Zubař - mám hodně špatný chrup, co injekce v těhotenství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1769
11.9.10 13:48

ahoj, tak ted jsem se uplne zdesila. me se zuby zkazily snad behem tejdne a cely tehotenstvi jsem chodila k zubarce a ta mi davala injekce na umrtveni pokazdy, tak ted mam docela strach :-( ale zase si rikam ze preci kdyby to bylo tak moc nebezpecny tak mi je neda, ne?? jeste ted zuby nemam dodelany ale domluvila jsem se sni ze prijdu az v rijnu az porodim, protoze jsem uz nemela na to travit dvakrat tydne hodinku u ni v kresle :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6927
11.9.10 13:57

Ahoj,

ja byla vcera,rekla mi, ze ted nebude nic delat, jelikoz by mohla evokovat porod. Potrebuji vrtat, trhat. RTG taky neprichazi v uvahu.
No, mam se na co tesit :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5548
11.9.10 20:50

No zuby mám špatné už z prvního těhu a nějak jsem neměla odvahu jít k zubaři.Moje zubařka byla taková,že opravila a řekla aď zase někdy přijdu.Na konec mě poslala na kliniku,ale tam byli hrozné objednací lhůty to bych měla zuby hotové někdy za 5 let.Teď mě to začalo štvát,že mě tak často bolí,nemohu se pořádně zakousnout atd a řekla jsem si že začnu něco dělat,protože je to ostuda(každý se mě ptá proč se nesměju) :-( .No vypadá to,že budu k zubaři chodit každý den,ale mě to nějak nevadí.Čím více náštěv,tím dříve to bude hotové a já zase budu šťastná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
13.9.10 14:58

Já jsem si v prvním těhotenství nechala kompletně spravit všechny zuby. Pár kazíků, černé plomby jsem nechala vyměnit za bílé, dvě korunky… a jsem ráda, že jsem do toho šla, protože teď bych na to neměla čas chodit co týden (někdy i dvakrát do týdne k zubaři). Umrtvovala pokaždé. Celkem během asi 3 měsíců tak 20 injekcí. Všechno v pohodě. Jinak na kontroly taky chodím každého půl roku, takže žádné hrozné kazy nemám, ale tehdy jsem se fak rozhodla kompletně opravit ne zrovna kvalitní práci předchozích doktorů.
Neboj se a jdi do toho. Ve druhém těhotenství mi rvli osmičku - taky chuťovka… a zase jsem ráda, že to mám za sebou :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5548
13.9.10 16:42

Tak jsem zpět…Trhal mi 3 zuby a dostala jsem 4 injekce,ale v menších dávkách a prý to miminu ublížit nemůže že by spíš ublížili ty moje zuby.Dostala jsem jeden čep.No teď to přišlo k soběě a bolíííííí to.Tak se chci zeptat co ssi mohu vzít na bolest…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3946
13.9.10 17:05
maminka189 píše:
Tak jsem zpět…Trhal mi 3 zuby a dostala jsem 4 injekce,ale v menších dávkách a prý to miminu ublížit nemůže že by spíš ublížili ty moje zuby.Dostala jsem jeden čep.No teď to přišlo k soběě a bolíííííí to.Tak se chci zeptat co ssi mohu vzít na bolest…

Ahoj,
injekce opravdu nevadí, taky jsem si jich užila. A na bolest jen Paralen bohužel, nevím, v jakém jsi týdnu, ale i tak jen Paralen. Bohužel na bolest zubů mi zabíraly jen 2 naráz, ale občas zabraly. A asi chladit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5548
13.9.10 20:21

Jsem nikdy nevěřila že rána po vytažení může takhle bolet:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.11.15 14:42

možné těhotenství a vrtání zubů

Chtěla bych poprosit o radu. Snažíme se s manželem o miminko, ale mě čeká vrtání zubů. Chtěla bych vědět, jestli mohu dostat umrtvující injekci, v době zubní kontroly pokud budu těhotná, tak to ještě vědět nebudu bude to cca týden po ovu. Vrtání bez injekce si neumím představit, radějí budu rodit (mám za sebou 2 porody) než vrtat zuby :).
Omlouvám se za anonim, ale nikdo ještě neví, že se snažíme o další dítě, chodí sem známí, děkuji.

• Citovat
  • Upravit
9028
4.11.15 14:54

Podle mě můžeš ne, je to lokálka :think: ale to ti podle mě řekne doktor, když mu povíš, že máš podezření na těhotenství. Já chodila v těhotenství běžně i na opichy páteře až do 5 měsíce, kvůli manipulaci zad, můj doktor je současně i anesteziolog a věděl co dělá. A to to bylo umrtvováno v oblasti bederní páteře. A v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
4.11.15 14:58

Ahoj. Injekce v tehotenstvi neni problem. Ja byla nekdy tesne za zacatku snad i na RTG, jelikoz jsem nevedela, zda uz jsem nebo nejsem. Asi jsem nakonec jeste tehu nebyla, ale davali mi zasteru, kdyby nahodou. Pak jsem musela jednou na spraveni plomby, takze to byla prvni injekce, a ted jsem byla na vytrzeni 3 zubu kazdy po tydnu- takze dalsich nekolik injekci. Jsem ted 6.mesic. V tehu injekce neni problem a nevadi to. Mam od lekare dovoleny i ibalgin, jelikoz paralen na me nezabira. Nemel by se vsak brat ve 3.trimestru dlouhodobeji (napr tyden v kuse), tak bych doporucovala to vyresit co nejdrive ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.