Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj maminky!
Budeme našeho prcka nechávat fotit do kalendáře pro babičky a prababičky a chtěli bychom každou fotku stylizovat do toho daného měsíce (prosinec - Vánoce, listopad - popadané listí, halloween…) jenže mě nenapadá, co na všechny měsíce vymyslet. Třeba srpen mám vymyšlený tak, že ho vyfotíme v bazénku s kruhem, prosinec s Vánočním stromečkem, listopad s dýněmi a listím, leden na bobech v kulichu…
Poradíte co na další měsíce?
jdeme tam sice až koncem září, ale chci to mít připravené a případně začít shánět vše potřebné ![]()
Případně ukázat, jak jste nechávali fotit prcky vy?
Díky za rady a tipy
![]()
Jseš si jistá, že to půjde u fotografa uskutečnit? Jsem fotografka a naaranžovat za jednou focení 12 scén tak, že se budou takhle radikálně měnit, skloubit to tak, aby to prcek ustál…no to nevím nevím, jestli je někde reálné. Navíc třeba přemýšlím přemýšlím, ale ateliérová aranž s dítětem sedícím v bazénku s kruhem…nic moc.
@terinka4444 samozrejme to nenafotime na jeden zatah, ale na vic dni, fotit nas bude kamaradka
no ja se prave ptam na tipy, jak ktery mesic vyfotit
ten bazenek me tak napadnul jakoze letni motiv ![]()
Myslíš, ze to dítě tak dlouho vydrží? Pochybuju. Aranžování, prevlekani, to zabere hodně času. Lepší jsou momentky ze skutečného života, kdy si s fotkou babičky spojí nějaký příběh, situaci.
@nikolinam Co takhle použít k výrobě kalendáře fotografie s rodinného archívu, autentické fotky? Jsou stejně nejhezčí, připomenou atmosféru okamžiku, vrátí vzpomínky. Miluju kalendáře s rodinnými fotkami, ale aranžovat je v ateliéru mi přijde jako nesmysl.
Pokud tě bude fotiti kamarádka, foťte to reálně, třeba já teď udělala naprosto luxusní fotky dětí v bazénu. Úplně super, do kalendáře jak vyšité, spíš tedy na červenec. Na srpen jsem teď dělala jak jsou balíky slámy na polích, v podvečer, z toho jsou super fotky…pokud to chceš stylizovat, máte teď jedinečnou šanci to nafotit venku. Září se dá fotit s ovocem, košík jablek. Říjen, jak zbarví stromy, někde ve stromové aleji s listím, super světlo, super fotky.
Ateliérový letní motiv
námořník…
@terinka4444 Jé já bych tak ráda fotila… jenže malýmu je 5 měsíců a jak jsou ty vedra, tak jsme pořád jen doma, takže ani do bazénu se nedostaneme… a stejně to nikdy nezachytim nijak hezky, i když pár fotek hezkých je
uvidíme, nějak se s tím poperem, možná nakombinujeme ateliér a fotky z domova
Jinak za námořníka díky! To mě vůbec nenapadlo ![]()
Hlavně ty fotky v tom ateliéru chceme pojmout nějak vtipně a uvolněně, nic strojeného jako „teď si tady sedni a seď“
![]()