Folikul - vajíčko - ovulace

331
11.8.16 13:07

Folikul - vajičko - ovulace

Ahoj holky :) Omlouvám se, že zakládám nové téma, ale nechtěla jsem se vkrádat do rozjetých diskuzí. Chtěla bych poprosit o radu. :kytka: Patřím k většině z Vás, které se snaží o miminko, je mi 30 let, příteli 45 :) Od ledna neberu HA, kterou jsem brala 15 let. Hned po vysazení mám pravidelnou MS po 28 dnech :palec: plánovaně se snažíme cca 4 měsíce. Začala jsem si měřit příchod ovulace i přes to, že se s přítelem mazlíme každý den, maximálně od den (snad to není na škodu). Koupila jsem si GlukoPhan nyní mám zelené zbarvení, ovulační testy mi ukazují že ovu nemám :( Tak nevím, asi začnu měřit BT. Ale co mě nejvíce zajímá a prosím o radu, jak poznám že proběhla ovulace s tím, že folikul vypustil zralé vajíčko? Dá se to zjistit z nějakých testů (krve, ultrazvuk atd.) u doktora? Mám naplánovanou návštěvu u MUDr. na příští úterý což je 20D od 1 dne MS (snad to počítám dobře :think: )Tak abych to s ním mohla začít řešit :) ještě doplním, že MUDr. mi doporučil na podporu koupit Folandrol pro přítele a pro mě INOFOLIC, který přes měsíc užíváme :) Děkuji moc za rady a pokud se podělíte o Vaše zkušenosti, budu moc ráda :* :) Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
133
11.8.16 13:14

@Nysmo ahojky no já už taky nějakou dobu řeším foliul - ovulaci a nejlepší je když zajdeš 11DC k Mudr. podívá se na folik a poměří, a řekne, kdy asi praskne popřípadě to pohlídá:-) mě v pondělí naměřila 15mm a dnes ráno už tam nebyl-praskl sám:-) roste přibližně 1,5 - 2mm denně. Taky mám pravidelný cyklus 28dní, tak se to dá snadno spočítat. a pak ovulační testy - večer ve stejnou hodinu a mě to vychází. OVuluji pravidelně jen už je nám 39 a nějak nám to nejde, ale u nás je to psychika moc chceme:-)tobě držím palečky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
11.8.16 13:15

@Nysmo Ahoj Moni :) ovulku bezpecne pozna doktor z UTZ pokial ma kvalitny :) dokonca pozna aj ked uz bola.. po ovu ma vajecnik mierne „zjazvenie“ - mozno som to napisala nespravne ale proste je to ine a dobre znatelne na UTz.. Bazalku samo sledovat mozes ale Ta Ti povie akurat par ovuliek dozadu.. Ja som zacala uzivat Femibion, lepsie sa vstrebava kyselina listova lebo uz je nastiepena.. :) Ale tiez chvalia Inofolic alebo Nosifol :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
11.8.16 13:29

:mavam: Děkuji Vám za reakce :) Tak to jsem ráda, že se dá u doktora ovu rozpoznat z ultrazvuku, více to s ním proberu a domluvím se na pravidelných kontrolách :palec: Jen snad ty vajíčka tam jsou :nevim: To právě jsem četla, že se jen tak z ultrazvuku nedá poznat 8o Tak třeba mi něco doktor navrhne sám :)
hanicka77 - držím moc palečky, aby Vám to vyšlo :kytka: Hlavně být v klidu :kytka: Vím jaké to je a proto také nechceme něco podcenit a zbytečně se natahovat v čase :hug: Vše zvládneme :andel:
Reaskiller - děkuji za tip, podívám se na složení Femibionu, zda bude vhodnější :) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
11.8.16 13:30

Dopředu to poznat nejde vůbec - i když roste folikul, i když zachytíš pozitivní ovulační test, vůbec k ovulaci následně nemusí dojít.
A poznat zpětně - i když bude zvýšení teplota po ovulaci a na ultrazvuku vidět žluté tělísko (to je to, co zůstane po ovulaci z prasklého folikulu), nikdo ti nezaručí, že vajíčko bylo vypuštěno - folikul se může jen „zhroutit“, jakoby do sebe, vajíčko může zůstat přilepené na stěně folikulu, a už vůbec ti nikdo nezaručí, že i to případně vypuštěné vajíčko bylo zralé.
Jediná jistota, že ovulace proběhla a bylo zralé vajíčko, je následné těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30937
11.8.16 13:31

Bohuzel to neni tak jednoduche, doktor pomoci utz sice pozna, ze praskl folikul, ale uz nepozna, zda v nem bylo vajicko a pripadne jake kvality bylo. Podivej se do nejakych diskuzich o ivf, vysledkem stimulace muze byt napr. 20 folikulu, z nich jen 10 odebranych vajicek a z nich jen 5 oplodnenych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
11.8.16 13:44

Jj přesně tohle jsem si myslela a jen jste mi to potvrdily, že to tak je, že vlastně člověk musí jen doufat a věřit přírodě, vím, že těch faktorů pro otěhotnění je tolik, že je to vlastně zázrak :) :srdce:
Cuddy já jsem něco málo četla, ale nechci do toho extrémně zabředat, protože psychika je čarovná věc a udělá své. Když si přečtu pár smutných příběhů, nebo negativních věcí, začnu si to vztahovat na sebe a proto toho raději moc nečtu :zed: :? Ale děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
11.8.16 13:49

@Nysmo tak tak nejlépe je vnímat svoje vnitřní pocity a vlastní tělo:-) držím palce oproti mě jsi mladoučká tak by to mohlo jít snadněji:-) já piji nosifol, zobám kys. listovou, a piji prvních 14 dní cyklu kontryhel a maliník:-) a taky drmkové kapičky pro pravidelnou ovulaci:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
11.8.16 13:55
Celkom nesuhlasim,
@histep píše:
Dopředu to poznat nejde vůbec - i když roste folikul, i když zachytíš pozitivní ovulační test, vůbec k ovulaci následně nemusí dojít.
A poznat zpětně - i když bude zvýšení teplota po ovulaci a na ultrazvuku vidět žluté tělísko (to je to, co zůstane po ovulaci z prasklého folikulu), nikdo ti nezaručí, že vajíčko bylo vypuštěno - folikul se může jen „zhroutit“, jakoby do sebe, vajíčko může zůstat přilepené na stěně folikulu, a už vůbec ti nikdo nezaručí, že i to případně vypuštěné vajíčko bylo zralé.
Jediná jistota, že ovulace proběhla a bylo zralé vajíčko, je následné těhotenství.

Nie uplne suhlasim.. Je vidiet folikul ale vajicko nie..to je pravda.. ale vo velkej vacsine pripadov je to tak, ze dojde k prasknutiu..pokial nedojde k prasknutiu nastava zjazvenie vajecniku co sa da zachytit UTZ - viem po mimomaternicovom a tom, ze ovulujem zo zlej strany.. pokial si niektora z nas nie je ista.. da sa zistit AMH a FSH co su testy na zistenie kvality a kvantity vajiciek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
11.8.16 14:02

@Nysmo Mno :) Mrkni.. Nosifol som brala a nedoslo k oplodneniu.. z Femibionu zatial neviem :) ale u nas je iny problem zrejme a to moja hlava :D Drzim palce nech sa skoro zadari.. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
11.8.16 14:04
@Reaskiller píše:
Celkom nesuhlasim,Nie uplne suhlasim.. Je vidiet folikul ale vajicko nie..to je pravda.. ale vo velkej vacsine pripadov je to tak, ze dojde k prasknutiu..pokial nedojde k prasknutiu nastava zjazvenie vajecniku co sa da zachytit UTZ - viem po mimomaternicovom a tom, ze ovulujem zo zlej strany.. pokial si niektora z nas nie je ista.. da sa zistit AMH a FSH co su testy na zistenie kvality a kvantity vajiciek :)

Souhlasím s tebou - ve velké většině případů. Ale není to s jistotou 100%.
A ani hodnoty AMH a FSH ti 100% nezaručí kvantitu a kvalitu vajíček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
11.8.16 14:06

@histep Ono je cela ta „telesna chemia“ dost zlozita :D fakt niekedy sa clovek az divi z coho vsetkeho to tehotenstvo vznikne.. myslim to tak, ze aj keby niektora z nas mala prilis nizku kvalitu vajiciek, malo vajiciek..chlap minimalne pohyblive spermie.. :D tak z toho proste vznikne dieta v ten dany moment :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
264
11.8.16 14:15

Ja brala 10 HA a pak cyklus krasne nabehl a behal asi rok. Pak mi najednou prestaly folikuly praskat, takze nebyla ovulace a delaly se z nich cysty, ktere praskaly pri ms a posledni nepraskla a musela jsem na laparku. Ted uz to krasne beha a ovu poznam, ze me cca 2-3 hodiny boli podbrisek a potvrdi mi to ovu testy. Na gynde, kdyz jsem byla kolem ovu, akorat videli folikul a pak zas treba ze tam neni. Ale co se tam vazne kazdy mesic deje, jestli se vypusti vajicko a je zrale atd., to vi asi jen ten folikul sam :mrgreen:
Jinak pry staci mazleni 2×-3× tydne, ale urcite beha po svete spousta lidi i z kazdodenniho mazleni ;) a je to hodne o te hlave..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
11.8.16 14:24

Hanicka77 Děkuji za podporu, mladší malinko jsem, ale přítel není nejmladší a neradi bychom se dočkali toho, že se budeme snažit dva roky a déle a stále by to nešlo :zed: Tak jsme to začali řešit už v začátku, protože od ledna máme již 8 měsíců a letí to jako voda, vždyť sama dobře víš :) Hlavní je ta psychika jak každý ví, ale lehčí je to napsat nes s tím žít :think: takže držím palečky a hlavně hodně :srdce: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
11.8.16 14:31

Reaskiller Jak prosím probíhá test AMH a FSH? (Omlouvám se, ale vůbec nevím co to je :nevim: 8o) Děkuji moc za vysvětlení :kytka: :andel:

Kesssy - jj jsem příteli už říkala, že bude mít úplně vybito :mrgreen: a že nevím jestli je to úplně vhodné (i MUDr. mě na to upozorňoval) tak uvidíme, před další ovu dostane nařízenou stopku aspoň dva dny :hug: :andel: :D
Dobré je, že už jsi v pohodě a ovu je pravidelná :) Já cistu měla minulý měsíc také, ale naštěstí prasklou a i folikuly tam byly, ale když mi to doktor v té době říkal, tak já vůbec nevěděla co to je :zed: :D

Kesssy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital