Fondánový list na dort

8825
24.3.17 19:31

Fondánový list na dort

Ahoj holky, poradíte mi někdo, kdy dát na dort fondánový list před tím než se bude podávat? Aby se vše dobře spojilo, ale aby se to zas nějak nerozteklo… Jsem začátečník :)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

3223
24.3.17 19:40

@Tarinka Můžeš i den dva předem, ale musíš dort potřít nějakým máslovým krémem, aby fondán nezvlhnul.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
8825
24.3.17 19:52

No já práve mám dort koupenej, vypadla mi paní na dort a tak to řeším tak nějak narychlo, takže mám koupenej dort, nahoře bílej krém, na to to chci plesknou, okolo dám cukrové zdobení a je to :oops: v krému je myslím mascarpone

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
3223
24.3.17 19:54

@Tarinka Tak to nevím, s mascarpone zkušenost nemám. Ale když dort foukneš do ledničky tak určitě pár hodin vydrží.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
9124
24.3.17 19:54

@Tarinka pokud nevíš složení toho krému, tak ho tam raději dej až před podáváním, aby se ti neroztekl.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
8825
24.3.17 19:55

Jojo, jasně že bude v ledničce, bude se podávat zítra, tak to tam dám dnes a snad to dopadne :think:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
8825
24.3.17 19:56
@AnastazieB píše:
@Tarinka pokud nevíš složení toho krému, tak ho tam raději dej až před podáváním, aby se ti neroztekl.

tak a vím zas prd :-D

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
8825
24.3.17 19:58

Já právě měla za to, že ten fondán se zas tolik neroztýká jako jedlej papír

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
3223
24.3.17 19:58
@Tarinka píše:
Jojo, jasně že bude v ledničce, bude se podávat zítra, tak to tam dám dnes a snad to dopadne :think:

A nemůžeš si udělat trochu máslového krému a pro jistotu to přemáznout, ať máš klid?

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
8825
24.3.17 20:01

Holky a není to mascarpone podobný jak máslo? Tučný je to dost :think:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
9124
24.3.17 20:02

@Tarinka a čemu vadí když to tam dáš až v den podávání? Chutě se nijak extra spojovat nebudou, tak je to jedno ne?

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
8825
24.3.17 20:03
@AnastazieB píše:
@Tarinka a čemu vadí když to tam dáš až v den podávání? Chutě se nijak extra spojovat nebudou, tak je to jedno ne?

no nebude to na tom držet, mělo by se to spojit a ten list by měl změknout, aby se to třeba dalo krájet

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
3223
24.3.17 20:03

@Tarinka Podobný ano, možná ti to vydrží…no co, v nejhorším to zítra přetáhneš druhou vrstvou :-D…nebo zavolej té paní, co ti vypadla, aspoň radu by ti mohla dát. :mavam:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
3223
24.3.17 20:06
@Tarinka píše:
Já právě měla za to, že ten fondán se zas tolik neroztýká jako jedlej papír

Je to silnější vrstva, ale že by měl nějak měknout…to se mi nezdá. Já jsem letos dělala pudinkový krém a dala tam nějak méně másla a za 2 dny byl už fondán trošku rozteklý, ale jak tobyla silná vrstva, tak to nebylo zvenku vidět.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
8825
24.3.17 20:08

Nechci to zkazit, už jsem jednou dort zkazila, normálně peču dobře si myslím, ale dort mi nevyskočil, tak jsem pekla znova, aby byl dost vysokej a nakonec byl hnusnej krém, dělala jsem to v sobotu večer a v neděli dopoledne měli přijet hosti, tak jsem v neděli ráno vyrazila do Brna, běhala po cukrárnách, nikde neměli vcelku, pak jsem šla do vyhlášené Aidy, dort drahej jak prase a když jsem ho donesla domu, zjistila jsem že je zmrzlej, nakonec povolil a nahoře byl politej čokoládou a když jsem tam chtěla dát svíčky, tak jsem zjistila že ten vršek je z oplatky a celej vršek praskl :mrgreen: takže jeden hnusnej a druhej prasklej…fakt paráda :P

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama