Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zajímalo by mne, na co má realitka právo pokud jde nafotit byt na inzerát.
Náš případ:
jsme nájemci bytu, jsme tu do konce června, a pak se stěhujeme. Byla tu realitka, fotila si náš nábytek, naše vybevení … No a v pondělí se to má opakovat s další realitkou.
Nelíbí se mi, že tyto fotky budou zveřejněny nejen na plakátových reklamách, ale i na internetu.
Vždyt je tam psána přesná adresa, což je příležitost pro zloděje.
Nemusí mít realitka náš souhlas se zveřejněním?
Vždyt tu musí existovat nějaký zákon ve stylu ochrana soukromí nebo tak něco
Bohužel, je to o vás, co je necháte nafotit… V podstatě můžou zajít tak daleko, kam si je pustíte ![]()
Ahoj.. to samé jsme měli před několika měsící.. Teď jsme se ptala manžela, a on říkal, že mají- protože něco tam musí dát za fotky, prý jste je měli zavolat, až se vystěhujete, když vám to vadí… ![]()
U nás jsme byla naštvana, že jsem si to všechno vyuklízela a příšel chlap a vzal z linky věci a nahrnul na jednu stranu, že linka musí být vidět, ale vyfotil to s tou hromadou - bylo to jako nějaký bordel…
nám to majitel bytu oznámil
fotky nějaký má, prázdného bytu, ale ukazují to zásadní
inzerát je na netu a já chci usiluji o odstranění
Ahoj Mio, ![]()
tak my jsme loni byli ve stejné situaci, byt v nájmu a stěhovali jsme se pryč, takže majitel si tam pozval realitku a ti tam vodili i lidi. Byla jsem z toho celkem rozladěná, dost mi to vadilo (cítila jsem to jako celkem velký zásah do soukromí), ale nic s tím nejde udělat, jsi prostě v nájmu, né ve svým. Ale myslím, že by bylo dobré domluvit se s realitkou, na tom, co tam opravdu nechcete mít nafocené, i když si teda nedovedu představit, jak nafotit vybavený byt, aby tam nebyl vidět nábytek a pod.
Souhlas se zveřejněním dává realitce majitel bytu.
Tak to jo, ale tak oni ukazují raději vybavený, protože to lepší vypadá než pak holý jenom zdi atd.
No, ja delam v realitach a nedovedu si predstavit, ze by kazdy klient chtel fotit byt bez zarizeni. ![]()
Pokud jste vy s realitkou komunikovali, tak jste se meli domluvit, ne?
Samozrejme, mas pravo realitce rict, ze si neprejes aby fotili zarizeni, at vyfoti jen dum a treba koupelnu, ale cim vic fotek tim lepe.
Pokud mate byt v „najmu“ od nekoho, musite postupoavt podle smlouvy…
@Barca12345
s realitkou komunikuje majitel, prostě nakráčeli, vyfotili a mě se nikdo na nic neptal.
Mě je šumák co vypadá a nevypadá lépe. Fotky má z dřívějška. Já prostě nesouhlasím s tím, aby kde kdo viděl jak žijeme, to je tvrdý zásah do soukromí. To si tam rovnou můžou instalovat kameru a mít nás pod dozorem 24hod nonstop
@Miarei píše:
@Barca12345
s realitkou komunikuje majitel, prostě nakráčeli, vyfotili a mě se nikdo na nic neptal.
Mě je šumák co vypadá a nevypadá lépe. Fotky má z dřívějška. Já prostě nesouhlasím s tím, aby kde kdo viděl jak žijeme, to je tvrdý zásah do soukromí. To si tam rovnou můžou instalovat kameru a mít nás pod dozorem 24hod nonstop
Chapu, ze je ti to neprijemne, ale s kamerou 24 hod. denne to nemuzes srovnat… ![]()
@Barca12345
já vím, je to extrém, ale myslím, že musí existovat něco jako písemný souhlas uživatele bytu se zveřejněním fotek.
no hlavne si to asi mela resit nez si ty fotky udelali pripadne kdyz tam byli…ted uz mas smulu..ty si je tam pustila dobrovolne..u foceni si neprotestovala..zpetne uz nic neudelas.
@mikitaa
no já protestovala, když si začala fotit postel a že má jít malá z postele, že si jí vyfotí a upozornovala jsem, že majitel fotky má … byla jsem odbyta, že s vybavením to vypadá lépe
no v tom pripade si asi mela byt raznejsi…a vypakovat je pokud zacali fotit co si nechtela…ted uz s tim proste nic neudelas…i kdyby ses na hlavu stavela.
@Miarei píše:
@mikitaa
no já protestovala, když si začala fotit postel a že má jít malá z postele, že si jí vyfotí a upozornovala jsem, že majitel fotky má … byla jsem odbyta, že s vybavením to vypadá lépe
Tak to jsi ji tam měla v tom případě udělat nějaký pěkný bordel (poházet hračky, rozestlat postel, poházet prádlo, kuchyňkou linku zaskládat nádobím), myslím, že by si pak realitka rozmyslela, jestli tam dát fotku bez zařízení nebo se zařízením, kde je bugr.
Néé, dělám si srandu. Ale myslím, že teď s tím asi už nic nenaděláte. ![]()
Příspěvek upraven 27.05.12 v 13:41
Obávám se, že neuspěješ. Majitel bytu potřebuje prostě byt nafotit a byt je zkrátka jeho. Leda snad pokud by se vám chtělo vše vystěhovat a nechat vyfotit bez nábytku? ![]()