byla u zuba a mám velice špatný chrup.Nějaké se budou muset vytrhat a dát později náhradu,ale o to nejde.Jsem objednaná zase na pondělí a chtěla jsem se zeptat jak je to z umrtvovacíma injekcema-zda nemohou nějak ublížit miminku?Jsem v 9tt
Lokál u zubaře v těhotenství určitě neškodí… neboj.
Ať to máš brzo za sebou!
Ahoj, mně zubařka říkala, že kdyby něco, že kromě 3. a 7. měsíce je lokální anestezie v pohodě ![]()
Maminko, co mi řekla, píšu, teď jsem byla na preventivce
Říkala, že ve 3. a 7. měsíci ne, prý se miminku něco vyvíjí ![]()
Tak to asi budu muset odmítnout stím že se začne tahat až porodim..Zatím může opravovat,práce má dost
.A jinak klasické výplně ublížit nemůžou?Spíše jsem se bála aby jsem se mu tam ![]()
Já byla v těhu taky u zubařky a potřebovala mi opravit zub a řekla mi,že mám přijít po 3 měsíci,aby mi mohla dát injekci.
Ja byla u.zubare tento tyden. Jsem v 9. mesici a zub mi nevrtal, protoze mi pry anestetikum dat nemuze. Radsi s tim pockej az po porodu. Stejne by ti mel zubar udelat rentgen, aby zjistil opravdovou velikost kazu, coz v tehu samozrejme nemuze.
Mě zuby vrtal ale bez umrtvení…Chtěl by mi pár zubů vyndat,ale právě jsem si říkala že se raději zeptám než zase udělám nějakou blbost které bych pak litovala…Jinak rentgen mám od předchozího doktora asi 10 týdnu starý
Tak jsem ještě zagooglila, bo mě to samotnou zajímá, jak to vlastně je, dávám odkaz ![]()
http://www.porodnice.cz/…tinu-ustni-1
Nevadí!Byla jsem u zubaře vrtat během těhu celkem šetkrát..
..páč mám zuby jak noty na buben.. Pokaždé s umrtvením a žádný následky. ![]()
Byla jsem na trhání (akutní) cca v 6. měs. Samozřejmě s injekcí. Tam to jinak nešlo, obrovský zánět.
Být tebou, tak si zjistím, jak to s těmi injekcemi je, ale pokud to trochu půjde, nechala bych si spravit vše ještě v těhu. Po porodu s péčí o prcka nebudeš mít na nic pomyšlení. Já jsem od druhého porodu u zubaře nebyla, a tom mám řešit tu dvouletou díru v chrupu (můstek nebo implantát), a nebyla jsem ještě ani na preventivní prohlídce. A to já jsem na prevenci ras. Jenže s Ludmilkou jsem se nalítala po doktorech tolik, že se sebou už nemám sílu. Není to omluva, ale zvaž i tohle hledisko.
ahoj já byla pár dní před porodem udělala se mi na dásni boule ale zubařka mi nemohla dát injekci musela jsem počkat po porodu naštěstí zub nezlobil až týden po porodu a to musel jít ven to už umrtvení mohla dát.
Držím palce
![]()
Maminko zakladatelko-to se hned na začátku těhotenství zkazilo tolik zubů,že se musí nyní trhat a vrtat?Kdy jsi byla naposledy u zubaře,že jsou zuby v takovém stavu?
Se zubama zápasím,dost se kazí,už mám dvě korunky
ale nechci trhat a přijít o ně-takže se klepu jako ratlík,ale k zubaři vždy jdu po půl roce + když se cokoli ulomí či vypadne plomba.Je pravda,že i na vrtání si nechávám píchnout injekci,nevydržela bych ani malý kaz ![]()
Pokud to není záležitost akutní,tak bych počkala po 3.měsíci-protože infekce ze zubů se může rozšířit do těla a následně k mimču a vést k předčasnému porodu.